Trzeba wyzdrowieć

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Trzeba wyzdrowieć

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

Trzeba wyzdrowieć. ŚWIAT nie lubi chorych. Macie jakieś pomysły ?
Awatar użytkownika
kuubaw
zaufany użytkownik

Re: Trzeba wyzdrowieć

Post autor: kuubaw »

Mniszek pisze: sob lip 28, 2018 5:33 pm ŚWIAT nie lubi chorych. Macie jakieś pomysły ?,
Olej wszystkich ale nie rób im krzywdy :D
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

Ja pytam o sposób dla zdrowia by wyzdrowieć, a nie o rady ks. Andrzeja.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Post autor: Piotrek007 »

.
Ostatnio zmieniony śr sie 01, 2018 10:49 pm przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Trzeba samemu nauczyć się intensywnie machać łapkami w kierunku zdrowia, w kierunku życia, a nie czekać na to, by nas jakiś genialny psychiatra uzdrowił jakimś genialnym lekiem.
Awatar użytkownika
Alex1950
zaufany użytkownik

Post autor: Alex1950 »

Uprawiać sport
Wysypiać się
Badać się regularnie
Pamiętać o witaminach i minerałach
Nie przestawaj się uśmiechać, bo to sprawia że jesteś najpiękniejsza
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Post autor: Walet Pikowy »

Ja Ci życzę wyzdrowienia z głupoty i zazdrości choć nie wierze w ten cud.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Na każdą chorobę istnieje lekarstwo w naturze, a schizofrenia sztuczna jest jakaś że nie ma ziół na nią.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Zdrowy normalny tryb życia, przebywanie wśród zdrowych ludzi, spacery, zdrowe odżywianie się, suplementy, pogoda ducha i dobry sen. Jak to będzie to wrócisz do zdrowia, oczywiście plus dobrane leki.
Awatar użytkownika
Alex1950
zaufany użytkownik

wowo21975 pisze: wt lip 31, 2018 8:44 pm Zdrowy normalny tryb życia, przebywanie wśród zdrowych ludzi, spacery, zdrowe odżywianie się, suplementy, pogoda ducha i dobry sen. Jak to będzie to wrócisz do zdrowia, oczywiście plus dobrane leki.
Wowo dobrze prawi, polać mu :handgestures-thumbupright:
Tylko zacząłbym od końca - podstawa dobrze dobrane leki, a później tak jak Wowo wymienił.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

:clap:
Alex1950 pisze: wt lip 31, 2018 10:05 pm
wowo21975 pisze: wt lip 31, 2018 8:44 pm Zdrowy normalny tryb życia, przebywanie wśród zdrowych ludzi, spacery, zdrowe odżywianie się, suplementy, pogoda ducha i dobry sen. Jak to będzie to wrócisz do zdrowia, oczywiście plus dobrane leki.
Wowo dobrze prawi, polać mu :handgestures-thumbupright:
Tylko zacząłbym od końca - podstawa dobrze dobrane leki, a później tak jak Wowo wymienił.
:clap:
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Żeby wyzdrowieć trzeba przede wszystkim usunąć ze swojego życia przyczynę zachorowania, jeśli to jest problem życiowy to musi zostać pozytywnie rozwiązany.

Banalny przykład: jeśli jest kobieta terroryzowana w małżeństwie przez męża, która w następstwie tego wpadła w depresję czy paranoję, to jej nie pomogą leki od psychiatry czy suplementy diety, ale rozwiązanie problemu małżeńskiego.
Awatar użytkownika
Alex1950
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: śr sie 01, 2018 8:12 am Banalny przykład: jeśli jest kobieta terroryzowana w małżeństwie przez męża, która w następstwie tego wpadła w depresję czy paranoję, to jej nie pomogą leki od psychiatry czy suplementy diety, ale rozwiązanie problemu małżeńskiego.
Tu masz rację leki nie pomogą. Tylko w opisanej sytuacji najczęściej kobieta nikomu nie mówi o problemie w domu. A później wychodzą tragedie w TV.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Ja nigdy nie korzystałem z pomocy psychologów i terapi,nie studiowałem książek psychiatrycznych ani psychologicznych i nie próbowałem zrozumieć tego co schizofrenia zrobiła w moim życiu.Leki zawsze sam dozowałem i brałem tylko część tego co mi lekarz przepisywał.Od wyjścia z ostatniej psychozy na śiłę i wbrew sobie (głównie pod naciskiem rodziny) zacząłem żyć jak "normalni" ludzie (praca,sporty i nieunikanie kontaktów towarzyskich) i to było receptą na zdrowie psychiczne - na początku wiele traumatycznych przeżyć z tym związanych a z czasem objawy choroby szybko zaczęły ustępować.Od ok.20 lat nie miałem nawrotu psychozy i od conajmniej kilku nie mam objawów negatywnych ani uciążliwych skutków ubocznych po lekach,które zresztą od niedawna nie łykam.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Nigdy nie zapomne tych pierwszych kilku lat po psychozie kiedy zacząłem pracować i niemal codziennie słyszałem rozmowy pracowników na mój temat (były to urojenia),wracając z pracy rowerem płakałem i czasami miałem myśli żeby skręcić wprost pod nadjeżdżający samochód :( Potem w domu rozpamiętywałem to wszystko i próbowałem tłumaczyć sobie że to wszystko co słyszałem było tylko w mojej głowie.Miałem silną wolę aby uznać to wszystko za urojenia bo jedyną alternatywą było samobójstwo - nie mogłem przestać pracować i zaszyć się w domu tak jak to miało miejsce przez całe moje dzieciństwo.Żyj normalnie albo umieraj...
Nie wiem tego na 100% ale uważam,że sam po jakimś czasie uporałem się z urojeniami poprzez wystawianie się na nie i wbijanie sobie do głowy,że mój mózg mnie oszukuje.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Być może moje myślenie jest błędne,ale patrząc na statystyki w których tylko 5-10% osób ze schizofrenią pracuje i duźa część osób chorych cierpi zamulona końskimi dawkami leków i wycofuje się z życia w społeczeństwie to być może wielu z nich żyło by normalnie gdyby "zakazano" im chorować i gdyby musieli mimo wszystko żyć tak jak "zdrowi" wtedy być może szybciej uporali by się z objawami choroby...
U mnie tak było.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
Makoto
bywalec

Post autor: Makoto »

Mniszek. Zeby miec lepsze zdrowie to warto unikac uzywek, nie miec nalogow, leczyc sie, zdrowo sie odzywiac, dbac o zdrowie nie tylko psychiczne, starac sie cos zrobic w kierunku wyzdrowienia czyli byc bardziej aktywnym, praca nad soba, bo leki wszystkiego za Ciebie nie zrobia :) Nie poddawac sie. Nawet jesli nie wyzdrowiejesz, to powinna byc poprawa, remisja, a nawet lepsze zycie, a juz na pewno lepsze samopoczucie.
Awatar użytkownika
Piotrek007
zaufany użytkownik

Znowu zaczynam pisać swoje "wynurzenia"...ale nie będę znów kasował swoich postów.Nic nie poradze,że tak uważam.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Awatar użytkownika
Makoto
bywalec

Post autor: Makoto »

Poza tym czesc z Was pisze o suplementach, ale pamietajcie, ze one tylko uzupelniaja codzienna diete i to jest sama chemia. Nie sa zle, ale warto jednak siegac po naturalne witaminy i mineraly zawarte w normalnym jedzeniu :) Sa zdrowsze i latwiej przyswajalne.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”