Leki antylękowe
Moderator: moderatorzy
- Peter
- zaufany użytkownik
Leki antylękowe
Witam.. Mam pytanie czy ktoś z Was bierze przez dłuższy czas lek na lęki?
Czy dobrze się czujecie.. A co sądzićie o leku clonazepam. Podobno nieciekawy. Lekarze starają się go już nie przepisywac. To stary lek.. Uzależnia.. Czy bierzecie taki lek?
I ostatnie pytanie czy przy każdym epizodzie występuje silny lęk? Czy tylko ja tak miałem.. To straszne uczucia.. Człowiek czuje się jakby miał pistolet do skroni przyłożony..
Czy dobrze się czujecie.. A co sądzićie o leku clonazepam. Podobno nieciekawy. Lekarze starają się go już nie przepisywac. To stary lek.. Uzależnia.. Czy bierzecie taki lek?
I ostatnie pytanie czy przy każdym epizodzie występuje silny lęk? Czy tylko ja tak miałem.. To straszne uczucia.. Człowiek czuje się jakby miał pistolet do skroni przyłożony..
Ja biorę Afobam (Alprazolam). Aktualnie 2x0.5mg od 17.12. Ale w zeszłym roku brałam przez ponad 3 miesiące. Generalnie jestem zadowolona. Nie mam lęków, biorę małą dawkę (przy lęku napadowym na ulotce dawka dobowa wynosi 5-6 mg), pobiorę jeszcze trochę i od 10.03 będę odstawiać. Ja lęków podczas epizodu nie miałam, ale za to mam od września 2006 codziennie o różnym nasileniu, mimo że jestem w remisji. A jeszcze zaczęłam brać Asentrę, która ponoć działa przeciwlękowo. Na mnie niestety działa wprost przeciwnie. Ale powichrowana jestem 

Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
Ja biorę od 4 miesiecy venlectine (velafax, effectin, effexor), lek przeciwdepresyjny o silnym działaniu przeciwlękowym. Stosowany jest też w przypadku zaburzeń nerwicowych. Jeśli chodzi o mnie to działa, mam o wile mniej lęków i czuję sie znacznie lepiej.
Lęk w trakcie psychozy chyba towarzyszy każdemu i trudno jest mi powiedzieć czy jest efektem urojeń, czy urojenia powstają na tle lęku.
Lęk w trakcie psychozy chyba towarzyszy każdemu i trudno jest mi powiedzieć czy jest efektem urojeń, czy urojenia powstają na tle lęku.
...zwierzę morskie, które żyje na lądzie i chciałoby fruwać