Minimalna dawka solianu chroniaca przed nawrotem w schizofrenii paranoidalnej
Moderator: moderatorzy
Minimalna dawka solianu chroniaca przed nawrotem w schizofrenii paranoidalnej
Jaka jest minimalna dawka solianu chroniaca przed nawrotem w schizofrennii paranoidalnej?
Jakie sa wasze doswiadczenia?
Ja mialem nawrot przy dawce 100mg.
Aktualnie jestem na 350mg i sie zastawnawiam czy przy schizofrenii paranoidalnej jest wystarczajaca.
Jakie sa wasze doswiadczenia?
Ja mialem nawrot przy dawce 100mg.
Aktualnie jestem na 350mg i sie zastawnawiam czy przy schizofrenii paranoidalnej jest wystarczajaca.
Re: Minimalna dawka solianu chroniaca przed nawrotem w schizofrenii paranoidalnej
z tego co mi wiadomo to 400 mg to minimalna dawka antypsychotyczna, ponizej tego solian dziala tylko antydepresyjnie
Re: Minimalna dawka solianu chroniaca przed nawrotem w schizofrenii paranoidalnej
tak tylko mi chodzi o to jaka minmalna przed chroniaca przed nawrotem w remisji jak od dluzszego czasu nie ma sie objawow pozytywnych.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
To jest sprawa indywidualna. Dla jednego będzie to 100 mg, a dla innych 200, a jeszcze dla innych 400.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Ja na 50 mg solianu miałem nawrót. Podobnie na 100 mg.
Teraz biorę 200 mg, ale oprócz tego 5 mg olanzapiny na noc.
Myślę że to mnie zabezpiecza przed nawrotem w sposób wystarczający.
PS. Na samym solianie, bez względu na wysokość dawki, bardzo marnie sypiałem po nocach.
5 mg olanzapiny daje mi dobry sen.
Teraz biorę 200 mg, ale oprócz tego 5 mg olanzapiny na noc.
Myślę że to mnie zabezpiecza przed nawrotem w sposób wystarczający.
PS. Na samym solianie, bez względu na wysokość dawki, bardzo marnie sypiałem po nocach.
5 mg olanzapiny daje mi dobry sen.
A co z dawka 350mg brana wieczorem plus absenor 800mg brany wieczorem?
A co z dawka 300mg brana wieczorem plus absenor 800mg brany wieczorem?
Kombinuje z dawkami zebemy pozniej psychozy nie dostal.
A co z dawka 300mg brana wieczorem plus absenor 800mg brany wieczorem?
Kombinuje z dawkami zebemy pozniej psychozy nie dostal.
Przez ok. 2 lata brałem dawkę 100mg i nawrotu nie miałem,ale jak napisano wyżej to sprawa indywidualna.
Bóg patrzy nic nie mówi,pewnie żałuje po co stworzył ludzi.
Po 100mg to wiem ze latwo o nawrot bo sam mialem, ale jak z dawkami 200, 300, 350
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Status: praktyk new code nlp
- Gadu-Gadu: 63586693
- Kontakt:
tacy psychotycy jak ty powinni brać dawkę jednorazową a 400 conajmniej i
F43.9
- piotrs
- zaufany użytkownik
200 mg solianu na dobe
dawka podtrzymujaca po 3 misiacach
chroniaca przed nawrotem
ja kilka lat biore
mozna brac 5 mg zolafrenu jak hvdp
na sen lepszy
sprubuj jka nie wrocisz do 400 mg na pozytywy solianu
dawka podtrzymujaca po 3 misiacach
chroniaca przed nawrotem
ja kilka lat biore
mozna brac 5 mg zolafrenu jak hvdp
na sen lepszy
sprubuj jka nie wrocisz do 400 mg na pozytywy solianu
- piotrs
- zaufany użytkownik
W ostrych zaburzeniach psychotycznych stosuje się 400–800 mg/dobę, niekiedy do 1200 mg/dobę. Nie zaleca się stosowania dawek powyżej 1200 mg/dobę. U osób z objawami pozytywnymi i negatywnymi dawkę należy dobrać tak, aby optymalnie kontrolować objawy pozytywne (400–800 mg/dobę). U pacjentów z przewagą objawów negatywnych 50–300 mg/dobę. W leczeniu podtrzymującym należy stosować najmniejszą dawkę skuteczną.
