DO SOLIANU KONIECZNIE COŚ NA ZBICIE PROLAKTYNY!

amisulprid

Moderator: moderatorzy

stefanous
bywalec

DO SOLIANU KONIECZNIE COŚ NA ZBICIE PROLAKTYNY!

Post autor: stefanous »

Zajebisty lek, ale biorę go od 10 lat i żaden z....any lekarz mi o tym nie powiedział...
... dopiero tutaj na forum to wyczytałem, więc zakładam temat, żeby każdy widział.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Re: DO SOLIANU KONIECZNIE COŚ NA ZBICIE PROLAKTYNY!

Post autor: piotrs »

w jakiej dawce bierzesz
napewno 1 z lepszych teraz w polsce
stefanous
bywalec

Post autor: stefanous »

400 mg
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

mam pytanie czy lekarz psychiatra, albo ogólny moze przepisać lek na zmniejszenie prolaktyny?
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

zchizol pisze: sob sie 24, 2019 1:43 pm mam pytanie czy lekarz psychiatra, albo ogólny moze przepisać lek na zmniejszenie prolaktyny?
Oczywiście, psychiatra może Ci przepisać nawet lek ginekologiczny. Tylko czasami refundacji możesz nie mieć za lek przepisany od niewłaściwego specjalisty.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Trickster
bywalec

Post autor: Trickster »

44 pisze: sob sie 24, 2019 1:48 pm
zchizol pisze: sob sie 24, 2019 1:43 pm mam pytanie czy lekarz psychiatra, albo ogólny moze przepisać lek na zmniejszenie prolaktyny?
Oczywiście, psychiatra może Ci przepisać nawet lek ginekologiczny. Tylko czasami refundacji możesz nie mieć za lek przepisany od niewłaściwego specjalisty.
Dziękuję
Aaaah, the chaos god speak clearly now! It is as though a thousand mouths cry out in pain! Chaos has come to judge you! Chaos consume you! Do you hear the voices too?
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

Mi tam lekarz powiedzial, ze ta prolaktyna jest nie grozna i na nic nie szkodzi. Uprawiam sport wiec rosnie testosteron, a to naturalny wrog prolaktyny. Do tego basen i jacuzzi na rozluznienie miesni bo moga wystepowac spiecia.
Awatar użytkownika
Schibi
zaufany użytkownik

Post autor: Schibi »

Ja biore solian i nie biore niczego na zbicie prolaktyny, ale mam powiekszone piersi od kiedy zaczalem sie leczyc mi urosly ale jestem gruby i jakos to strasznie nie wyglada, gorzej by bylo jak bym schudl i piersi mi zostaly
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Podwyższona prolaktyna szkodzi. Proszę poczytać o hiperprolaktynemii. Podwyższona prolaktyna szkodzi między innymi na kości. Osteoporoza i\lub osteopenia jest jak pamiętam nawet wymieniona w ulotce jako skutek uboczny brania solianu. Wystarczy przeczytać ulotkę. Ja jak brałem Solian brałem wapń z witaminą d na kości ale ponoć wapń może na nerki szkodzić. Na kości ponoć dobra jest genisteina zawarta w soi. Można ją kupić jako suplement.
Ostatnio zmieniony pn sty 06, 2020 2:26 pm przez pawel534, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Proste, że szkodzi przez ten niecny solian i potem rispo miałem megahiperprolaktynemię. Dobry lekarz mi lek na to przepisała.
Lepiej być samemu niż żyć z iluzją posiadania przyjaciół.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

AdamSchibi pisze: pn sty 06, 2020 11:29 am Ja biore solian i nie biore niczego na zbicie prolaktyny, ale mam powiekszone piersi od kiedy zaczalem sie leczyc mi urosly ale jestem gruby i jakos to strasznie nie wyglada, gorzej by bylo jak bym schudl i piersi mi zostaly
Dokladnie, piersi rosna od nadwagi, a nie od prolaktyny! Kilka papek regularnie i te piersi mozna zamienic w niezla klate!
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

