LEK od którego się NIE TYJE

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

LEK od którego się NIE TYJE

Post autor: Jeżyk »

Czy istnieje lek od którego się NIE TYJE :?: :?: :?:
Po Zyprexie przytyłam 30 kg w ciągu roku. Odstawiłam i schudłam. Ale wylądowałam w szpitalu po raz drugi. I przytyłam znowu - 37 kg, biorąc Rispolept. Odstawiłam i schudłam, jednak zaczęłam znowu "wariować", więc już nie czekałam aż wyląduję w szpitalu po raz trzeci i z powrotem zaczęłam brać leki- rispolept. I CO ?? Już przytyłam 15 kg, można się załamać. Odstawiłam, waga stanęłą, ale znowu wróciły dziwne myśli już po trzech miesiącach, nie pociągnę bez leków. Teraz borę solian i półtora kilo więcej w dupie. Ludzie :?: :!: Dlaczego ONI chcą nas utuczyć :?: Dlaczego wymyślili leki na schiz które zamieniają w wieprzopotwory :?: Podobno abilify nie tuczą- więc czemu nie są refundowane :?: :cry: JA NIE CHCĘ WIĘCEJ TYĆ :!: :!: CHCĘ SCHUDNĄĆ :!: :!:
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
dash
bywalec

Post autor: dash »

ciężka sprawa z tym jedzeniem... cos o tym wiem. Masz racje Wiktorio nalezy zacząc jeść tzw zdrową zywność oraz ograniczyc węglowodany proste czyli słodycze, tłuszcze oraz białe pieczywo w ogóe to najlepiej zrezygnować z pieczywa i jeść czasem tylko chrupkie. Łatwo powiedzieć trudniej wdrożyć w życie...Więcej ruchu również by się przydało.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wrzos
bywalec

Post autor: Wrzos »

Dziewczyny czy regułą jest że, po neuroleptyku koniecznie się tyje? Czy to jednak sprawa indywidualna każdego organizmu?
" Zwierciadło oblicze człowieka, przed którym często ucieka"
drobiazg111
zarejestrowany użytkownik

Post autor: drobiazg111 »

Neuroleptyk plus obnizenie poziomu aktywnosci zyciowej wynikajace z depresji postpsychotycznej = przytycie gwarantowane
kwestia tylko ile sie tyje...
Awatar użytkownika
tom76
zaufany użytkownik

Post autor: tom76 »

Zyprexa i zolafren to podobno to samo.Biore zolafren od przeszło trzech lat z dwiema przerwami w dawkach 10 potem 5 a teraz 2,5mg i nie obserwuje u siebie zebym tył.

Nie wiem czemu jedni tyją a inni nie i chyba nikt tego nie wyjasni po prostu tak już jest.

Schudnąc też można oprócz diety gdy sie krócej śpi a je mniej lub tyle samo sam schudłem w ten sposób połowie czerwca ale też wtedy nie brałem neuroleptyków
Awatar użytkownika
anka20
zaufany użytkownik

Post autor: anka20 »

ja po fluanxolu2 mg i ketrelrze 100mg na dobe przytylam tylko 1 kg.Jak bralam rispolept to az 3kg przytylam, ale dodam ze nie mam tendencji do tycja , raczej zawsze mialam niedowage.
"czy jeszcz kiedys powtorzy sie co zdarzylo sie nam...?"
Awatar użytkownika
aaa
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: aaa »

ABILIFY ( ;PP) :!:
"Pobyt w szpitalu grozi kalectwem lub śmiercią"
-- http://pl.youtube.com/watch?v=ryyo9CqyeSI --
Awatar użytkownika
KELOB
zaufany użytkownik

Post autor: KELOB »

myślę że dobry lek po którym się nie tyje to dla dziewczyn AeROBIC - jak mawiają rosjanie - w zdarowym ciele zdarowy duch - wiem że się nie chce , ale .... przecież to tak blisko
ALL OF US ARE VISIONERS - Moonspell
Awatar użytkownika
knuck
zarejestrowany użytkownik

Post autor: knuck »

Ja po roku stosowania Rispoleptu przytylem 12kg w pol roku a teraz wogole nie przytyłem.
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

ja po rispolecie wogole nie mam apetytu i co za tym idzie to moja waga w dol po 6 tyg brania tego leku schudlam 6 kg
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
marcelinka
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: marcelinka »

dzieki Wiktorio że tak uważasz :)
Każdy zachód jest zapowiedzią poranka, Uśmiechaj się codziennie bo warto, niezależnie od pory dnia :)
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Czy ktoś bierze abilify??

