Rola Jezusa

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
waku
bywalec

Rola Jezusa

Post autor: waku »

Jezus nie ma na celu budowania czegokolwiek. Związków, planów.
Jezus ma za zadanie zniszczyć wszystko to, co tkwi w człowieku, co nie jest boskie. Jezus przybliża do wiecznego szczęścia jeszcze za tego życia. Bo szczęśliwy ten kto żyje z dnia na dzień, nie potrzebując do szczęścia niczego z zewnątrz. Jednak w tym szczęściu jest nieszczęście. Odpadają wygórowane plany, kończone są związki. W końcu nadchodzi śmierć. Czy istnieje życie po śmierci? Bóg ma wobec nas plan, nie byłby głupcem by marnować potencjał swojego stworzenia wysyłając je w nicość.
Kiedyś się przekonam czy moje słowa były prawdziwe czy nie. Ale czy to, o czym myślałem czy pisałem za życia będzie miało znaczenie po śmierci?
Tęsknię za Tobą, przedwieczny Ojcze.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Re: Rola Jezusa

Post autor: Niemamnie »

Pozostanie po tobie pamięć w sercach ludzi i twoja twórczość.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
waku
bywalec

Zatem muszę się postarać i dawać wyłącznie dobry przykład innym.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Co wysyłasz w świat wraca do ciebie, nawet zapisane słowa na kartce papieru.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
waku
bywalec

Co racja to racja. Zauważyłem to w przeciągu ostatniego tygodnia. Byłem opryskliwy dla siostry, co zaowocowało tym że inni byli opryskliwi wobec mnie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”