Dyskinezy późne, co robić?
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Dyskinezy późne, co robić?
Hej, podejrzewam u siebie wystąpienie dyskinez późnych. Odkąd zmieniłem pory przyjmowania leków z 150 mg pregabaliny na noc i 75 mg rano i zmieniłem je na odwrót. Wystąpiły u mnie mimo wolne ruchy ust i szczęki nieznaczne. zmniejszyłem jedną z tych dawek ze 150 na 75 i objawy się zmniejszyły ale nadal występują. Objawy mam już z 2 tygodnie a wizytę dopiero za 12 dni. Czy trzeba szybko reagować i próbować coś odstawić? Nalegać lekarza na szybszą wizytę?
-
- zaufany użytkownik
Re: Dyskinezy późne, co robić?
Ja miałem późne dyskinezy po solianie, ale jak wróciłem do olanzapiny to minęły.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
-
- zaufany użytkownik
Niw mialem nigdy, tylko kiedys powieki mi sie ruszaly przez kilka dni.
-
- zaufany użytkownik
44 a jakie objawy z późnych dyskinez miałeś ? Ile czasu byles na leku z dyskinezami?
-
- zaufany użytkownik
Dokładnie już nie pamiętam, bo było to kilka lat temu. Ale z tego co sobie przypominam tu mimowolnie ruszałem żuchwą, a trwało to chyba kilka miesięcy.leonidas pisze: czw sty 09, 2020 5:43 pm 44 a jakie objawy z późnych dyskinez miałeś ? Ile czasu byles na leku z dyskinezami?
-
- zaufany użytkownik
Podobno na dyskinezy późne pomaga witamina E oraz melatonina.
-
- zaufany użytkownik
Jaki lek polecili byscie przy moich dyskinezach późnych?
Pole mam ograniczone, wymienie leki które mi nie pasują:
Kwetiapina złe samopoczucie
Rispolept i olanzapiny nie daje sie przy dyskinezach
Abilify potworna akatyzja
Klozapol objawy uzaleznienia po odstawieniu
Aktualnie biore solian samopoczucie ok tylko akatyzja troche przeszkadza, dlatego myslalem o czyms innym.
Czy mozna brac ktorys z klasycznych?
Czy zeldox nadal nie mozna podzielic i jest w kapsulkach?
Pole mam ograniczone, wymienie leki które mi nie pasują:
Kwetiapina złe samopoczucie
Rispolept i olanzapiny nie daje sie przy dyskinezach
Abilify potworna akatyzja
Klozapol objawy uzaleznienia po odstawieniu
Aktualnie biore solian samopoczucie ok tylko akatyzja troche przeszkadza, dlatego myslalem o czyms innym.
Czy mozna brac ktorys z klasycznych?
Czy zeldox nadal nie mozna podzielic i jest w kapsulkach?
-
- zaufany użytkownik
Będąc w szpitalu dostawałam za duże dawki amisulprydu i stwierdzono u mnie dyskinezy, obniżono dawke na 400 mg solianu, ale na tej dawce miałam kurcz powiek, drżenie języka i coś z głową więc sama obniżyłam do 200mg i teraz nie mam nic, ale to jest nie wystarczająca dawka na pozytywy. Jakie znacie inne leki aktywizujące poza arypiprazolem i amisulprydem?
Życie jest piękne
Tylko akurat nie moje
Tylko akurat nie moje
-
- zaufany użytkownik
Fluanxol. Tylko jest to lek starszej generacji, częściowo atypowy. Ja biorę dawkę minimalną 1 mg i jest OK. Paweł534 z forum pisał, że na niego fluanxol działa podobnie jak solian, ale też bierze w niewielkiej dawce, przynajmniej brał. Chociaż ja na początku miałem objawy pozapiramidowe, trzęsła mi się noga, ale po zmniejszeniu dawki przeszło jak ręką odjął. Dziękuję CI ukochany JEHSZUA, JEZUSIE CHRYSTUSIE.Willow9 pisze: czw maja 28, 2020 1:49 pm Jakie znacie inne leki aktywizujące poza arypiprazolem i amisulprydem?
-
- bywalec
Zapchany kanał dopaminowy.leonidas pisze: czw sty 09, 2020 1:35 am Hej, podejrzewam u siebie wystąpienie dyskinez późnych. Odkąd zmieniłem pory przyjmowania leków z 150 mg pregabaliny na noc i 75 mg rano i zmieniłem je na odwrót. Wystąpiły u mnie mimo wolne ruchy ust i szczęki nieznaczne. zmniejszyłem jedną z tych dawek ze 150 na 75 i objawy się zmniejszyły ale nadal występują. Objawy mam już z 2 tygodnie a wizytę dopiero za 12 dni. Czy trzeba szybko reagować i próbować coś odstawić? Nalegać lekarza na szybszą wizytę?
Zjedz ulubiony snack. A jak to nie pomoze to akineton.