Uwaga na interakcje leków
Moderator: moderatorzy
Uwaga na interakcje leków
Zażywałam Serdolect razem z Roswerą jak w szpitalu. Przypadkiem kilka dni robiłam przerwę 1/2 h między tymi dwoma lekami i widzę różnicę.
Teraz jeszcze spróbuję wydłużyć odstęp między euthyroksem a kawą na śniadanie.
Teraz jeszcze spróbuję wydłużyć odstęp między euthyroksem a kawą na śniadanie.
Re: Uwaga na interakcje leków
Źrenice wąziutkie, śpię do 12. IQ i samokontrola w górę. Widać, że lek działa mocniej. Eh.
- klucz żurawi
- zaufany użytkownik
Skoro dodałaś coś o kawie. To ja powiem o papierosach. Olzapina jest mocniej usuwana z organizmu, kiedy pali się papierosy. Niestety. I nie chodzi o usuwanie toksyn, tylko tych związków, które mają leczyć.
Nie rozumiem tego zupełnie.
Byt określa świadomość, a w każdym razie biologia mózgu. Albo Duch Św. ? Czy to skutek silniejszego działania leku? Czy modlitw?
Zrozumiałam, że bez sensu spędziłam ostatnie lata zaczynając liczne książki i zapominając o nich albo rozmyślając co moi rodzice powinni zrobić w przeszłości, jak ja powinnam była postąpić.
W ogóle straciłam serce dla moich książek.
Żyłam w błędzie.
Spać!!!
Byt określa świadomość, a w każdym razie biologia mózgu. Albo Duch Św. ? Czy to skutek silniejszego działania leku? Czy modlitw?
Zrozumiałam, że bez sensu spędziłam ostatnie lata zaczynając liczne książki i zapominając o nich albo rozmyślając co moi rodzice powinni zrobić w przeszłości, jak ja powinnam była postąpić.
W ogóle straciłam serce dla moich książek.
Żyłam w błędzie.
Spać!!!
- Antonio Kontrabas
- zaufany użytkownik
Leków nie nalezy zazywac z jedzeniem, nawet jesli nie ma o tym nic w ulotce. Weglowodany zaklocaja wchlanianie lekow, przez co dzialaja slabiej i trzeba brac wieksze dawki. 1,5 przed posilkiem lub 1,5 po posilku, tyle trwa strawienie jedzenia. Nie nalezy tez lekow popijac kawa czy herbata w zadnym razie, o alko nawet nie wspomne.
Z tego co wiem nie nalezy jesc grejpfrutow i soku grejpfrutowego z naszymi lekami, w sumie to zadnymi lekami, tworza sie jakies szkodliwe toksyny.
Z tego co wiem nie nalezy jesc grejpfrutow i soku grejpfrutowego z naszymi lekami, w sumie to zadnymi lekami, tworza sie jakies szkodliwe toksyny.
-
- bywalec
- Status: Stara szkoła
ale to co mówisz to tylko nakręci zatrzymywanie się leków w ustroju i wzorowe niemal działanie, a z każdym wzorowym działaniem dopamina jest blokowana po całości, a gdy będziesz po 50-stce możesz mieć już trzęsiawice kończyn w stopniu maksymalnim.
To niedobre wyjście.
To niedobre wyjście.
Dużo wody trzeba więc pić w celu usuwania leku.
-
- bywalec
powiedz to ANtoniuszowi, z pewnością ją ograniczy i zamieni się w ziemniaka ze skórką.
- piotrs
- zaufany użytkownik
tak pamal duzo wody pic zeby usunac leki z organizmu
ktos mi powiedzial ze wode z cytrynka
pamal ja nie wiedze zadnych interakcji leków
nie mozna pić tylko alkocholu ja pije codziennie 8 piw z amisanem
i wywoluje u mnie duza nasennosc spie po
12h
wy tez tak macie
12h
wy tez tak macie
ja wogule nie pije alkoholu.
Nie. Nie piję w ogóle alkoholu. Na początku występowała senność.piotrs pisze: ↑pt sty 17, 2020 10:48 pm tak pamal duzo wody pic zeby usunac leki z organizmu
12h
wy tez tak macie
jak mozna pic 8 piw i mieszac je z lekami, nic CI po tym nie bylo?
-
- bywalec
No niestety można ją przez 2 lata prawie codziennie piłem po 7 albo 8 browarów z olanzopina 20 mg ciezko się upić na prochach nie polecam łączyć alko z lekami raz dostałem duszności i od tamtej pory nie ruszam alkoholu może kupię sobie 1 piwko jak zmniejsze do 10 mg
to niezle 7 browarow dziennie i do tego leki, ja sie boje 2 procentowe napic zeby cos sie nie zdarzylo a wy tu ostrow walicie
-
- bywalec
ja nawet bez leków nie byłem pijany, a pozwoliłem sobie po maturze, na której wcale nie byłem, bo nie byłem, na wypicie 2/3 likieru w jeden dzień.
Przecież to nienormalne nie chodzić pijanym, no chyba, że alkohol był jakiś niedorobiony, ale smakował na wykwintne raczej trunek.
Przecież to nienormalne nie chodzić pijanym, no chyba, że alkohol był jakiś niedorobiony, ale smakował na wykwintne raczej trunek.