DO SOLIANU KONIECZNIE COŚ NA ZBICIE PROLAKTYNY!

amisulprid

Moderator: moderatorzy

florris
zaufany użytkownik

Re: DO SOLIANU KONIECZNIE COŚ NA ZBICIE PROLAKTYNY!

Post autor: florris »

To prawda.Prawidłowo prolaktyna powoduje u kobiety po porodzie laktację.to że od za wysokiej prolaktyny nie ma okresu to jie znaczy że jest to metoda antykoncepcji.Wysoką prolaktynę leczy się kiedy daje to jakieś objawy.to prawda że po risperidonie prolaktyna szybuje do góry.Znam to z własnego doświadczenia po rispo.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Miałem objawy takie jak powiekszone lekko obolale oraz bardzo wrazliwe sutki i samo mi przeszlo, nie leczylem tego i lekarz tez powiedzial, ze nie ma takiej potrzeby bo to nie grozne. Schudlem i jest wszystko w normie. Zaczalem sie zdrowo odzywiac i przestalem zjadac syf. To co jemy czesto jest tysiac razy grozniejsze od hipersuperprolaktymii.
Widze, ze tu panuje ogolna histeria z ta prolaktyna :lol: Ludzie nie macie wiekszych zmartwien? Moze to i dobrze :D Zapewne kazdy z nas umrze na cos innego niz powiekszona prolaktyna :lol: i raczej skutki naszej choroby nam bardziej zaszkodza niz ta cala prolaktyna w ogolnym rozrachunku. Tak mowi moj doktor.
kamillo
zaufany użytkownik

Post autor: kamillo »

A czy to prawda że Solian nie upośledza tak pamięci i funkcji poznawczych jak inne leki?
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Nawet bym zaryzykowal stwierdzenie, ze ulepsza. Mam lepsza pamiec i bardziej przejrzyste myslenie niz wczesniej przed choroba. Z drugiej strony na rispolepcie potrafilem napisac magisterke wiec to moze ja jestem jakis wyjatkowy :lol:
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

ja przed pierwsza psychoza funkcjonowalem jak maszyna bylem wygadany super zaradny wszystko mi wychodzilo, teraz jestem na etapie przejsciowym chcialby jeszcze wrocic do tego stanu gdzie bede sie czul tak dobrze ale juz nie odstawie lekow.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

E tam, na klozapolu zrobiłem studia, potem było różnie, m.in. solian i rispo - porażka. Powiem tak: można się uczyć ale mając medykamenty z niższej półki nie będzie elegancko.
nic
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Solian z nizszej polki? :shock: Chyba miales jakis przez Chinczykow podrobiony :lol: Nie ma jak na razie lepszego leku, nie wynaleziono. To najwyzsza polka.
kamillo
zaufany użytkownik

Post autor: kamillo »

To dlaczego tutaj jest aż tyle pacjentów na olanzapinie, w Polsce najwięcej osób ją zażywa?
the end
zaufany użytkownik

Antonio Kontrabas pisze: wt sty 07, 2020 6:42 pm Solian z nizszej polki? :shock: Chyba miales jakis przez Chinczykow podrobiony :lol: Nie ma jak na razie lepszego leku, nie wynaleziono. To najwyzsza polka.
hehe, w sumie jo, indywidualnie trzeba podejść do pacjenta, co nie zmienia faktu, że solian też nie leczy.
nic
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

kamillo pisze: wt sty 07, 2020 7:06 pm To dlaczego tutaj jest aż tyle pacjentów na olanzapinie, w Polsce najwięcej osób ją zażywa?
Odpowiedz jest bardzo prosta, to tanie go..no i lekarze najchetniej je zapisuja niczego nieswiadomym owcom. Podobnie jak Rispolept i Pernazyne.
splinter pisze: wt sty 07, 2020 7:38 pm
Antonio Kontrabas pisze: wt sty 07, 2020 6:42 pm Solian z nizszej polki? :shock: Chyba miales jakis przez Chinczykow podrobiony :lol: Nie ma jak na razie lepszego leku, nie wynaleziono. To najwyzsza polka.
hehe, w sumie jo, indywidualnie trzeba podejść do pacjenta, co nie zmienia faktu, że solian też nie leczy.
A co leczy? Aspiryna tez nie leczy tylko wygrzewa i usuwa skutki zaziebienia. Padaczke i cukrzyce rowniez nie mozna wyleczyc tylko sie zalecza. Tak juz jest, ze jak cos pierdyknie na dobre, to nie mozna juz tego naprawic. Pod wieloma wzgledami nasz organizm jest jednorazowy jak chinskie dlugopisy.
stefanous
bywalec

