hahaha czyli depoty sa lepsze od tabletek

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
wurm
zaufany użytkownik

hahaha czyli depoty sa lepsze od tabletek

Post autor: wurm »

"Leki doustne, które przyjmujesz każdego dnia, osiągają szczytową koncentrację, podczas gdy długodziałające zastrzyki powoli zwalniają w ciągu miesiąca" - powiedział Moses. "Prowadzi to do zmniejszenia skutków ubocznych, wielu pacjentów martwi się efektami ubocznymi, zwłaszcza uspokojeniem." skopiowałem z netu czyli ja dostaje lek z mniejsza iloscia skutków ubocznych buahahahhaha
I'm just the man in the middle
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
8-r48iT
bywalec

Re: hahaha czyli depoty sa lepsze od tabletek

Post autor: 8-r48iT »

:mrgreen:
świat nie płacze za zapomnianymi bohaterami którzy chcieli zmienić świat. cieszy się tym co miał do tej pory. nikt nie rozumie reguł gry. ostatni wygrywa wyścig do pieniędzy, ale nie do nieba.
danielek
zaufany użytkownik
Status: portier

Post autor: danielek »

Hhahahaha?
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

wurm pisze: śr cze 27, 2018 6:33 am "Leki doustne, które przyjmujesz każdego dnia, osiągają szczytową koncentrację, podczas gdy długodziałające zastrzyki powoli zwalniają w ciągu miesiąca" - powiedział Moses. "Prowadzi to do zmniejszenia skutków ubocznych, wielu pacjentów martwi się efektami ubocznymi, zwłaszcza uspokojeniem." skopiowałem z netu czyli ja dostaje lek z mniejsza iloscia skutków ubocznych buahahahhaha
Kupa prawda, biorąc rispolept consta 50 mg jak i 37,5 mg miałem tyle efektów ubocznych że nie życzę ich nikomu. Sprawa ma się całkiem inaczej, przy depo stężenie leku jest ciągle takie same więc nasilają się efekty uboczne,a przy tabletkach wszystko się waha, dlatego też stężenie spada i efekty uboczne odpuszczają.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

tez bralem zastrzyki
moim zdaniem mniej skutkow ubocznych po
TABLETKACH
lepiej mozna je dawkowac z czasem 1 na dzien podtrzymujaca jak nie
ma pozytywow
a zastrzyk co z czasem mniej sobie wstrzykniesz?
Awatar użytkownika
wurm
zaufany użytkownik

Tak są mniejsze dawki zastrzyków a to co pisałem prawda stęrzenie maleje a co lepsze rispolept w tabletce czy w zastrzyku no jasne ze w zastrzyku . Wowo ja pracuje i to w polsce 6 lat remisji nie moze kłamac. Jestescie w błedzie tylko jak uparci nie chcecie mi przyznac racji ja mam porównanie bo brałem tabletki i zastrzyki wiem o czym mowie. Teraz biore abilfy mentena czuje sie prawie jak normalny człowiek a poco mam brac tablete juz nie wiem skoro stezenie leku maksymalne od razu.
ps
I nie wytykajcie mi tego starego leku rispoleptu bo w tapsach tez kijowy bo kuzwa brałem w tabletce mam porównanie
I przyznajsie piotrs pewnie bojisz sie igły i dla tego nie lubisz zastrzyku
Of a complicated plan.
8-r48iT
bywalec

Mam wrażenie że leki psychotropowe do mięsniowo to jakieś nieporozumienie.
świat nie płacze za zapomnianymi bohaterami którzy chcieli zmienić świat. cieszy się tym co miał do tej pory. nikt nie rozumie reguł gry. ostatni wygrywa wyścig do pieniędzy, ale nie do nieba.
Awatar użytkownika
wurm
zaufany użytkownik

kuzwa moj brat musi kuc sie codzenienie pare razy ma cukrzyce nie badzcie takimi sierotami zeby bac sie ukłuc raz na miesiac
Of a complicated plan.
8-r48iT
bywalec

podobno są już leki nowej genracji na cukrzyce.
Meduzola
zaufany użytkownik

Post autor: Meduzola »

Po Rispolept Consta (zastrzyk) miałam dyskinezy w obrębie górnego odcinka kręgosłupa, a po półrocznym stosowaniu tabletek ataki cukrzycowe. Każda substancja, czy to w zastrzyku czy w tabletkach, musi przejść przez wątrobę. No i zastrzyk to obnażanie pośladka, bo nie dają w ramię.
8-r48iT
bywalec

Dziwne to wszystko. Leki nie powinny powodować objawów fizycznych bo są substancjami korelujacymi z funkcjami mózgu. Ewidetnie w takim razie zastrzyki działają inaczej.
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

mysle ze zastrzyki maja wiecej skutkow ubocznych
sa mocniejsze mocniej dzialaja na dopamine bo
dlugotrwale uwalnianie
ja na jednej tabletce amisan 200mg/d podtrzymujaca
tez czuje sie PRAWIE jak zdrowy ale niezdolny do pracy
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Brałem fluanxol depot(mój pierwszy lek), brałem rispolept consta 37,5 mg i brałem clopixol depot. Trudno powiedzieć czy depot jest silniejsze niż tableta ale ta ostatnia obciąża organizm i jego bebechy w środku. Depot tego nie robi.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”