Wartałoby sobie zbadać poziom testosteronu we krwi.

Moderator: moderatorzy

fotex
zaufany użytkownik

Wartałoby sobie zbadać poziom testosteronu we krwi.

Post autor: fotex »

Ja sobie zbadałem (ok 20 zł)i okazało się że mam zaniżony.Teraz kupiłem sobie testosterol, taki suplement diety i czuje się po nim dobrze.Testosteron niski u facetów wywołuje zmęczenie i obniżony popęd seksualny.Niedługo idę do endokrynologa ażeby mi przepisał lekarstwa w zastrzykach.
Awatar użytkownika
anka20
zaufany użytkownik

Post autor: anka20 »

poziom estrogenow terz warto zbadac.dotyczy kobiet.
"czy jeszcz kiedys powtorzy sie co zdarzylo sie nam...?"
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Testosteron

Post autor: hvp2 »

Testosteron zawsze bada się równocześnie z oznaczaniem poziomu prolaktyny!!! :idea:
Sam poziom testosteronu to mało!
fotex
zaufany użytkownik

Prolaktyna jest zawyżona, na razie biorę jakieś lekarstwa na tarczyce i czuję się po nim lepiej .Jest podejżenie że mi przysadka mózgowa nawaliła.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Testosteron...

I po tych lekach na tarczyce poprawił Ci się poziom testosteronu??
Awatar użytkownika
Martyna
zaufany użytkownik

Post autor: Martyna »

Nie popadajmy w hipochondrie...Czlowiek,któy ma zaburzony poziom jakiegos hormonu przewaznie zle sie czuje.Wtedy nalezy udac sie do lekarza.Lekarz zleci jakie badania trzeba wykonac.Zazywanie hormonow jest ryzykowne...poniewaz hormony dzialaja w korelacji i mozna zaburzyc prace calego ustroju.Poza tym wiadome jest ze hormony podawane nieumiejetnie(np w za duzych dawkach) moga miec konsekwencje onkologiczne.Dlatego w ty miejscu przestrzegam dziewczyny przed zakupem srodków "na powiekszenie piersi".Sa dostepne na internecie.Jesli zawieraja estradiol (który jest hormonem kobiecym estrogenem) to jest sprzedawany nielegalnie!Nie moze byc stosowany w Polsce poniewaz udowodniono jego dzialnie rakotwórcze.Jesli zas ktos ma zaburzona gospodarke hormonalna polecam udac sie do dobrego specjalisty,który bedzie wiedzial co czyni i napewno nie zaszkodzi...
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Martyna pisze:polecam udac sie do dobrego specjalisty,który bedzie wiedzial co czyni i napewno nie zaszkodzi...
Święte słowa, ale... dobry specjalista kosztuje słono, bo to przecież kilka wizyt - opisanie problemu, skierowanie na badania, interpretacja wyników i dopiero leczenie. Wiec warto najpierw się wywiedzieć, czy wizyta w ogóle ma sens. (W bezpłatnej służbie zdrowia terminy do endokrynologa przekraczają miesiąc!)

Dlatego ponawiam moje pytanie do użytkownika "Fotex":
Czy po leczeniu na tarczyce poprawił Ci się poziom testosteronu????
fotex
zaufany użytkownik

No i okazało się że mam coś z jądrami.Teraz biorę testosteron.Przysadka jest dobra.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”