Coaxil i urojenia

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Coaxil i urojenia

Post autor: Miś Uszatek »

Witam

Czy ktoś tutaj na forum bierze coaxil??? Jak się czujecie po nim? Macie urojenia? Słyszałem że coaxil to słaby antydepresant.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Re: Coaxil i urojenia

Biore już 2 tygodnie tianesal czyli generyk coaxilu i przyznam że bardzo słabo działa. No bo cóż słaby lek. Jeszcze do tego dochodzi takie zmęczenie psychiczne i fizyczne. I czy naprawde nikt tu na forum nie bierze tianeptyny?? Bo chętnie bym się podzielił uwagami co do tego leku...
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

Brałam Coaxil a później Tianesal przez prawie 7 lat. 12,5 mg 3 razy dziennie. Równolegle zastrzyki z Fluanxolu i Doxepin 25mg na noc na problemy ze snem bo Coaxil nie wpływa na sen.

Urojeń miałam zero, całkowita remisja objawów pozytywnych, dokuczała depresja i negatywy.

Co mogę powiedzieć o Coaxilu? W moim przypadku okazał się bardzo skuteczny, ale z tego co pamiętam poprawę odczułam nie od razu. Poprawa była stopniowa na przestrzeni kilku miesięcy.

Od 6 lat już nie biorę Coaxilu, więc nie jestem świeża w temacie.
Melisa
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Ja dopiero 2 tydzień na tianesalu, a tu trzeba wytrzymać pare miesięcy? Zresztą czym ja się łudziłem że po dwóch tygodniach zadziała? Ech ta cholerna depresja... Trudno trzeba poczekać...

Dziękuje ci Meliso za wypowiedz, jak to się mówi rozjaśniłaś mi prawde.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Jeszcze tylko dodam że ja to biore 2 tabletki dziennie tianesalu a nie 3, ma to chyba związek że mam niewydolność nerek.
Rexio
zaufany użytkownik

Post autor: Rexio »

Ja dostałem tianeptynę zamiast klomipraminy. Jestem ciekaw, czy ta tianeptyna zadziała, bo lek jako jeden z niewielu, podobno ma znosić stany apatii oraz anhedonii. Mam apatię i anhedonię wywołaną przez antydepresanty typu SSRI.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Kolego życze ci żeby ci pomógł ten lek ale... dla mnie to totalne gówno. Na nic nie miałem siły zarówno fizycznej jak i mentalnej, totalne kłopoty z logicznym i trzeżwym myśleniem. No normalnie masakra... fatalnie się po tym specyfiku czułem. Po 3 tygodniach brania ostatecznie odstawiłem. I jeszcze dodam że brałem tylko dwie tabletki, dobry Bóg wie co by było na trzech.
Rexio
zaufany użytkownik

Post autor: Rexio »

A brałeś Valdoxan? Moja lekarka powiedziała, że jest dosyć skuteczny i działa antyanhedonicznie, ale trzeba mocno kontrolować wątrobę.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Rexio pisze: wt sty 08, 2019 2:24 pm A brałeś Valdoxan? Moja lekarka powiedziała, że jest dosyć skuteczny i działa antyanhedonicznie, ale trzeba mocno kontrolować wątrobę.
No to jak trzeba kontrolować wątrobe to nie moge. Mam schizofrenie, rozwalone nerki, nadciśnienie, prawie cukrzyce jak do tego dojdzie watroba to po prostu umre. A ja chce żyć. Także sory ale nie...
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

Rexio pisze: wt sty 08, 2019 2:24 pm A brałeś Valdoxan? Moja lekarka powiedziała, że jest dosyć skuteczny i działa antyanhedonicznie, ale trzeba mocno kontrolować wątrobę.
Dosyć dobry?
W ogóle nieskuteczny i w dodatku drogi. 28 tabletek ok. 45 zł.
LaDopamina
redaktor
bywalec

Post autor: redaktor »

Coaxil- biorę od początku maja tego roku, na razie jest skuteczny. Jeść mi się na nim tak już nie chce i mam już mniejsze myśli depresyjne. Nawet na mocną depresję skądinąd średnio mocny Coaxil potrafi pomóc...

Ale uwaga: dzisiaj na Coaxilu trochę przedawkowałem kawę ( 5 bardzo mocnych kaw w ciągu dnia ) i mam teraz łagodną hipomanię :shock:
ODPOWIEDZ

Wróć do „antydepresanty, stabilizujące nastrój”