Lekarz nie chce mnie leczyć

Moderator: moderatorzy

Duduś
bywalec

Lekarz nie chce mnie leczyć

Post autor: Duduś »

Jak w temacie - mój lekarz powiedział, że nic tu po nim. Od dwóch lat nie możemy dobrać dla mnie leku, objawy nie ustępują a nawet się nasilają. Na ostatniej wizycie usłyszałam, że nie współpracuję i on umywa już ręce... co ja mam zrobić? Do lekarza chodzę w poradni na osiedlu i jest to jedyna poradnia w mojej miejscowości... nie wiem, tak wychodzi mi, że zostaje mi izba przyjęć w szpitalu - leki mi się kończą, jutro chyba będę musiała pójść. Jak to wygląda? Czy jeśli pójdę na taką izbę przyjęć dostanę lekarza i psychologa, czy też od razu zatrzymają mnie na oddziale? Dodam, że w szpitalu byłam jako dziecko i uczęszczałam do przychodni przyszpitalnej do 18 roku życia - potem zrezygnowałam, bo szpital mam daleko a do poradni rzut beretem z domu... czy teraz dostałabym tego samego lekarza i psychologa? Przyznam, że bardzo się tego boję, bo byli to okropni ludzie... i jak z diagnozą? Kiedy chodziłam do poradni w szpitalu jako dziecko miałam diagnozę dziecięcej schizofrenii, lekarz w osiedlowej poradni zmienił mi ją na zaburzenia lękowe i autyzm... czy stara diagnoza wróci, jeśli wrócę do szpitalnej poradni? Dodam, że nie miałam psychozy ani razu w życiu a lęki mam cały czas... czy mimo wszystko będą mnie inaczej leczyć?
Proszę o pomoc i odpowiedź na moje 3 pytania...
Awatar użytkownika
Maksymiliana
moderator
moderator
Kontakt:

Re: Lekarz nie chce mnie leczyć

Post autor: Maksymiliana »

Zmień lekarza, nawet jak trzeba będzie jechać do innego miasta. Proste, jak ten nie umie się tobą zająć.
Mój blog: http://www.nocnylampion.wordpress.com
Dzisiaj gdy przymkniesz oczy na szarym pamięci tle, pośród wyblakłych przeźroczy zobaczysz właśnie mnie.
Duduś
bywalec

Maksymiliana pisze: ndz maja 05, 2019 2:50 pm Zmień lekarza, nawet jak trzeba będzie jechać do innego miasta. Proste, jak ten nie umie się tobą zająć.
No właśnie dojazd gdziekolwiek z moimi lękami jest niemożliwy :| Najbliższa poradnia to prawie 50 kilometrów a ja mam problem z przejściem 0.5 kilometra tak się boję... w moim przypadku, jeśli nie ten lekarz to szpital i dlatego pytam, co będzie, kiedy się tam zgłoszę :(
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator
Status: twój najgorszy koszmar

Post autor: pycioslawa »

Duduś pisze: ndz maja 05, 2019 2:27 pm Czy jeśli pójdę na taką izbę przyjęć dostanę lekarza i psychologa, czy też od razu zatrzymają mnie na oddziale?
Zależy to od Twojego stanu, w którym pojawisz się na izbie. Jeśli stan będzie "krytyczny", wtedy Ciebie zatrzymają. Inaczej nie mają ku temu podstaw.
Duduś pisze: ndz maja 05, 2019 2:27 pm czy teraz dostałabym tego samego lekarza i psychologa?
To zależy tylko i wyłącznie od poradni.
Duduś pisze: ndz maja 05, 2019 2:27 pm czy stara diagnoza wróci, jeśli wrócę do szpitalnej poradni?
To również zależy od poradni. Biorąc pod uwagę to, że minęło kilka lat, najprawdopodobniej będziesz miała przeprowadzone nowe badania - i w takim kierunku bym szła na Twoim miejscu.
Duduś pisze: ndz maja 05, 2019 2:27 pm czy mimo wszystko będą mnie inaczej leczyć?
Będą Ciebie leczyć na to, co im przedstawisz że Ci dolega/co u Ciebie wybadają. Na Twoim miejscu pierwsze co bym zrobiła to jasno zakomunikowała z czym masz problem.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Wątek Zażalenia na pycioslawę. Chcesz coś dodać? Wbijaj śmiało.
Duduś
bywalec

