Kto obecnie bierze solian ?
Moderator: moderatorzy
Kto obecnie bierze solian ?
Kto obecnie bierze solian i w jakiej dawce ? Jak funkcjonujecie ? Rozważam powrót do solianu ale jeszcze się waham. Leczycie podwyższoną prolaktynę ?
Re: Kto obecnie bierze solian ?
biore solian ponad 6 lat już, ostatnie dwa lata w dawce 1200 mg, to najlepszy lek jaki bralem, nie mam skutkow ubocznych poza tyciem i mi pomaga.
jak dla mnie lepszego leku nie ma
jak dla mnie lepszego leku nie ma
biore solian od 4 lat. Od pol roku w dawce 600mg, dziala prawie jak placebo, ale wlasnie nie moge rzucic masy, a mam duza nadwage i nie wiem czy nie zmienic leku. Jakby to ze nie mial takiej nadwagi to bym go nie zmienial, a waga albo stoi w miejscu albo nawet odrobnie rosnie a waze ponad 130kg, jeszcze przed leczeniem jakimikolwiek lekami wazylem 95kg czuje sie strasznie moja pewnosc siebie jest nizsza i nie wiem co poczac.
10 lat temu ten lek był dla mnie zabójczy. Miałem polekową depresję, zaburzony wzrok. Postanowiłem go jeszcze raz wypróbować 400mg. Lek jest dla mnie bez skutków ubocznych, tylko przytyłem 4kg przez niecały miesiąc. Jaki jest plus tego leku? Poprawiła się u mnie ekspresja emocjonalna.
A badacie sobie prolaktyne ? Ja miałem podwyższona jak Solian był moim podstawowym lekiem.
A czy dawka 400mg amisulprydu, też może wywalić prolaktynę w kosmos?
Ja brałem przeważnie dawkę 150 mg najwięcej 200 mg do tego minimalną dawkę olanzapiny lub kwetiapine w różnych dawkach i prolaktyne miałem podwyższona.
Ja wole byc na monoterapii jakby nie to ze jestem strasznie gruby to solian bylby idealnym lekiem.
Ja też wolę monoterapie ale na samym solianie miałem kłopoty ze snem. Drugi lek był w celach nasennych.
Ja jestem na triterapii. Biorę solian 400mg, zypsilę i rispolept 1mg. Solian jest moim podstawowym neuroleptykie, zypsila drugin choć to jest cienizna, bo bardziej działa nasennie, rispolept do dobicia urojeń i obsesji.
Nie lepiej brac jeden lek tylko w wiekszej dawce?
Ja na 200 mg solianu jak pamiętam dobrze chyba spałem ale w dzień byłem zbyt senny i otepiały dlatego wolałem 150 mg solianu plus coś na sen w małej dawce. Lepiej się czułem w dzień. Na 200 mg solianu czułem się depresyjnie.
Nie chcę być na monoterapii. Gdybym brał tylko solian to nie zasnąłbym bez czegoś nasennego. Po drugie, mocno mi dokuczały myśli natrętne i ten rispolept mnie uwolnił od nich. On jest najskuteczniejszym neuroleptykiem na takie rzeczy.
- 137
- bywalec
- Kontakt:
Nie widzę różnicy, jak biore solian albo odstawiam. Tyle, że nie mam żadnych objawów chorobwych.
Biore 2x 100 mg na dzień.
Biore 2x 100 mg na dzień.
Malo bierzesz 137 dlugo jestes w remisji ze masz taka niska dawka, mni 100mg nie powstrzymalo przed psychoza.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja biore znowu 3 miesiac
200 mg amisanu na dobe
mozesz zmiejszyc do 400 mg na dobe
sprubowac jak nie masz skutkow ubocznych
-
- zarejestrowany użytkownik
Też zażywam solian 200 mg rano, biorę jeszcze drugi neuroleptyk silniejszy m.in. na spanie. Brałem również 400 mg solianu rano.
Ostatnio zmieniony wt gru 17, 2019 10:03 pm przez Naznaczonyblekitem, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zarejestrowany użytkownik
Temat prolaktyny też już był poruszany. Ja nie mierzyłem prolaktyny
Ja biore 600mg, 200mg rano 400mg wieczorem i narazie tak mam byc dopki lekarka mi nie zmniejszy nic nie kombinuje, choc jestem troche przymulony, ale poki co nie pracuje i musze to zakceptowac. Oczywiscie najlepiej wspominam czasy jak nie bralem lekow, ale po pol roku nie brania mialem tak silna psychoze ze teraz sie strasznie boje odstawic leki i bede raczej bral do konca zycia.
Solian to świństwo, nie biorę już tego. Powodował stałe uczucie zmęczenia oraz zanik cech męskich. Byłem np. stanowczy, dominujący a teraz wszystko to minęło.