Chrzanie to, zmniejszam dawki leków
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Chrzanie to, zmniejszam dawki leków
Do dzisiaj byłem na skraju wytrzymałośći. Te napięcie nerwowe. Że musze zrobić to, zrobić tamto. Ze musze i musze. A wcale że nie bo nie musze. Żadna tabletka nie będzie mnie do tego zmuszała ani żaden lekarz. Brałem 800 sulpirydu i 15 zolafrenu, teraz biore 600 sulpirydu i 10 zolafrenu. Nie odstawiłem tylko troche zjechałem z dawki. I mam w głębokim poważaniu lekarke, nikt nie będzie się nademną pastwił.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Chrzanie to, zmniejszam dawki leków
W ogóle się Tobie nie dziwię, i jestem w podobnej sytuacji.
Biorę tylko 30 mg abilify na schizkę i tak zostanie póki co.
Biorę tylko 30 mg abilify na schizkę i tak zostanie póki co.
nic
-
- zaufany użytkownik
Ja chce brać leki bo musze ale kurde nie kosmiczne dawki. Chociaż 800 sulpirydu to jeszcze nie najwyższa dawka tak samo zolfaren 15 mg, no ale co mam się męczyć będąc zalekowanym???
-
- zaufany użytkownik
A dodatkowo najbardziej co mnie boli to to że jestem niestabilny i rozchwiany umysłowo... Biore 150 mg pregabaliny która pomaga mi na lęki i lekko działa antydepresyjnie ale niestety mnie nie stabilizuje... Brałem kiedyś fajny lek lamitrin i fajnie mnie stabilizował ale chyba już nie moge go brać bo mam rozwalone nerki a ten lek je obciąża.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Ja się kiedyś ordynatorowi na dziennym pochwaliłem że miałem brać 800 Solianu, bo tyle mi w szpitalu przepisał.
W gruncie rzeczy to nie brałem wtedy i miałem psychozę, ciężki okres, ale ordynator sam stwierdził że na takiej dawce nie mogłem się dobrze czuć...
Może i chodziło konkretnie o mnie, że za dużo, ale walą te dawki ostro i mam szczęście że Abilify jest ok u mnie - choć za drugim podejściem bo za pierwszym razem to była katastrofa.
*Lamitrin nie wiem jak działa na nerki choć brałem właśnie do niedawna przez ok. 5 lat, nigdy mi nic o nerkach nie mówił nikt. ...
W gruncie rzeczy to nie brałem wtedy i miałem psychozę, ciężki okres, ale ordynator sam stwierdził że na takiej dawce nie mogłem się dobrze czuć...
Może i chodziło konkretnie o mnie, że za dużo, ale walą te dawki ostro i mam szczęście że Abilify jest ok u mnie - choć za drugim podejściem bo za pierwszym razem to była katastrofa.
*Lamitrin nie wiem jak działa na nerki choć brałem właśnie do niedawna przez ok. 5 lat, nigdy mi nic o nerkach nie mówił nikt. ...
nic
Jak zmniejszysz to zobaczysz czy się Ci poprawiło czy pogorszyło. Tylko daj sobie przynajmniej kilka tygodni czasu na obserwację samego siebie, nawet do dwóch miesięcy czasu nim podejmiesz jakieś kolejne działania odnośnie wysokości dawek!tomsoul pisze: ↑czw paź 04, 2018 2:23 pm A dodatkowo najbardziej co mnie boli to to że jestem niestabilny i rozchwiany umysłowo... Biore 150 mg pregabaliny która pomaga mi na lęki i lekko działa antydepresyjnie ale niestety mnie nie stabilizuje... Brałem kiedyś fajny lek lamitrin i fajnie mnie stabilizował ale chyba już nie moge go brać bo mam rozwalone nerki a ten lek je obciąża.
Lęki Twoje mogą być związane ze zbyt niskim poziomem rozmaitych hormonów, szczególnie testosteronu.
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
Mam 2,5 tygodnia do wizyty u lekarza. Tyle musi mi wystarczyć na obserwacje.hvp2 pisze: ↑czw paź 04, 2018 2:44 pm Jak zmniejszysz to zobaczysz czy się Ci poprawiło czy pogorszyło. Tylko daj sobie przynajmniej kilka tygodni czasu na obserwację samego siebie, nawet do dwóch miesięcy czasu nim podejmiesz jakieś kolejne działania odnośnie wysokości dawek!
Lęki Twoje mogą być związane ze zbyt niskim poziomem rozmaitych hormonów, szczególnie testosteronu.
Trzymam kciuki żeby się udało. Zjechać to nie to samo co odstawić i może akurat się uda.
Moje próby zmniejszania źle się ostatnio kończą. Jakiś czas tylko udało mi się być na zmniejszonych dawkach. Mam problem z lekami. Czasem czuję, że mnie oblepiają do tego stopnia, że nie mogę funkcjonować. Że są przeszkodą ogromną w codziennym funkcjonowaniu. Miotam się w wątpliwościach, chcę je z siebie zerwać. Nie wiem jak, bo np. biorę zastrzyk i nie mogę sobie nie wziąć pigułki. A jak zjeżdżam z dawek to po jakimś czasie cholera wraca. Do tego mam silne przekonanie, że wcale nie jestem chora i trudno mnie przekonać do wzięcia leków. Jak już biorę, tak jak teraz to sytuacja się normuje i jakoś jest. Ale myśli o odstawieniu stale mam. Ostatnio nie wzięłam nawet zastrzyku. Myślę, że jak nie będziesz skakał z dawkami jak ja, to może się udać.
Moje próby zmniejszania źle się ostatnio kończą. Jakiś czas tylko udało mi się być na zmniejszonych dawkach. Mam problem z lekami. Czasem czuję, że mnie oblepiają do tego stopnia, że nie mogę funkcjonować. Że są przeszkodą ogromną w codziennym funkcjonowaniu. Miotam się w wątpliwościach, chcę je z siebie zerwać. Nie wiem jak, bo np. biorę zastrzyk i nie mogę sobie nie wziąć pigułki. A jak zjeżdżam z dawek to po jakimś czasie cholera wraca. Do tego mam silne przekonanie, że wcale nie jestem chora i trudno mnie przekonać do wzięcia leków. Jak już biorę, tak jak teraz to sytuacja się normuje i jakoś jest. Ale myśli o odstawieniu stale mam. Ostatnio nie wzięłam nawet zastrzyku. Myślę, że jak nie będziesz skakał z dawkami jak ja, to może się udać.
-
- zaufany użytkownik
Obecnie nie skakam bardzo z dawkami ale kiedyś sam sobie odstawiałem i dokładałem leków. Efekt? Katastrofa... Ale już tak nie robię.
Zaburzenia czynności nerek
Należy zachować ostrożność podczas stosowania produktu Lamotrix u pacjentów z zaburzeniami czynności nerek.
LaDopamina