Oddział dzienny z nocowaniem
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Oddział dzienny z nocowaniem
Chcę tylko zapytać... czy jest możliwość, jeśli ktoś ma chodzić na oddział dzienny, aby docierał tam nie z domu, ale np. z otwartego, lub zamkniętego oddziału w tym samym szpitalu? Czy wtedy już na dzienny nie przyjmą?
Bo chodzi o to, że ja mam iść na oddział dzienny, ale mam lekką agorafobię i boję się, że pewnego dnia po prostu głowa powie ''zostajesz'' i nici z terapii :/ A zamknięty w moim szpitalu to katownia i jak tam miałbym terapię mieć to wolę się powiesić... można tak - terapia na dziennym, spanie na całodobowym?
Bo chodzi o to, że ja mam iść na oddział dzienny, ale mam lekką agorafobię i boję się, że pewnego dnia po prostu głowa powie ''zostajesz'' i nici z terapii :/ A zamknięty w moim szpitalu to katownia i jak tam miałbym terapię mieć to wolę się powiesić... można tak - terapia na dziennym, spanie na całodobowym?
Re: Oddział dzienny z nocowaniem
A nie możesz poprosić o skierowanie do innego szpitala?
Nie wiem, czy tak się da, ale poszukaj coś o hostelach.
Nie wiem, czy tak się da, ale poszukaj coś o hostelach.
- piotrs
- zaufany użytkownik
jesli masz agorofobie
a dobiora ci dobrze leki nie bedziesz miala leku przed wychodzeniem z domu
tylko potrzeba czasu
tez mialem kiedys agorofobie ale ja ze schizofrenia
a dobiora ci dobrze leki nie bedziesz miala leku przed wychodzeniem z domu
tylko potrzeba czasu
tez mialem kiedys agorofobie ale ja ze schizofrenia
Oddziały dzienne są bezsensu i chodzeniem na łatwiznę tzn. "ktoś zrobi coś za mnie". Chory powinien uczyć się samodzielności w domu, w środowisku znajomych, rodziny. Na dziennym to jest jak picie powietrza zamiast wody z butelki.
JESTĘ BOTĘ
A co chcesz uzyskać tym oddziałem dziennym? Co chce uzyskać Twój lekarz?
Są oddziały stacjonarne, otwarte - moze to dla Ciebie dobry pomysł? Możesz tez poszukac w innym miescie, chyba ze nie masz pieniążków nawet na dojazd do innego miasta?
Są oddziały stacjonarne, otwarte - moze to dla Ciebie dobry pomysł? Możesz tez poszukac w innym miescie, chyba ze nie masz pieniążków nawet na dojazd do innego miasta?
Są takie oddziały. Lekarz mi mówił. Właśnie też ich szukam.
Centrum Terapii Nerwic w Mosznej
Centrum Terapii Nerwic w Mosznej
-
- bywalec
- Status: Elektrotechnik
- Gadu-Gadu: 63718896
To może być konflikt interesów. Jak NFZ ma płacić to chyba nie będzie dzielił doby na 2 części dla 2 ośrodków medycznych. Tego chyba jeszcze nie przewidzieli. Ale możesz zawsze być pierwsza/y która/y wytyczy nowy szlak.
Nie wiem czy na babińskiego w Krakowie tak nie jest. Ale po co chcesz iść do szpitala zagrażasz sobie lub innym?