Olanzapina 5 mg

zyprexa, zolafren, zalasta, zolaxa, velotab, zypadhera

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Olanzapina 5 mg

Post autor: pawel534 »

Ktoś jest obecnie na samej olanzapinie ? Dawka 5-10 mg, jak się czujecie ? Ile śpicie i czy jesteście aktywni ? Zastanawiam się nad przejściem na samą olanzapinę dlatego pytam.
Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

Re: Olanzapina 5 mg

Post autor: kuubaw »

Ja zrezygnowałem z dodatkowych tabletek i jestem na samej olanzapinie ,na początku było troszkę zle ,ale organizm sie ustabilizowało, i jest bardzo dobrze.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Dawniej brałem 5 mg olanzapiny, czasem też 7,5 mg jednocześnie lub 10 mg, większej zmiany w porównaniu do dawki nie zauważyłem. Początkowo brałem jeszcze paroksetynę (nie pamiętam, czy tylko 10 mg, czy może więcej - np. 30 mg lub 40 mg), jakiś czas później brałem 40 mg paroksetyny i do tego 15 mg chlorprotiksenu i 100, 200 (zwykle) lub 400 mg sulpirydu na dobę. Teraz już olanzapiny nie biorę, zamiast niej mam przepisaną kwetiapinę (50 mg XR i 50 mg normalnej - obie wieczorem), biorę też 200 mg sulpirydu i 40 mg paroksetyny (obydwa rano).
remember1470
bywalec

Post autor: remember1470 »

Przechodził ktoś z was z 15mg na 10 ? Jak tak to czy coś się zauważalnie zmieniło czy raczej nie
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

ja bralem 10 mg zolafrenu przez dwa lata i solian do tego
na 5 mn zolafrenu dostawalem prawie nawrotu za mala dawka dla mnie :auto-ambulance:
a np na 200 mg amisanu podtrzymuje mi
amisulipryd jesy mocniejszy ale te problemy ze snem nasennosc tez duza
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

bralem tylko w wysokich dawkach kiedys dawno temu, jak zerwala ze mna dziewczyna i zaczalem sie leczeyc, ale ona sie ozenila a ja jestem sam jak palec. Na mnie olzapina dzialal mocno nassenie i ciagle bylem zmeczony to nie dobry lek dla mnie.
einsam
zaufany użytkownik

Post autor: einsam »

Trzymaj się.Ja też nie mam szczęścia w miłości.Musimy łykać te leki i nie poddawać się.Nie jesteś sam.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Na olanzapinie z tego co zaobserwowałem trzeba mocno sobie budować motywacje.Ciężko też rano się wstaje na tym.Przez jakiś czas byłem na samej olanzapinie 10mg,chodziłem na dzienny.Przy tym leku trzeba regularnie wcześniej chodzić spać,aby wstawać rano i być wyspany.Jednak z chęciami może być różnie,mi dużo daje jak uprawiam jakiś sport wtedy jestem aktywniejszy i mam więcej motywacji.Dużo też łatwiej na tym leku mieć narzucone obowiązki i być rozruszany,bo łatwo się wpada na tym leku w lenistwo.
Awatar użytkownika
kotek
zaufany użytkownik

Post autor: kotek »

Jak brałem olanzapinę, to dość często spóźniałem się na oddział dzienny. 5 mg. Gdzieś w październiku i listopadzie ubiegłego roku, chyba jeszcze na początku grudnia. Biorę kwetiapinę i motywacja taka sama. Ale mniej się spóźniałem. Raz pociąg się opóźnił, raz autobus przyjechał chyba nieco za wcześnie i to mogły być jedyne moje spóźnienia na oddział dzienny na samej kwetiapinie na noc.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Ja na olzapinie stracilem prace a pracowalem w VW i zarabialem fajne pieniadze, bylem glupi ze wtedy nie zmnienilem lekow albo cokolwiek.
ODPOWIEDZ

Wróć do „olanzapina”