Stosuj preparat zgodnie z zaleceniami. Nie przekraczaj zaleconych dawek ponieważ nie zwiększy to skuteczności działania leku a może zaszkodzić Twojemu zdrowiu i życiu.
https://www.mp.pl/pacjent/leki/lek/5236 ... n-tabletki
masz tu z medycyny praktycznej profesjonalny opis stosowania solianu
Stosuj preparat zgodnie z zaleceniami. Nie przekraczaj zaleconych dawek ponieważ nie zwiększy to skuteczności działania leku a może zaszkodzić Twojemu zdrowiu i życiu.
https://www.mp.pl/pacjent/leki/lek/5236 ... n-tabletki
masz tu z medycyny praktycznej profesjonalny opis stosowania solianu
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
jak miałem schizofrenie prostą w latach '96 - 2005 to zażwałem (początkowo małą pernazynę); potem jeszcze od 2008 do 2010: 15mg ABILIFY i chodziłem na psychoterapię indywidualną. Teraz od maja 2010 do stycznia 2018 byłem całkowicie zdrowy, a aktualnie mam nawroty niepokoju/strachu, co kilka dni daje mi w dupę marazm. Wsjo!
a o tobie trudno jest nie wiedzieć niczego :>
a o tobie trudno jest nie wiedzieć niczego :>
Ostatnio zmieniony sob maja 30, 2020 4:19 am przez Jurian_69, łącznie zmieniany 4 razy.
F43.9
- Jurian_69
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Aktualnie nie jestem 'chory' na schizofrenię. a ty ciężko, ziomeczku ;dAdamSchibi pisze: ↑pn maja 25, 2020 9:33 amA tacy psychotycy jak Ty powinni brac minimum 1200mg. Nawet mnie nie znasz a sie wypowiadasz.
F43.9
Jestes tak chory ze nawet sobie nie zdajesz z tego sprawy, nie wiem dlaczego tacy debile jak ty wchodza na takie forum. Jak bym byl adminem juz dawno bym Cie zbananowal. Jak czytam twoje posty to mi sie rzygac chce.Jurian_69 pisze: ↑sob maja 30, 2020 4:08 amAktualnie nie jestem 'chory' na schizofrenię. a ty ciężko, ziomeczku ;dAdamSchibi pisze: ↑pn maja 25, 2020 9:33 amA tacy psychotycy jak Ty powinni brac minimum 1200mg. Nawet mnie nie znasz a sie wypowiadasz.
Panowie spokojnie. Po co te nerwy?
Życie jest piękne
Tylko akurat nie moje
Tylko akurat nie moje
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
a skąd wiesz ziomeczku o tym, że Julian jest chory ? Może uzdrawiał np. poprzez roślinki i marihuanę leczniczą ?
Musisz brać 1200, a nawet powyżej Solianu, bo stwierdzam u ciebie skłonności do chorego dyrygowania i hipokryzję wielkiej skali, którą łatwo jest dostrzec po odpyskowaniu Julianowi.
Bierz te lekarstwa i wmawiaj sobie, że jesteś zdrowy - he hi na lekach jeszcze nikt nie wyzdrowiał.
Musisz brać 1200, a nawet powyżej Solianu, bo stwierdzam u ciebie skłonności do chorego dyrygowania i hipokryzję wielkiej skali, którą łatwo jest dostrzec po odpyskowaniu Julianowi.
Bierz te lekarstwa i wmawiaj sobie, że jesteś zdrowy - he hi na lekach jeszcze nikt nie wyzdrowiał.
O znalazl sie obronca Juriana mozecie sobie przybic piatke bo reprezentujecie taki sam poziom.AcidHouse pisze: ↑czw cze 04, 2020 11:15 pm a skąd wiesz ziomeczku o tym, że Julian jest chory ? Może uzdrawiał np. poprzez roślinki i marihuanę leczniczą ?
Ostatnio zmieniony pt cze 05, 2020 6:41 pm przez Schibi, łącznie zmieniany 2 razy.
- Catastrophique
- bywalec
Coz, forum przyciaga specyficzne persony.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"