troche na inny temat
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
troche na inny temat
Czy ktos sie spotkal kiedys z czyms co nie powinno byc mozliwe w stylu nadprzyrodzone ?. W koncu mamy egzorcystow i swieckich i duchownych, rediestetow, bioenergoterapeutow itd. Mysle ze to prawdziwy koszmar nie wiedziec co jest prawdziwe a co nie. Ja osobiscie mialem daleka kuzynke ktorej pomogla osoba... oswobodzila ja z czegos... a wczesniej orzekli jej schizofrenie !!!. Teraz jest znowu normalna, sam nie uwierzylbym w to. Sam jesten na to chory i dalo mi to mocno do myslenia....
- Peter
- zaufany użytkownik
Schizofrenia kiedyś..
Powiem tak.. Z tym uwalnianiem to jednak trzeba uważać. . W przeszłości to tak jak my ludzi chorych uważano za opętanych i może dlatego wtedy próbowano egzorcyzmów nad chorymi a już można sobie wyobrazić jak traktowano takich ludzi.. Dobrze że żyjemy teraz w miarę normalnym świecie.. I choroba jest chorobą a nie opętaniem..
Statystyki mówią że większość ludzi którzy zgłaszają się do egzorcystów to jednak chorzy a nie pod władza złego ducha.. I tu ksiądz może wręcz zaszkodzić.. Wiemy jak może przewlekłą być schiz. I taki chory po nieudanym egzorcyzmie utwierdza się w przekonaniu że to nie pomogło i psychoza jeszcze bardziej się rozszerza..
Statystyki mówią że większość ludzi którzy zgłaszają się do egzorcystów to jednak chorzy a nie pod władza złego ducha.. I tu ksiądz może wręcz zaszkodzić.. Wiemy jak może przewlekłą być schiz. I taki chory po nieudanym egzorcyzmie utwierdza się w przekonaniu że to nie pomogło i psychoza jeszcze bardziej się rozszerza..