Na lekach często jest tak,że jedząc tyle na ile ma się ochotę szybko przybywa kilogramów i chcąc schudnąć lub nawet utrzymać tylko swoją wagę trzeba sporo się napracować.
Moderator: moderatorzy
Jak chcesz schudnąć to zapier.... aż ci się zrobi niedobrze
Po okresie odchudzania trzeba nadal liczyć kalorie i dodawać je stopniowo obserwując wagę.Ja dzięki takiej metodzie zacząłem odżywiać się bardziej zdrowo.Jak mam zamiar coś sobie ugotować to już na etapie szykowania i ważenia produktów (aby je wpisać w licznik kalorii) mam świadomość ile co ma kalorii i mogę to modyfikować dodając np. mniej tłuszczu.Jak smaże warzywa na patelni to najpierw waże olej który mam zamiar do tego użyć i automatycznie używam go dużo mniej niż gdy leję na oko (jakieś 15 gram wystarczy).Często mam też sytuacje kiedy mając zamiar zjeść jakiś słodycz rezygnuje gdy warząc go i wpisując do aplikacji ukazuje się 4-cyfrowa liczba kcal.Poza tym dzięki takim licznikom mam podany jak na tacy cały bilans uwzględniający proporcje białek,tłuszczy i węglowodanów i w razie czego mogę modyfikować swoje codzienne menu,także witaminy i minerały są tak zawarte.Eden 2 pisze: Tak, Jon Gabriel nawet też jak ja liczył kalorie - ale takimi metodami JOJO nam powracało.
kto panie romanie robił zdjęcia?eden2 pisze: ↑pn wrz 17, 2018 1:05 pm Na razie jeszcze nie schudłem. Zapraszam do obejrzenia nowych zdjęć z gór - wrzesień 2018:
viewtopic.php?f=10&t=31458 .
nie radzę chudnąć, ludzie potem źle wyglądają jeżeli dieta nie jest "mądra".
Ciekawe wnioski, coś w ty rzeczywiście jest.Kromek pisze: ↑czw sty 17, 2019 12:58 pm Jestem na dobrej drodze, aby waga spadała (- Metoda Gabriela, waga spada bez diety - to już możliwe).
1) Kto się czuł uciśniony, jadł..
2) Kto się czuł odrzucony, pocieszał się jedzeniem.
3) Kto się czuł niekochany, pocieszał się jedzeniem.
4) Kto się czuł nieakceptowany, jadł.
5) Szczupły jest ten kto się nie boi - kto się bał, jadł.
itp.
Nie stosuję diety.
Nigdy tak o tym nie myślałem, ale faktycznie tak może być.Kromek pisze: ↑sob sty 19, 2019 7:17 pm 116 kg
Słuchajcie, osoba otyła jest złamana jak alkoholik. Jesz, bo jesteś złamany. Trzeba sobie porozmyślać pół roku, i przestać być złamanym jedzeniem jak alkoholik. Osoba zdrowa niezłamana, je bo jest głodna, a nie po to, aby się pocieszać. Tylko człowiek złamany, je, aby się pocieszać. Zdrowy człowiek je, tylko gdy jest głodny.