Bootcamp a studia z IT
Moderator: moderatorzy
Bootcamp a studia z IT
Jest sens zapisać się na bootcamp, aby pozyskać kwalifikacje bazodanowe bez konieczności odbycia studiów ?.
Re: Bootcamp a studia z IT
Nie wiem
Jak lubisz siedzieć po całych dniach przy komputerze, męczyć oczy i masz zamiar zarabiać na życie w ten sposób.
Jak nie, to lepszy będzie kurs przewodnika wycieczek, kucharza albo hydraulika
Jak nie, to lepszy będzie kurs przewodnika wycieczek, kucharza albo hydraulika
Z tego co wyczytałem, to bootcamp jest dużo ostrzejszym treningiem niż studia. Ale pewnie szybszym i praktyczniejszym.
Jeżeli gdzieś będą wymagali na przykład dyplomu studiów II stopnia na stanowisko, to trzeba będzie zrobić i to i to.
Jeżeli gdzieś będą wymagali na przykład dyplomu studiów II stopnia na stanowisko, to trzeba będzie zrobić i to i to.
Bootcamy sa bardzo drogie z tego co wiem, a niewiadomo czy znajdziesz po nim prace.
Zobaczę. Może po prostu skończę studia z IT.
Studiowalem przez pol roku elektronike zaocznie bylo tak malo osob na roku ze nawet nie wiem czy te studia byly kontyunowane.
A studia podyplomowe z baz danych ?. Maja awaryjnie sens ?.
Teraz mam przerwę w życiorysie 6 lat niestety korzystać z komputera lubię ale próbowałem coś się uczyć programoeac i Minnie szło
Czemu ?.
Zaliczyłam niedawno I rok inżynierskich zaocznych (ratowal mnie finansowo zwrot części czesnego z PFRON+stypendium dla niepelnosprawnych studentów). Skonczylo się pobytem na oddziale całodobowym. Zbiegł się stres w sesji+zmiana leków na niekorzystne - jak się okazało. Na bootcamp niestety trudniej ogarnąć pieniądze i nie ma dofinansowań.
Teraz ćwiczę Excela+SQL we własnym tempie. Które z powodu trudnego epizodu depresji jednak zawrotne nie jest. Rozwój AI raczej mnie wyprzedzi, zanim bym weszła na rynek pracy po przekwalifikowaniu się.
- Katastrofa
- bywalec
Każdy lubi pracę przy komputerze z dostępem do internetu światłowodowego najlepiej.
Zależy jaką, infolinia z reklamacjami albo praca windykatora to tak nie bardzo, jest duży stres. W chorobach i zaburzeniach psychicznych niewskazany.Katastrofa pisze: ↑wt cze 27, 2023 9:01 am Każdy lubi pracę przy komputerze z dostępem do internetu światłowodowego najlepiej.
- Katastrofa
- bywalec
Praca na zmianki także, bo sen nazbyt oraz zbytnio rozregulowany.
Mnie się dobrze pracowało dla innej strefy czasowej. W USA jest w porównaniu do Polski inny czas (kilka stref czasowych zależnie od położenia geograficznego danego stanu). I te minus 6 czy 7 lub 8h jest akurat dla kogoś, kto dopiero od 14-15:00 w ogóle wraca do żywych i dopiero wtedy potrafi się na czymkolwiek skupić.Katastrofa pisze: ↑wt cze 27, 2023 12:05 pm Praca na zmianki także, bo sen nazbyt oraz zbytnio rozregulowany.
- Katastrofa
- bywalec
New Zalane or United Kingdom? Holland is shitty. Najgorszy jest 8nternetowy stalking na forum bez nick anonimowo! Mobbing to też shit! Tutaj plebs nie siedzi na tym forum!
Jako kto wtedy pracowałaś ?.dorrotea pisze: ↑wt cze 27, 2023 12:28 pmMnie się dobrze pracowało dla innej strefy czasowej. W USA jest w porównaniu do Polski inny czas (kilka stref czasowych zależnie od położenia geograficznego danego stanu). I te minus 6 czy 7 lub 8h jest akurat dla kogoś, kto dopiero od 14-15:00 w ogóle wraca do żywych i dopiero wtedy potrafi się na czymkolwiek skupić.Katastrofa pisze: ↑wt cze 27, 2023 12:05 pm Praca na zmianki także, bo sen nazbyt oraz zbytnio rozregulowany.
Mailowa obsługa techniczna / support. Angielski mam C2, więc nie problem.
To było dawno przed pandemią. Obecnie raczej ciężko o tego typu prace bezpośrednio dla danej firmy. Przy lancuchu pośredników zarobki mogą być śmieszne + jest nieporównanie więcej chętnych.
To było dawno przed pandemią. Obecnie raczej ciężko o tego typu prace bezpośrednio dla danej firmy. Przy lancuchu pośredników zarobki mogą być śmieszne + jest nieporównanie więcej chętnych.