Czy jest wogóle ktoś kto bierze abilify i jak u niego z wagą :?: Ja teraz biorę solian i nie tyję od niego :D ale też nie chudnę, jednak na forum schizofrenia on-line przeczytałam wypowiedzi dwóch osób, które zażywając solian schudły, jedna-25kg, a druga ponad 30kg. Może to po kilku miesiącach waga zaczyna spadać, a może wtedy jak zacznie się pracować codziennie, nie wiem
Ania20
zaufany użytkownik

Post autor: Ania20 »

Moja koleżanka zmieniła lek z Rispoleptu na Ketrel i w kilka miesięcy ćwicząc codziennie schudła 15kg. Ja zapytam mojej psychiatry, czy mogę zmienić lek na niepowodujący tycia. Faktycznie, tycie jest jednym z gorszych obiawów ubocznych leków. Juz lepiej jest ze spaniem, można spać dłużej przecież.
Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Post autor: Bezpieczny »

1. Trzeba zmienić dietę. To chyba oczywiste, ale warto ją zmienić
2. Cwiczenia - w domu (to nic nie kosztuje!) + basen
3. Mniej jeść, Mniej jeść, Mniej jeść, Mniej jeść, - małymi krokami się ograniczać. Moja matka po SOLIANIE nic nie przytyła, ale w nocy gada do siebie a nawet wydaje różne dzwięki :)
4. Zainteresuj się czerwoną herbatą PU-ERH - 4 dziennie i powoli waga schodzi. Sam korzystam. Lubie taką w opakowaniu 40 torebek po 2g z cytryną, firma: LOYD TEA Ale wybór czerwonej Pu-Erh jest spory! W supermarkecie znajdziesz z 10 rodzajów co najmniej. POLECAM!
Nasz prezydent ? NIE mój!
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/

Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
Ania20
zaufany użytkownik

Post autor: Ania20 »

Podobno na zielonej herbacie pitej systematycznie w duzych ilościach się chudnie.

Mój problem polega na tym, że mi się nie chce chcieć odchudzać(strona psychiczna) i nie da się opanować głodu(chemia mózgu jest zaburzona). Kiedy poszłam do pracy i miałam mniej czasu na jedzenie, zajęcie, które mnie fascynowało, do tego byłam zdrowa, to naturalnie chudłam bez wielkich czynów, po prostu piłam tyle ile chciałam (dużo), nie miałam ochoty na jedzenie.

Ale teraz mówimy o osobach chorych. Kto z Was schudł biorac lek od którego się tyje;) hehe. Po prostu mało realne. Zmienię lek, może zmieni mi się coś w mózgu, co odpowiada za nadmierne łaknienie i schudnę. Proste.
y_ennefer
zaufany użytkownik

Post autor: y_ennefer »

Ja schudłam 20 kg biorąc przy tym 10/15 mg olanzapiny (przez rok). Ale miałam do zrzucenia 25 kg, które na niej przytyłam :lol:
Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić,
odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić
i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego.
y_ennefer
zaufany użytkownik

Bardzo dobrze się chudnie na Seronilu. Oczywiście brałam go w celu do jakiego jest stworzony, ale efektem ubocznym było 10 kg mniej. Pozostałe 10 kg zrzuciłam sama. Sorki, że nie napisałam tego w jednym poście :)
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Yenifer a co robiłaś że schudłaś te 20 kg :?: Jestem pełna podziwu. Jaką dietę zastosowałaś :?: Ja ćwiczę codziennie ale waga mi stoi ciągle ale przyznam się że prawie codziennie jem coś słodkiego albo czekolade albo ciasteczka albo wafelki. Kurde muszę całkowicie ograniczyć te słodycze bo nie schudnę. A chcę schudnąć 18 kg, żeby ważyć 60kg, ale jak schudnę 8kg a nawet 4kg to też będę zadowolona, trochę. Aby wogóle ruszyło w dół bo wszystko mam ciasne i tyle ciuchów się marnuje w które się teraz nie mieszczę :cry:
y_ennefer
zaufany użytkownik

Zaczęłam się odchudzać w wakacje, więc rower, długie spacery. Zrezygnowałam ze słodyczy i fast-foodów, napojów gazowanych. Nie objadałam się wieczorem. No i byłam dwa razy na diecie South Beach (I fazie). A potem Seronil :)
Awatar użytkownika
Bezpieczny
zaufany użytkownik

Post autor: Bezpieczny »

Można schudnąć.

Ktoś mówi o zielonej herbacie - to prawda, ale jeszcze skuteczniejsza i smaczniejsza jest czerwona (co zjesz za pół godziny idzie do klopa ;) ). Bardzo skuteczna i smaczna. Gubie 2-3 kg co tydzień, bo już miałem w okolicach 156-157 kg. Oczywiście nie na samej PU-ERH ! Tylko do tego mniej objadania się, zero słodyczy/ fastfoodów (kebaby zredukowałem do 3 na tydzień - uwielbiam je!) + te rzeczy które wcześniej wymieniłem. To jest jak najbardziej realne !
Nasz prezydent ? NIE mój!
http://www.bronislawkomorowski.info.pl/
http://www.bronislawkomorowski.tk/

Cudak Tusk i jego cudy: http://www.tuskwatch.pl/ <- rewelacyjna strona.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dieta”