W szpitalach psychiatrycznych mają podsłuchy i kamery
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
-
- zaufany użytkownik
W szpitalach psychiatrycznych mają podsłuchy i kamery
Sam sie o tym przekonałem będąc w dwóch szpitalach ,ich stać na wszystko ,jeden to byla klinika Oddział II fk Mazowieckiego Specjalistycznego Odziału w Pruszkowie _Tworki ,mieli kamery na każdym pokoju i korytarzach oraz podsłuchy w kazdym miejscu ,wszędzie mają nawet w łazienkach ,nie wiem czy w celach naukowych ,czy chcą sprawdzić czy pacjent nie np wymysla ,napewno nie jest tak że szpitala nie stać na papier toaletowy ,na wszystko ich stać a na pensje dla personelu napewno ,wiem że to wszystko nagrywają i po jakimś czasie to usuwają ,W Gabinetach w PZP tez u mnie w miescie są zainstalowane kamery i podsłuchy, wiem ze brzmi to jak paranoja i jak ktoś to przeczyta pomyśli ze to głupota ,nawet sam będąc w szpitalu nie wierzyłem własnym oczom .
Wydaje mi się że nie długo sie wszyscy o tym dowiedzą ,u mnie wywołuje to większy lęk .
Wydaje mi się że nie długo sie wszyscy o tym dowiedzą ,u mnie wywołuje to większy lęk .
skorpion :0)
-
- zaufany użytkownik
Re: W szpitalach psychiatrycznych mają podsłuchy i kamery
Ależ to po prostu JEST paranoja!!! 

-
- zaufany użytkownik
Po co pielęgniarki w takim razie sprawdzają w nocy czy wszyscy w swoich łóżkach przebywają jeśli mają taki monitoring?
-
- zaufany użytkownik
to nie jest paranoja, pielegniarki juz nie sprawdzaja po salach czy pacjeci śpia tam w dyżurkach maja duzy ekran podzielony na iles kwadracików i w każdym widać co sie dzieje w danym pokoju. Ale nie dość że maja monitoring to maja też podsałuchy i wszystko sobie odsłuchuja lub sluchaja na bierzacą. Pierszy raz z monitoringem i podsluchami miałem doczynienia w 2012 w klinice na oddziale 2FK w szpitalu w Pruszkowie , pozniej w innej miejscowości Monitoring i kamery widać ,nie mówią ze mają je nawet w łazienkach itd ,gorzej z podsłuchami ,ja sie bardzo szybko zorientowalem ,sami sie wydali. Tak chyba już jest wszędzie albo bedzie. Całe szczeście chyba dawno nie leżeliści na oddziale w szpitalu psychiatrycznym
Pozdrowienia

-
- zaufany użytkownik
A tam gdzie leżałem na stronie internetowej napisali że na modernizacjie oddziau dostali 2 milony złotych wszystko odnowili ,zamontowali tez monitoring i podsłuchy niestety. Te podsłuchy i kamery tak na prawde to i nie jest duży koszt. Z Poczatku myślałęm ze tylko w Instytutach i klinikach tak gdzie przeprowadzają badania zamontowali
kamery i podsłuchy ,a jak poszedłem do szpitala na oddział w innym miasteczku to zdziwiłem.
Kamery widać wszedzie gorzej jest z podsłuchami

-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Nikt ci i tak nie uwierzy jeśli nie poprzesz tego publikacjami lub jakimś artykułem.
-
- zaufany użytkownik
Na pewno kamery bedą jak nie juz są na każdym oddziale ,gorzej z podsłuchami trzeba miec dobry słuch zeby sie zorientowac.
-
- zaufany użytkownik
Zreszto w wiezieniach tak mają to czemu niby w szpitalach psychiatrycznych mieli by inaczej?
-
- zaufany użytkownik
Daj jakiś artykuł o kamerach i podsłuchach w szpitalach psychiatrycznych.
-
- zaufany użytkownik
Bo chorzy psychicznie są przewrażliwieni na tym punkcie, poza tym mają prawo do prywatności. Zresztą nie byłam w więzieniu a w szpitalu psychiatrycznym owszem ostatnio i pielęgniarka zaglądała w nocy do pokojów a w korytarzu miała krzesło obserwacyjne na korytarz, bez żadnego monitora.misiek25 pisze: pn lis 27, 2017 12:23 am Zreszto w wiezieniach tak mają to czemu niby w szpitalach psychiatrycznych mieli by inaczej?
-
- zaufany użytkownik
Swego czasu też szukałem kamer w szpitalu, nawet na obserwacyjnej podejrzewałem że mają kamery. Nie tęsknie za tym stanem umysłu.
-
- zaufany użytkownik
A ja ostatnio jeśli mam odlot to tylko uważam, że w internecie jestem śledzona ktoś włamuje się do komórki. Moje poczucie bycia obserwowaną, tak jak i moje życie, przeniosło się w całości do internetu.
Ale to chyba nie paranoja kiedy myślę, że znajomi i sąsiedzi mogą czytać to otwarte forum.
Ale to chyba nie paranoja kiedy myślę, że znajomi i sąsiedzi mogą czytać to otwarte forum.
-
- zaufany użytkownik
http://www.szpital.ostroleka.pl/oddzial ... somatyczny.
To jest strona oddziału w którym leżałem jest tam na pisane że jest monitoring ,wszędzie są kamery , w nie których miejscach są ale nie mówią jak np w ĺazienkach : w razie jak by ktoś chciał sobie coś zrobić, są nawet w ubikacjach i pod prysznicem i jeszcze jedna życz o której nie pisza to to że sa wszedzie podsłuchy, nagrywają ludzi, jak leżałem w klinice wiedziałem że do celów badawczych albo sprawdzają czy ktoś nie świruje ,ale okazuje się że na małych oddziałach też tak maja
To jest strona oddziału w którym leżałem jest tam na pisane że jest monitoring ,wszędzie są kamery , w nie których miejscach są ale nie mówią jak np w ĺazienkach : w razie jak by ktoś chciał sobie coś zrobić, są nawet w ubikacjach i pod prysznicem i jeszcze jedna życz o której nie pisza to to że sa wszedzie podsłuchy, nagrywają ludzi, jak leżałem w klinice wiedziałem że do celów badawczych albo sprawdzają czy ktoś nie świruje ,ale okazuje się że na małych oddziałach też tak maja
-
- zaufany użytkownik
- Status: schizofrenik - rezydent
Tak, to jest paranoidalny stan umysłu.wowo21975 pisze: pn lis 27, 2017 2:35 am Swego czasu też szukałem kamer w szpitalu, nawet na obserwacyjnej podejrzewałem że mają kamery. Nie tęsknie za tym stanem umysłu.
Ja szukałem kiedyś kamerki w muszli klozetowej u znajomej

