Jakie leki wam pomagały na lęki?

Moderator: moderatorzy

Rexio
zaufany użytkownik

Jakie leki wam pomagały na lęki?

Post autor: Rexio »

Mam średnio nasilone lęki społeczne. Pięknie na te lęki u mnie działają antydepresanty. Niestety, ale te leki powodują zahamowanie emocjonalne, uczuciowe oraz seksualne, więc chciałbym wypróbować coś innego.

Neuroleptyki na te lęki nie pomagają, więc nie tędy droga. Benzodiazepiny mnie nie interesują. Pregabalina nie pomaga mi w lękach.

Ciekawi mnie czy pomagał wam spamilan, chlorprotixen, propranolol, pramolan, tiapridal.
Meduzola
zaufany użytkownik

Re: Jakie leki wam pomagały na lęki?

Post autor: Meduzola »

Rano i wieczorem biorę Propranolol, który mnie z lekka wycisza, a ogólnie przepisano mi go na obniżenie tętna, bo mam z natury wysokie, solidnie przekracza normę. Wolę ten lek od Metocardu, który się u mnie nie sprawdził. Jest jeszcze Hydroxyzyna, na jednych działa bardzo łagodnie, a innych nawet ścina z nóg (jednorazowa dawka to 25 lub 50 mg), ale to chyba też coś w rodzaju benzodiazepiny, nie wiem. Lęk społeczny, agorafobia, lęk uogólníony, napadowy, razem lub osobno...
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Już po samej tej wyliczance widać, jak skomplikowany to temat. Ja popijam rumianek, bo jego zapach mnie z lekka wycisza (to jedyne dla mnie zioło, oprócz pokrzywy). Leki typu Chlorprothixen (od jego wynalezienia minęło już sporo dekad) kojarzą mi się z warunkami szpitalnymi, gdzie trzeba spacyfikować agresywnego pacjenta, właśnie przy pomocy tabletki. Jego przedawkowanie (dostałam go raz w ramach leczenia bezsenności) poskutkowało tym, że serce zaczęło mi walić jak młot...
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

u mnie odpowiednia dawka leku
zawsze niw wiecej niz 400 mg solianu lub jegio zamiennika amisanu na dobe
po wyzej 400 mialem leki niepokoje bo za duza dawka leku
wpisz lęki i niepokoje w schizofrenii tam wyjsnilem na forum
wiekszosc lekow jak chloroprotiksen czy hydroksyzyna stare spac nie chce po nich
czy relanium
tricky
zaufany użytkownik

Post autor: tricky »

Moja rada taka. Nie bierz żadnych neuroleptyków. I próbuj wszystkiego. Może THC cię odhamuje.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”