Ile czasu rozmawiacie ze swoim lekarzem?
Moderator: moderatorzy
Ile czasu rozmawiacie ze swoim lekarzem?
Jeśli chodzi o wizytę w gabinecie na NFZ mój lekarz poświęca mi 2 minuty do 3 z wpisaniem recepty i mnie spławia, a wy ile czasu rozmawiacie z lekarzem?
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Re: Ile czasu rozmawiacie ze swoim lekarzem?
Dokładnie nie mierzę, ale tak z 15-20 minut i wydaje mi się, że to bardzo szybko.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- Catastrophique
- bywalec
10 - 15 minut.
Tik tak tik tak | "To boldly go where no one has gone before"
- Maksymiliana
- moderator
- Kontakt:
Z moim pierwszym psychiatrą rozmawiałam 60 minut. On wysłuchiwał wszystkiego co miałam mu do przekazania. Obecnia psychiatra .... 3 minuty i jeszcze ma pretensje "pani tu chyba przyszła sobie pogadać"
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
-
- zaufany użytkownik
około pół godziny
"Dobrze jest znać prawdę i głośno o niej śpiewać, ale lepiej znać prawdę i śpiewać o śliwkach.."
Pół godziny, on rozmawia, a ja słucham.
Nie no gdzie, powiedz przyszłam tu na panią się nadziwić i napatrzeć Potem mi się pani przyśni o od razu poczuję się od tego zdrowsza!Maksymiliana pisze: ↑ndz lip 07, 2019 9:10 pm Obecnia psychiatra .... 3 minuty i jeszcze ma pretensje "pani tu chyba przyszła sobie pogadać"
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
15-30 minut
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Pierwsze kilka wizyt około godziny.
Teraz około 10-15 minut.
Na nfz
Teraz około 10-15 minut.
Na nfz
Obecnie 3 - 5 min.
NFZ
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
NFZ
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
To już wiem dlaczego polska służba zdrowia jest taka niewydolna i trzeba czekać miesiącami na wizytę do lekarza.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Też bym chciał porozmawiać że swoim lekarzem 60 minut , a rozmawiam 3 minuty. Ostatnio byłem 16 lipca zapytała się tylko jak się czuję i który lek przepisać. Następna wizyta za 3 miesiące. Byłem kiedyś na prywatnie , to wizyta trwała 7 minut .
- PasteleOlejne
- bywalec
Ja za pierwszym razem bylam ok 2 godziny a tak to na kontrole przeważnie odemnie zalezy ile czasu to trwa i czy mam cos do powiedzenia, teraz od kilku miesiecy zajmuje to ok 15 minut ale jesli chce porozmawiac to moge siedziec nawet godzine pani doktor sie nie spieszy.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Ja ostatnio wizyty u psychiatry znienawidziłem.Jest to dla mnie przykry obowiązek.Ostatnio ja tylko mówiłem,nie było żadnych pytań i lekka kłótnia.Trwała ta wizyta może z 15 minut.
To zależy od lekarki... ostatnie moje panie na Oddziale Dziennym regularnie odwiedzałem. Ostatecznie stanęło na 15- 20 min. co drugi dzień...
Lekarze się mnie boją i nie pozwalają na to bym powiedział choć jedno zdanie więcej. 5 minut maksimum? Moż enawet mniej
Prywatnie można rozmawiać z lekarzem i godzinę. Pytanie jednak czy to ma sens. Rozmowa z lekarzem jest po to żeby ustalić leki . W szpitalu na obchodzie lekarze rozmawiają z pacjentami po minutę dwie. Dla lekarza ważne jest to czy pacjent ma psychoze lęki urojenia a to już jaka to jest psychoza lęki czy urojenia jest drugorzędne. Zresztà tyle się już pewnie w życiu nasłuchał ze go nic nie zdziwi. Do wyboru zaś ma tylko wachlarz leków z poszczególnych grup : antydepresyjne antypsychotyczne na manię na sen. W inny sposób psychiatra jak nie jest psychoterapeutą leczyć nie umie.