Czyli dostanę tylko lekarza i psychologa? Czy zdiagnozować mnie mogą ambulatoryjnie, czy muszę leżeć? Od dezaktualizacji starej diagnozy minęło prawie sześć lat...
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

Jedź i się przekonaj. Mi jedna pani psychiatra mówiła, że poza szpitalem (w trybie "leżącym") nikt mnie nie zdiagnozuje, bo "nie ma na to czasu". Druga pani nie bawiła się w szpitale, tylko na własną rękę postanowiła mnie zdiagnozować. Co prawda poniosłam koszty wykonywanych badań i zajęło to trochę czasu (okres oczekiwania na wynik badań oraz kilka wizyt konsultacyjnych), ale zostałam zdiagnozowana bez szpitala. Jak dla mnie, to nie będąc w sytuacji awaryjnej nie powinnaś zostać położona, ale co lekarz, to sposób.
nie dyskutuj z debilem - wpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

idz do lekarza rodzinnego do najblizszej przychodni
powiedz o calej sytuacjii
niech ci przepisze te leki ktore bierzesz
jakie masz objawy powiedz nam jakie leki bierzesz
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

Z wypisywaniem lekow w poradni rodzinnej moze byc bardzo roznie.

Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka

viewtopic.php?t=40441
Duduś
bywalec

piotrs pisze: pn maja 06, 2019 12:07 am idz do lekarza rodzinnego do najblizszej przychodni
powiedz o calej sytuacjii
niech ci przepisze te leki ktore bierzesz
jakie masz objawy powiedz nam jakie leki bierzesz

Z tym, że te leki są nieskuteczne :( Ja potrzebuję zmiany leków bo to teraz tak, jakbym nic nie brała... to już chyba 20 lek, który nie działa a ma skutki uboczne i już chyba wolę leżeć w tym psychiatryku niż mieć te wszystkie objawy...
Awatar użytkownika
pycioslawa
moderator
moderator

Jeszcze tego nie załatwiłaś?
viewtopic.php?t=40441
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Lekarz nie może nie chcieć leczyć. Współpraca z lekarzem polega na braniu zaordynowanych przez niego leków. Leki nie zawsze pomagają.
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

prawda jest taka że zależy naprawde dużo od szpitala .Na Sobieskiego w Warszawie jest można powiedzieć ok . Lekarz nie rozmawia z tobą za karę raz na 2 miesiące minute .U mnie w miare ok , mówię tak bo raz byłem na wiejskim szpitalu Morawica to dzień dobry dowidzenia .Jeszcze personel mi kurtke zakosił .Zniknęła z depozytu .
Awatar użytkownika
Erratas
bywalec

Post autor: Erratas »

Leki nie pomagają, jeśli pacjent posiada nastawienie przeciwlekowe.
Np: osoba opętana, tak naprawdę nie jest opętana tylko chora,
Nasz umysł potrafi być silniejszy niż leki, i to może tłumaczyć niektóre paranormalne przypadki gdzie lekarz załamuje ręce
(i się zaczyna modlić)
grow up
bywalec

Post autor: grow up »

Zdjęcie w średniowieczu to byłaby magia.

Dlatego nikomu nie zależy żeby nas kształcić.

Np. Komuni nie można gryść. Ciekawe że nie przysycha ci na podniebieniu.
*
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Spróbuj więc u innych lekarzy. To co opisujesz wydaje się być sprzeczne z etyką zawodową.
ODPOWIEDZ

Wróć do „lekarze”