Krępujące pytanie
Moderator: moderatorzy
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Krępujące pytanie
No właśnie krępujące.
Biorę olzapinę, seronil, amisan i akineton.
Czy któryś z tych leków powoduje hemoroidy albo jakież wrzody na tyłku?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Re: Krępujące pytanie
Nie wiem czy któryś z tych leków powoduje hemoroidy albo wrzody ale wiem z autopsji że branie dużej ilości leków(ja biore 11 RODZAJÓW leków, a samych tabletek jeszcze więcej) może powodować nadżerki w żołądku, przełyku itd. a stąd prosta droga do wrzodów. Dlatego też biore lek osłonowy Nolpaza(na recepte) z grupy leków IPP które osłaniają bebechy. Tyle co moge w tym temacie powiedzieć.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Jeśli dużo siedzisz wrzody mogą się bojawić .
Same leki nie docierają do tylka, nie biorą się za niego, ani ich substancje nie powodują ropni, no chyba, że nie popijasz to mógłoby mieć sens akumulacja z pęcherzy i wylewanie wręcz krwi do nich.
Same leki nie docierają do tylka, nie biorą się za niego, ani ich substancje nie powodują ropni, no chyba, że nie popijasz to mógłoby mieć sens akumulacja z pęcherzy i wylewanie wręcz krwi do nich.
-
- zaufany użytkownik
Bzdura. Leki w dużych , powtarzam w dużych ilościach mogą powodować nadżerki. A stąd mogą się zrobić wrzody. Nie wierzysz?? Jeśli bierzesz dużo leków i nie bierzesz leku osłonowego najpierw masz zgage ,potem wystarczy zrobić gastroskopie i kolonoskopie by się przekonać co się dzieje w bebechach.
-
- zaufany użytkownik
Chciałbym doprecyzować. Chodzi ci o wrzody na narządach wewnętrznych czy cokolwiek innego na czterech literach???? Przeczytałem wrzody więc pisałem pod kątem narządów wewnętrznych. A tobie chodzi chyba o wrzody na tylku, prawda?? Nie doczytałem, zwracam honor. Na hemoroidach i wrzodach na d..pie się nie znam...klucz żurawi pisze: ↑czw kwie 30, 2020 1:07 pm No właśnie krępujące.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
No konkretnie na anusie. Nie wiem jak to się prawidłowo nazywa. Nie na mięśniach pośladków tylko ta część którą się wypróżniasz.
I tak, jedną z hipotez jaką przyjełem to może to z siedząco /leżącego trybu życia. Ale też może z leków.
I tak, jedną z hipotez jaką przyjełem to może to z siedząco /leżącego trybu życia. Ale też może z leków.
Zapoznaj się z chińską medycyną. Nie musi lek działać, (w tym przypadku szkodliwie) na określony rejon. Te wszystkie części ciała są połączone. Wystarczy by uszkodził się organ na początku ścieżki a każdy następny będzie coraz słabszy.Same leki nie docierają do tylka, nie biorą się za niego,
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Chyba rozpoznałem lek, który jest odpowiedzialny za tę dolegliwość.
Tak coś mnie tkneło i przyjżałem się moim kącikom ust. I też mają obrzęk. Normalnie tego nie widziałem bo chodzę z dość gęstym zarostem.
I tak sobie przypomniałem. Seronil może być odpowiedzialny za wysychanie błony śluzowej czy jak to się nazywa. Sprawdziłem w ulotce i jest opis takich skutków ubocznych jakie u mnie występują.
Więc dzisiaj odstwiam seronil i zobaczę czy to zniknie.
Tak coś mnie tkneło i przyjżałem się moim kącikom ust. I też mają obrzęk. Normalnie tego nie widziałem bo chodzę z dość gęstym zarostem.
I tak sobie przypomniałem. Seronil może być odpowiedzialny za wysychanie błony śluzowej czy jak to się nazywa. Sprawdziłem w ulotce i jest opis takich skutków ubocznych jakie u mnie występują.
Więc dzisiaj odstwiam seronil i zobaczę czy to zniknie.
-
- bywalec
Miś Uszatek pisze: ↑pt maja 01, 2020 7:28 pmBzdura. Leki w dużych , powtarzam w dużych ilościach mogą powodować nadżerki. A stąd mogą się zrobić wrzody. Nie wierzysz?? Jeśli bierzesz dużo leków i nie bierzesz leku osłonowego najpierw masz zgage ,potem wystarczy zrobić gastroskopie i kolonoskopie by się przekonać co się dzieje w bebechach.
Leki mają dużo skutków ubocznych, ale nie wiedziałem, że mogą się dobrać nawet do tyłka.
To wtedy zaczerpnę wiedzy.
Nie oznacza to jednak, że siedzący tryb życia nie zwiększa szans na powstawanie hemoroidów.
-
- zaufany użytkownik
Nie doczytałeś dokładnie co napisałem. Wszystko co napisałem to miałem na myśli wrzody wewnątrz na narządach, a autorowi wątku chodzi o hemoroidy i wrzody na tyłku(o czym ja sam również przyznaje nie doczytałem).
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Amisan w wysokich dawkach moze powodowac zakrzepice zylna ale to raczej u starszych ludzi co maja chorobe wiencowa i niewydolnosc zylna. A idac dalej tym samym tropem hemoroidy to nic innego jak zakrzepy w jelicie grubym stad stan zapalny. Nalezy profilaktycznie stosowac czopki Hemorol na noc, myc dupe po kazdej kupie wylacznie zimna woda, nigdy ciepla badz goraca bo to zwieksza stan zapalny jelita.
Masz predyspozycje do hemoroidow to oznacza, jak juz ktos napisal wyzej, ze za duzo siedzisz na tylku, za malo ruchu.
Masz predyspozycje do hemoroidow to oznacza, jak juz ktos napisal wyzej, ze za duzo siedzisz na tylku, za malo ruchu.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Hemoroidy raczej jednak nie, bo nie mam trudności z siedzeniem. Problemem jest podcieranie się że tak powiem. A sam problem nie jest tak intensywny by chciało mi się iść do lekarza. Tak jak pisałem, wydaje mi się że to seronil powoduje te objawy. Drugi dzień go nie wziełem. Jak po dwóch tygodniach problem nie zniknie wtedy pójdę do lekarza.
-
- bywalec
Należy zużywać wręcz calutką rolkę i to łagodnego papieru, potem pójść do kabiny, ale nie po mszę, a po zdrowie, co przełoży się też na zdrową pupe.
Modlitwa, nawet w kabinie, gdzie jest odkręcona woda nie zaszkodzi większości ludziom.
Rozumiesz uszatku ?
Modlitwa, nawet w kabinie, gdzie jest odkręcona woda nie zaszkodzi większości ludziom.
Rozumiesz uszatku ?
-
- zaufany użytkownik

- piotrs
- zaufany użytkownik
biegunke masz po seronilu tak dzialaja leki ssri
sprawdz w ulotce skutki uboczne'
a ile tych lekow bierzesz amisanu i zilafrenu na dobe
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Nie mam już ochoty epatować opisami, Ale to nie biegunka tylko wyschnięta błona śluzowa. I też podejrzewam seronil.
Amisanu biorę 600 dziennie, olzapiny 10mg, akinetonu 4mg
Seronilu brałem 10 mg, ale teraz już nie biorę.
Amisanu biorę 600 dziennie, olzapiny 10mg, akinetonu 4mg
Seronilu brałem 10 mg, ale teraz już nie biorę.
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Na wyschnieta blone sluzowa posmaruj wazelinka. Wielu smaruje i sobie chwali ponoc chroni przed otarciami oraz nawilza.