Haloperidol a samokontrola

decaldol

Moderator: moderatorzy

redaktor
bywalec

Haloperidol a samokontrola

Post autor: redaktor »

Biorę haloperydol od kilku lat i wkurza mnie w nim jedno. Mianowicie- jest to tzw. gorset farmakologiczny.

Miał on zwalczać moje urojenia prześladowcze i ksobne, ale one nadal są i będą ( nie wywołuje już ich u mnie psychoza tylko uszkodzony umysł; swoją drogą było nie doić na lekach alkoholu ).

Czy naprawdę muszę go brać, jak on mnie zdecydowanie zbyt silnie uspakaja, wycisza i wytłumia ?.
florris
zaufany użytkownik

Re: Haloperidol a samokontrola

Post autor: florris »

Lepiej zapytać o to lekarza.:)
redaktor
bywalec

Dziękuję. Zapytam się.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

to moze zmienic na jakis inny lek
probowac
z tego co wiem to starczy gorszy lek
Awatar użytkownika
Digital
zaufany użytkownik

Post autor: Digital »

redaktor pisze: pt paź 04, 2019 10:01 am Biorę haloperydol od kilku lat i wkurza mnie w nim jedno. Mianowicie- jest to tzw. gorset farmakologiczny.
Miał on zwalczać moje urojenia prześladowcze i ksobne, ale one nadal są i będą ( nie wywołuje już ich u mnie psychoza tylko uszkodzony umysł; swoją drogą było nie doić na lekach alkoholu ).
To nie uszkodzony mózg tylko tak zwane utrwalone objawy, na tym polega schizofrenia. Chociaż mózg też może być uszkodzony :think: w zależności co z nim wyprawiałeś. Tyle, że mózg można rozwijać. Ja sobie Halo bardzo cenię właśnie ze względu na owe bardzo silne uspokojenie, wyciszenie, wytłumienie i wspaniałe właściwości nasenne.
redaktor
bywalec

I od pewnego czasu ukazało się, że utrwalone objawy u mnie to nie są objawy schizofrenii... :shock: :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „haloperidol”