Probiotyki pomocne w leczeniu schizofrenii
Moderator: moderatorzy
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Probiotyki pomocne w leczeniu schizofrenii
Wg najnowszych badań naukowych probiotyki zmniejszają halucynacje i urojenia u pacjentów ze schizofrenią. To badanie tylko potwierdza tezy, że schizofrenia ma duży związek z pracą jelit.
Ja nie polecam łykanie tabletek z probiotykami, bo można zakłócić równowagę flory bakteryjnej w jelitach. Natomiast polecam dodanie do diety zsiadłego mleka i kiszonek jak kapusty kiszonej, ogórków kiszonych i innych.
Więcej tu (po angielsku): https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 101944.htm
Ja nie polecam łykanie tabletek z probiotykami, bo można zakłócić równowagę flory bakteryjnej w jelitach. Natomiast polecam dodanie do diety zsiadłego mleka i kiszonek jak kapusty kiszonej, ogórków kiszonych i innych.
Więcej tu (po angielsku): https://www.sciencedaily.com/releases/2 ... 101944.htm
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: Probiotyki pomocne w leczeniu schizofrenii
Hehe... lubię ogórki kiszone, jakiś czas temu wypiłem dwie szklanki soku z ogórków kiszonych i..... przeczyściło mnie haha...
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Przesada nie jest dobra. Można się napić soku po ogórkach, ale z umiarem, 2, 3 łyki dziennie.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Masz rację ale tak mi się chciało że sobie pozwoliłem na więcej.
Nie wierzę że dietą można wyleczyć schizofrenię. Dla mnie schizofrenia to problem duchowy. Myślę że można odpowiednią dietą poprawić samopoczucie ale to dwie różne kwestie.
- Bright Angel
- zaufany użytkownik
Zgadza się, schizofrenia to problem duchowy. Ale odpowiednią dietą, ziołami, suplementami, witaminami, sportem można wzmocnić organizm i zredukować objawy schizofrenii. I wtedy łatwiej jest walczyć duchowo.