Post autor: stefanous »

Jak ktoś tu pisze, że prolaktyna nie jest groźna to niech się puknie w łeb. Cycki - fakt problem, tycie też problem, ale najgorsze w prolaktynie jest to, że człowiek się na prawdę zachowuje jak "baba w ciąży" - decyzyjność - zerowa, dodatkowo ciągłe huśtawki nastrojów (raz dolina raz super zajebiście raz wkurwienie bez powodu, a czasem jakieś pojebane akcje - teraz przynajmniej mogę powiedzieć, że rozumiem kobiety ;)) nie mówiąc już o tym, że człowiek jest ogólnie jak pi...a. Teraz biorę solian + bromergon na zbicie prolaktyny i dawno nie czułem się lepiej.

Najgorsze jest to, że myślałem, że te huśtawki spowodowane są chorobą, a tu się okazuje, że nic podobnego - wszystko przez prolaktynę na której jechałem ponad 10 lat! Koszmar - nie zamierzam do tego wracać.

Ostatnio lekarka też mi powiedziała, że abilify jest dobre na zbijanie prolaktyny - więc solian + abilify i powinno być ok.
Na razie bromergon bo muszę z niej ostro zjechać.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

ja nie biore a czuje sie w miare ok
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

stefanous pisze: wt sty 21, 2020 2:34 am Jak ktoś tu pisze, że prolaktyna nie jest groźna to niech się puknie w łeb. Cycki - fakt problem, tycie też problem, ale najgorsze w prolaktynie jest to, że człowiek się na prawdę zachowuje jak "baba w ciąży" - decyzyjność - zerowa, dodatkowo ciągłe huśtawki nastrojów (raz dolina raz super zajebiście raz wkurwienie bez powodu, a czasem jakieś pojebane akcje - teraz przynajmniej mogę powiedzieć, że rozumiem kobiety ;)) nie mówiąc już o tym, że człowiek jest ogólnie jak pi...a. Teraz biorę solian + bromergon na zbicie prolaktyny i dawno nie czułem się lepiej.

Najgorsze jest to, że myślałem, że te huśtawki spowodowane są chorobą, a tu się okazuje, że nic podobnego - wszystko przez prolaktynę na której jechałem ponad 10 lat! Koszmar - nie zamierzam do tego wracać.

Ostatnio lekarka też mi powiedziała, że abilify jest dobre na zbijanie prolaktyny - więc solian + abilify i powinno być ok.
Na razie bromergon bo muszę z niej ostro zjechać.
Abilify moze powodowac nagly niewyjasniony zgon, gratulacje. Jest w ulotce.
Cycki masz od otylosci, to samo prolaktyne, pojawia sie wraz z nadwaga. Zacznij cwiczyc, a nie biadolic. Podniesie sie poziom testosteronu naturalnego wroga prolaktyny.
Hustawki nastrojow dlatego, ze jestes chory psychicznie, nie stabilny, lek tu nie ma nic do rzeczy. Trzeba sie podleczyc przez kilka lat moze bedzie lepiej.
the end
zaufany użytkownik

Antonio Kontrabas pisze: śr mar 18, 2020 11:21 pm Abilify moze powodowac nagly niewyjasniony zgon, gratulacje. Jest w ulotce.
ok, to że tam jest to nie znaczy, że jestem w grupie ryzyka,
gorzej oczywiście z hormonami na naszych lekach, brakuje równowagi żywiołów...
nic
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Wystarczy obniżyć dawkę leku i prolaktyna poleci w dół, ale nie zrobi tego lekarz osobie która jest jeszcze z objawami chorobowymi i nie zaleczona. Do tego trzeba czasu. Długie utrzymywanie się wysokiej prolaktyny w organizmie faceta grozi impotencją.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Dokladnie albo uwaza, ze po lekach staje sie kobieta :lol: Jak takiemu obnizyc dawke to sobie siusiaka utnie albo co jeszcze gorszego zrobi.

Wróć do „solian”