pawel534 pisze: pn sty 06, 2020 12:35 pm Podwyższona prolaktyna szkodzi. Proszę poczytać o hiperprolaktynemii. Podwyższona prolaktyna szkodzi między innymi na kości. Osteoporoza i\lub osteopenia jest chyba nawet wymieniona w ulotce jako skutek uboczny brania solianu. Wystarczy przeczytać ulotkę. Ja jak brałem Solian brałem wapń z witaminą d na kości ale ponoć wapń może na nerki szkodzić. Na kości ponoć dobra jest genisteina zawarta w soi. Można ją kupić jako suplement.
Bzdura! Bardziej wierze mojemu lekarzowi niz tym durnym rewelacjom z internetow! Ludzie maja pogruchotane kosci i osteoporoze bo pija za duzo kawy i pala papierochy, a nigdy nawet naszych lekow nie brali :lol: W ulotce nie ma zadnej osteoporozy, nie tworz bajek.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

splinter pisze: pn sty 06, 2020 12:57 pm Proste, że szkodzi przez ten niecny solian i potem rispo miałem megahiperprolaktynemię. Dobry lekarz mi lek na to przepisała.
A ja mialem i mi sama minela, a i na nic nie zaszkodzila! Nie musialem nigdy nic na to brac. Lekarz powiedzial wprost by sie tym nie przejmowac i isc na basen. Tak zrobilem i jest okej. Sport to podstawa!
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Przeczytaj ulotkę. Sprawdzałem. Jest napisane o osteoporozie i osteopeni.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Nie ma.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

To sie ma od starosci. Juz tak nie boj zaby. Oprocz banki to masz wszystko zdrowe i na bank osteoporoza tobie nie grozi :lol:
florris
zaufany użytkownik

Post autor: florris »

Jeśli nie ma jakichś uchwytnych objawów,to nie trzeba nic brać na zbicie prolaktyny.Facetom mogą powiększyć się piersi i może wpływać na potencję.Jeśli chodzi o kobiety to jest gorzej,bo wysoka prolaktyna prowadzi do braku miesiączki i bezpłodności.Prawdą jest że wysoka prolaktyna negatywnie wpływa na kości,ale tylko wtedy gdy jest bardzo wysoka i taki stan trwa długo.Osteoporozę powoduje wiele czynników a prolaktyna jest tylko jednym z nich.Wiele leków które obniżają dopaminę powoduje wzrost prolaktyny.Ponieważ dopamina hamuje prolaktynę.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

E, jak tam nigdy nie mialem takich problemow. Znajome kolezanki bardzo sobie chwala to zatrzymanie miesiaczki - darmowa antykoncepcja :lol: Jak sie pytaly lekarzy to tez stwierdzily, ze tak bywa i nie koniecznie trzeba cos z tym robic. Wiadomo regularnie sie badac by nie bylo miesniaka czy tam nadzerki, a tak to spoko. gorzej jak to mleko, ale na to pomaga Niepokalanek, jest suplement, nazywa sie Castagnus bez recepty. A dla fecetow jak cos to Damiana i Lubczyk i jedziemy :lol:
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Brałem solian chyba co najmniej 3 lata. Brałem go z innymi lekami ale to raczej solian był moim podstawowym lekiem. Miałem podwyższoną prolaktynę jak pamiętam gdy miałem badaną 2 czy 3 razy podczas brania solianu i w badaniu kości jakiś czas temu wyszło mi niewielkie osłabienie kości jak na mój wiek. Badanie miałem chyba ok. rok temu. Wtedy już chyba nie brałem solianu ale coś jest chyba na rzeczy z tą prolaktyną, solianem i wpływem na kości.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: Dobro »

Solian i tak nie podnosi prolaktyny mocno jak rispo, co nie zmienia faktu że prolaktyna naturalnie w większości występuje u kobiet przed mlekotokiem, i może mnie poprawcie jak nie. Co do mlekotoku, cycków u facetów, co może się zdarzyć, to lekarz mógłby o tym wiedzieć i przeciwdziałać, a nie pajacować. Naturalna antykoncepcja? Nie ma czegoś takiego jak antykoncepcja solianem i ziółka w razie czego. XD
Lepiej być samemu niż żyć z iluzją posiadania przyjaciół.
ODPOWIEDZ

Wróć do „solian”