Prośba o pomoc w doborze leku

Moderator: moderatorzy

zonbi
bywalec

Prośba o pomoc w doborze leku

Post autor: zonbi »

Witam wszystkich forumowiczów, mam problem od 4 lat jestem na 20mg olanzapiny, 5 mg haloperidolu i 20mg propranololu(wszystkie leki biorę na noc) raz jest lepiej raz gorzej tzn urojenia głosy itp. ale to nic najgorsze z tego jest to że cały się trzęsę raz jakby wewnętrznie raz widzę jak ręce mi lataja i czasami wzrok(tzn obraz się trzęsie) jest to trudne do wytrzymania. Mam zamiar porozmawiać z moja psychiatra o zmianie leków, a was proszę o opinie które leki nie powoduja w waszych przypadkach takiej "trzęsawicy"(tylko nie solian, bo byłem na nim wcześniej i było jescze gorzej).

Za opinie z góry dzięki.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Re: Prośba o pomoc w doborze leku

Post autor: Niemamnie »

Ja jestem na 400mg Kwetaplexu XR i 15mg Abilify, idealnie nie jest ale wystarczająco dobrze aby funkcjonować w realnym świecie.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

zonbi pisze: sob kwie 29, 2017 12:57 pm Witam wszystkich forumowiczów, mam problem od 4 lat jestem na 20mg olanzapiny, 5 mg haloperidolu i 20mg propranololu(wszystkie leki biorę na noc) raz jest lepiej raz gorzej tzn urojenia głosy itp. ale to nic najgorsze z tego jest to że cały się trzęsę raz jakby wewnętrznie raz widzę jak ręce mi lataja i czasami wzrok(tzn obraz się trzęsie) jest to trudne do wytrzymania. Mam zamiar porozmawiać z moja psychiatra o zmianie leków, a was proszę o opinie które leki nie powoduja w waszych przypadkach takiej "trzęsawicy"(tylko nie solian, bo byłem na nim wcześniej i było jescze gorzej).

Za opinie z góry dzięki.

Pozdrawiam
Trzęsawke masz prawdopodobnie po haloperidolu. Już nawet na najmniejszych dawkach tego leku tak się może dziać. Co ci zaproponować? O tym decyduje lekarz nie ja ale na takie objawy moge polecić kwetiapine. Lek który rozlużnia, i uspokaja. To co narazie przychodzi mi do głowy.
zonbi
bywalec

Post autor: zonbi »

Dzięki za porady w trakcie najbliższej wizyty u psychiatry skonsultuję się w sprawie tych leków.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”