Suplementy diety to śmieci.
Moderator: moderatorzy
- CiotkaDzidka
- zarejestrowany użytkownik
- Status: renta
Suplementy diety to śmieci.
Wydawałem kilkaset zł miesięcznie na suplementy diety. Witaminki, minerałki, ziółka oraz chemiczne substancje, które miały coś tam wspomagać. I co wam powiem? ŻADEN z nich na nic nie pomagał. Dlatego skończyłem z tymi nic nie wartymi śmieciami.
I taka jedna ciekawostka. Suplementy ziołowe mogą reagować z naszymi lekami np. nie wolno brać żeńszenia, różeńca, miłorzębu, a nawet ostropestu, bo grozi to... zapaleniem wątroby.
I taka jedna ciekawostka. Suplementy ziołowe mogą reagować z naszymi lekami np. nie wolno brać żeńszenia, różeńca, miłorzębu, a nawet ostropestu, bo grozi to... zapaleniem wątroby.
Re: Suplementy diety to śmieci.
Podobno nawet nie wolno jeść grejpruta, bo słyszałem że wzmacnia psychotropy
- CiotkaDzidka
Może wzmacniać, ale też i osłabiać. Gdzieś w internecie są polskie badania naukowe, traktujące o suplementach ziołowych i psychotropami. Nawet żurawina jest niezbyt bezpieczna.
A grejpfruty takie smaczne... 

- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Bo suplementy kupowane w aptekach i innych sklepach są kiepskiej jakości. Mi naturalne metody leczenia bardzo pomogły. Zioła działają genialnie, tylko trzeba umieć je stosować.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Typowa nagonka na naturalne metody leczenia i oczywiście wyrosło to wszystko z przypadkowego, niepewnego konta ... o dziwo męskiego.
- CiotkaDzidka
Tak, bo jeśli suplementy u mnie nie działają i u zdecydowanej większość osób, to jest to nagonka.
Próbowałem większości suplementów i nie zadziałało zupełnie NIC.

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Taka jest nagonka na suplementy diety bo nie trzeba się wysilać i wykładać pieniędzy na ich wynalezienie. Wystarczy reklama. I to dla tego nie ma postępu w nowych lekach np. na schizofrenie bo ich wynalezienie kosztuje krocie(laboratoria, naukowcy, lekarze, miliony dolców) a i tak tylko taka firma ma 5 lat na monopol na dany lek, a potem przychodzi inna i robi generyk niskim kosztem. Więc nikomu się nie chce wysilać i robią suplementy diety.
Biedne koncerny farmaceutyczne ;-)
-
- zaufany użytkownik
Biedni to my chorzy jesteśmy.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Dla mnie użytkownik CiotkaDzidka jest podejrzany. Czy aby nie ma interesu w tym, co pisze na forum?
- piotrs
- zaufany użytkownik
to badziewie
na schizofrenie i depresje
tylko magnez w orzechach czy
czekoladzie gorzie np
na schizofrenie i depresje
tylko magnez w orzechach czy
czekoladzie gorzie np
- CiotkaDzidka
HAHA jestem podejrzany, bo żadne suplementy na mnie nie działały
Poczytaj sobie forum dla nerwicowców, tam również ludzie narzekali, że żaden suplement na nich nie działał.

-
Zgadzam się z tematem. Lepiej zdrowo jeść, ruszać się, a nie faszerować się suplami, które i tak g....o dają, a kosztują dużo. Jeżeli jestem faktycznie chora, to idę do lekarza po receptę, albo zdalnie mi wypisują na lekarzonline.eu
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Tylko powiedz mi z jakich chorób lekarze potrafią całkowicie wyleczyć, oprócz kataru i przeziębienia?jakajakaja pisze: ↑czw cze 18, 2020 6:57 pm Zgadzam się z tematem. Lepiej zdrowo jeść, ruszać się, a nie faszerować się suplami, które i tak g....o dają, a kosztują dużo. Jeżeli jestem faktycznie chora, to idę do lekarza po receptę, albo zdalnie mi wypisują na lekarzonline.eu
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
Omega 3 z rybek - chyba nie ma postaci leku na rynku, a są to niezbędne kwasy tłuszczowe, natomiast jedzenie dużej ilości ryb jest niezdrowe.
To są jednak fakty.
Gdyby Omega było pod postacią leku OTC wybrałbym postać leku, podobnie jak robię to z witaminą D3 (biorę Vigantoletten).
To są jednak fakty.
Gdyby Omega było pod postacią leku OTC wybrałbym postać leku, podobnie jak robię to z witaminą D3 (biorę Vigantoletten).
-
- zaufany użytkownik
Chociażby z sepsy. Jazysz co to za choroba?? Śmiertelna. Na 5 przypadków 4 to śmierć. A ja dzięki lekarzom, lekom i dobremu Panu Bogu żyje. Więc przestań gadać głupoty.White Angel pisze: ↑czw cze 18, 2020 6:59 pmTylko powiedz mi z jakich chorób lekarze potrafią całkowicie wyleczyć, oprócz kataru i przeziębienia?jakajakaja pisze: ↑czw cze 18, 2020 6:57 pm Zgadzam się z tematem. Lepiej zdrowo jeść, ruszać się, a nie faszerować się suplami, które i tak g....o dają, a kosztują dużo. Jeżeli jestem faktycznie chora, to idę do lekarza po receptę, albo zdalnie mi wypisują na lekarzonline.eu
Też sobie suplementuje witaminki D3, C i inne. Teraz planuje kupić tran i revitasens.AcidHouse pisze: ↑pt cze 26, 2020 8:01 pm Omega 3 z rybek - chyba nie ma postaci leku na rynku, a są to niezbędne kwasy tłuszczowe, natomiast jedzenie dużej ilości ryb jest niezdrowe.
To są jednak fakty.
Życie jest piękne
Tylko akurat nie moje
Tylko akurat nie moje
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Ale głupoty piszesz, chłopie. Zastanów się nad tym co piszesz. Nie pisz bzdur i czytaj ze zrozumieniem. Sam piszesz, że lekarze ze sepsy potrafią wyleczyć tylko 1 przypadek na 5. To chyba szamani w Afryce mają większą skuteczność leczeniaMiś Uszatek pisze: ↑sob cze 27, 2020 11:53 am Chociażby z sepsy. Jazysz co to za choroba?? Śmiertelna. Na 5 przypadków 4 to śmierć. ...

Ostatnio zmieniony sob cze 27, 2020 3:49 pm przez Bright Angel, łącznie zmieniany 1 raz.