Dlaczego choruje?Czy jest jakąś mysl którą kieruje się Bóg w mojej chorobie?

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji na tematy religijne oraz duchowości, lecz nie związane ze schizofrenią proszę używać działu tematy dowolne -> filozofia.
Awatar użytkownika
bartek29
zaufany użytkownik

Dlaczego choruje?Czy jest jakąś mysl którą kieruje się Bóg w mojej chorobie?

Post autor: bartek29 »

Jakbym miał spojrzeć jako zdrowy na schizofreników i odpowiedzieć dlaczego? to bym powiedział bo chcą,chcieli być Bogiem_Mesjaszem.Pismo mówi,kto chce zachować swoje życie straci je,kto straci swe życie zmego powodu ten je odnajdzie.Drugie nie czyń drugiemu co tobie nie miłe.
Zastanawiam się jeszcze dlczego takie leki.Prawda o lekach jest taka, że potęgują chorobe.O Bogu wiem że nie daje rozwiazania ułatwiającego życie poprawiające myslenie tylko potęguje chorobe tj. dolegliwości to znaczy jak kichnąłeś raz to teraz będziesz kichał dwa razy .Zrozumiałe prawda.Weżmy np. antybiotyki jest to dodatkowa dawka
zarazków czyli leczy dodanie cierpienia jeśli tu właściwie mysle o antybiotykach.
Myśle że są znane metody wywoływania orgazmów polucji i leczenia pustki,choćby medycyna św Hildegardy w pelni
chrześcijańska.A tu nie - trzeba chorym dowalić cierpienia i to niby pomaga,ale przekonany nie jestem,moge wziąć to na wiare.Był popielec i usłyszałem zabawienne słowa: zprochu powstałeś i wproch się obrócisz. :greetings-waveyellow: :banana-dance: :think:
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Re: Dlaczego choruje?Czy jest jakąś mysl którą kieruje się Bóg w mojej chorobie?

Post autor: piotrs »

ewangielia Jana 9 rozdz chyba sa choroby zeby u nie ktorych objawily sie sprawy boze ,
nawrocenie
choroba zmierza ku chwale bozej jest w nowym testamecie
kaznodzieja
zaufany użytkownik

Re: Dlaczego choruje?Czy jest jakąś mysl którą kieruje się Bóg w mojej chorobie?

Post autor: kaznodzieja »

Apokalipsa ( Objawienie ) 21;3-4 ,,,3 I usłyszałem donośny głos mówiący od tronu:
«Oto przybytek Boga z ludźmi:
i zamieszka wraz z nimi,
i będą oni Jego ludem,
a On będzie "BOGIEM Z NIMI"
4 I otrze z ich oczu wszelką łzę,
a ,,,,śmierci,,,,,, już odtąd nie będzie.
,,,,Ani żałoby,,,,,,,, ni krzyku,,,,, ani bólu ,,,,,
już nie będzie,
bo pierwsze rzeczy przeminęły».

Izajasza 33;24 ,,,I żaden mieszkaniec nie powie; jestem chory. Lud mieszkający w tej krainie dostąpi odpuszczenia winy.
Daniela 12;10 ,,, A niegodziwi działać będą niegodziwie i żaden z niegodziwych nie zrozumie, ale wnikliwi zrozumieją.
ODPOWIEDZ

Wróć do „przeżycia religijne”