Misiek, my wiemy z doświadczenia, że to jakiś schiz z tymi podsłuchami i kamerami. Ale Ty wiesz swoje...
Każdy dźwiga własny schiz.
-
- zaufany użytkownik
Może jest w jakimś szpitalu monitoring, tego nie da się wykluczyć, nie należy przesadzać w drugą stronę.
Np czytałam przed pójściem do szpitala o wszelkich morderstwach pacjentów przez pacjentów i tam w jednym przypadku napisano, że personel miał podgląd na salę gdzie leżała ofiara, nie pamiętam dokładnie.
Ale w naszej wyobraźni nawet realne kamery mnożą się do nierealnych rozmiarów i dodajemy do tego np podsłuchy w klo.
Np czytałam przed pójściem do szpitala o wszelkich morderstwach pacjentów przez pacjentów i tam w jednym przypadku napisano, że personel miał podgląd na salę gdzie leżała ofiara, nie pamiętam dokładnie.
Ale w naszej wyobraźni nawet realne kamery mnożą się do nierealnych rozmiarów i dodajemy do tego np podsłuchy w klo.
-
- zaufany użytkownik
Na dwóch ostatnich szpitalach mieli monitoring i podsłuchy ,ale o podsłuchać nie gadają ,w nie których oddziałach nawet na zadupiu mają monitoring ,wszędzie kamery i podsłuchy, wszędzie ,powtarzam wszędzie ,one mają jakis cel ,do czegoś im służą.Niestety podsłuchy w szpitalach to już nie paranoja ,ale oni do końca będą wmawiać pacjetom że to im się wydaje.
-
- zaufany użytkownik
Jeśli nawet są w szpitalach te kamery i podsłuchy to zapewne mają one na celu pilnowanie żeby pacjenci nie porobili sobie jakiejś krzywdy. Sobie osobiście lub sobie nawzajem. Przecież - nie ma co udawać że jest inaczej - takie rzeczy w szpitalach psychiatrycznych się zdarzają.
-
- zaufany użytkownik
W szpitalu w którym byłem są kamery w salach na oddziale ostrym.Nikt ich nie ukrywał.W nocy widać czerwone diody więc są to kamery na podczerwień dające obraz nawet w nocy.Piętro wyżej na "lżejszym" oddziale ich nie ma.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
-
- zaufany użytkownik
Na jedzenie cholera jasna nie stać a kamery pozakładali, długo jeszcze czekać zanim będą mieli standardy europejskie.
-
- zaufany użytkownik
Ja bylem w szpitalu dwa razy, dwa pobyty w tym samym miejscu. Nie chce pisac w jakiej miejscowosci ale kamery na korytarzach to zadna bajka. tylko fakt. Nie jakes schowane byly, tylko na przypale wisialy na korytarzu. Dwie po obu stronach korytarza i jedna nastawiona na palarnie.
Takze tam gdzie bylem to byla norma, nikt tym sie nie przejmowal i nie zwracal na nie uwagi.
Takze tam gdzie bylem to byla norma, nikt tym sie nie przejmowal i nie zwracal na nie uwagi.
Życie sypie rany solą, solą
My musimy odnaleźć tą silę w sobie by żyć
Chociaż tak kurewsko bolą, tak bolą
Ty zaciśnij zęby bracie siostro i dalej idż
My musimy odnaleźć tą silę w sobie by żyć
Chociaż tak kurewsko bolą, tak bolą
Ty zaciśnij zęby bracie siostro i dalej idż