Siedząc w domu nie wyzdrowiejecie
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Siedząc w domu nie wyzdrowiejecie
Siedząc w domu nie wyzdrowiejecie.
Spotykanie się z ludźmi, mam na myśli rozmowy, to jedna z podstaw zdrowienia. Dużo ludzi pisze na forum o chęci spotkana. Korzystajcie jak tylko możecie. Czyli okazja sama się nawija, nic tylko korzystać i poczuć się lepiej.
Spotykanie się z ludźmi, mam na myśli rozmowy, to jedna z podstaw zdrowienia. Dużo ludzi pisze na forum o chęci spotkana. Korzystajcie jak tylko możecie. Czyli okazja sama się nawija, nic tylko korzystać i poczuć się lepiej.
Ostatnio zmieniony śr maja 27, 2020 1:41 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 2 razy.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Re: Siedząc w domu nie wyzdrowiejecie
Na lęki społeczne przepisał bym codzienne spacery po zatłoczonych miejscach.Na zaniżone poczucie własnej wartości - spędzanie czasu z ludźmi,dużo rozmów w cztery oczy (nie przez internet),praca.Nie można zamykać się w czterech ścianach bo człowiek coraz bardziej pogrąża się w swoim chorym świecie.Zasypiając trzeba mieć przyjemne rzeczy w głowie związane z innymi ludźmi a nie nakręcać się cierpieniem.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Prawda, ale komu się chce codziennie gdzieś wychodzić?
Życie jest piękne
Tylko akurat nie moje
Tylko akurat nie moje
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Nie trzeba codziennie, wystarczy np. 2 lub 3 razy na tydzień. Na początku to można jeszcze rzadziej. Od czegoś należy zacząć

Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
W dzieciństwie byłem na jednej i niestety jedynej w swoim życiu wizycie u psycholożki.Widząc jaki jestem zalękniony przez życie w izolacji dała mi zadanie domowe - miałem codziennie zaczynać dzień od wyjścia do sklepu.Po drodze miałem interesować się wszystkim dookoła,czytać szyldy itp. Robiłem tak przez dłuższy okres i po jakimś czasie przestałem bać się wychodzenia z domu,przestałem mieć wrażenie że wszyscy mnie obserwują.Bardzo mi to pomogło.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
- Catastrophique
- bywalec
To prawda. Bez codziennego kontaktu z ludźmi czułbym się kiepsko.
Tik tak tik tak
| "To boldly go where no one has gone before"