Neuroleptyki aktywizujace
Moderator: moderatorzy
Neuroleptyki aktywizujace
Tak jak w temacie jake neuro sa aktywizujace oprócz solianu
Re: Neuroleptyki aktywizujace
jeszcze Abilify (arypiprazol)
Na pewno sulpiryd w niskich dawkach,ale wtedy ma działanie tylko przeciwdepresyjne.Podobno jest jeszcze fluanxol.W niskich dawkach przeciwdepresyjnie,a w wyższych przecwpsychotycznie.
Rispolept, Abilify, Zeldox, Sulpiryd
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Możesz powiedzieć coś więcej o Zeldoxie?
Edit: W jaki sposób jest aktywizujący, jeśli jest to lek przeciwmaniakalny?
Edit: W jaki sposób jest aktywizujący, jeśli jest to lek przeciwmaniakalny?
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Po Zeldoxie byłem tak pobudzony(mg),że nie dałem rady.Inna refundowana nazwa To Zypsila(6 zł 56 tabletek).Są ludzie co dla nich to najlepszy lek.Sami decydujcie 

- piotrs
- zaufany użytkownik
w malych dawkach psychotropy sa aktywizujace
np solian podtrzymujacej 200mg /d ale i tak jest lekkka sedacja
czy amisan 200
np solian podtrzymujacej 200mg /d ale i tak jest lekkka sedacja
czy amisan 200
A aktywizował kogoś Tisercin? Ten lek głównie działa nasennie, ale ma mieć również działanie antydepresyjne.
Mnie nie aktywizowały Abilify, Solian, Sulpiryd. Kiedyś aktywizowała mnie w średnich dawkach kwetiapina oraz Zypsila, ale nasilała lęki...
Dlatego teraz stawiam na antydepresanty, ale psychiatrzy mogą mieć opory przed ich wypisaniem.
Mnie nie aktywizowały Abilify, Solian, Sulpiryd. Kiedyś aktywizowała mnie w średnich dawkach kwetiapina oraz Zypsila, ale nasilała lęki...
Dlatego teraz stawiam na antydepresanty, ale psychiatrzy mogą mieć opory przed ich wypisaniem.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Popij kawą i będzie dobrze.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Nie wiem może to będzie dziwne ale teraz biore 800 sulpirydu i 10 zolafrenu i taki zestaw mnie aktywizuje. Po tym zolafrenie nawet spać mi się nie chce.
Kogoś aktywizował serdolect?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Mnie serdolect aktywizował ale miałem po nim więcej urojeń.
Zażywałam kiedyś solian, oraz amisan, w dawce chyba 200 mg, czyli małej, ale jakoś mnie nie aktywizowały.
Po wyjściu ze szpitala zażywałam z kolei serdolect i czułam się wyśmienicie, ale w ogóle nie działał przeciwpsychotycznie.
Obecnie zażywam 150 mg kwetaplex xr i abilify, ale ów drugi lek w ogóle mnie nie aktywizuje. Kiedyś zażywałam jego pochodną, nawet byłam bardziej aktywna, ale miałam różne problemy zdrowotne i przeszłam na zwykłe abilify, którego zażywam 30 mg, czyli maksymalną dawkę.
Mnie raczej żadne neuroleptyki nie aktywizują.
Po wyjściu ze szpitala zażywałam z kolei serdolect i czułam się wyśmienicie, ale w ogóle nie działał przeciwpsychotycznie.
Obecnie zażywam 150 mg kwetaplex xr i abilify, ale ów drugi lek w ogóle mnie nie aktywizuje. Kiedyś zażywałam jego pochodną, nawet byłam bardziej aktywna, ale miałam różne problemy zdrowotne i przeszłam na zwykłe abilify, którego zażywam 30 mg, czyli maksymalną dawkę.
Mnie raczej żadne neuroleptyki nie aktywizują.

To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Mnie też neuroleptyki nie aktywizują. Może Zypsila lekko, ale bez szału. Jojo a próbowałaś kiedyś Fluanxolu w dawce 0,5mg lub 1mg?
- amigo
- zaufany użytkownik
jak bralem 400 mg amisulpirydu ( Solian ) to mnie aktywizowalo. Czulem sie jak po mocniej kawie.