Trittico CR jak działa
Moderator: moderatorzy
Trittico CR jak działa
Powiedziałem lekarzowi ze chciał bym mieć mocny sen zapisał mi ten lek może ktoś mi powiedzieć jak się po nim będę czuć ma działanie przeciwdepresyjne przeciw lekowe a ja z tym problemów nie mam no własnie to taki zamulacz chyba
I'm just the man in the middle
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
Of a complicated plan.
- seebek
- zaufany użytkownik
Re: Trittico CR jak działa
Tak jak piszesz jest lekiem przeciwdepresyjnym, szczególnie skutecznie poprawia jakość snu.
Uboki to: senność, spadek ciśnienia krwi, uczucie oszołomienia, ból głowy i nudności, czasem
może podrażniać śluzówkę żołądka, rzadkim powikłaniem może być priapizm.
Nigdy nie brałem więc nie wypowiem się jak wpływa na psychikę.
Uboki to: senność, spadek ciśnienia krwi, uczucie oszołomienia, ból głowy i nudności, czasem
może podrażniać śluzówkę żołądka, rzadkim powikłaniem może być priapizm.
Nigdy nie brałem więc nie wypowiem się jak wpływa na psychikę.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ja chcialem lek na ktorym pisze ze jest na sen a nie na leki i depresje ja caly dzien zmeczony byc nie chce tylko np 22 00 wziac tabletke i spac obudzic sie. 6 lub 8 kuzwa i byc rzeski
Of a complicated plan.
Of a complicated plan.
- piotrs
- zaufany użytkownik
bierz 200mg amisanu podtrzymujaca bedzierz spal często 10 h na dobe
Dzis wpadlem na pomysl ze zaczne od lekow bez recepty
sklad chmiel melisa takie tam 

Of a complicated plan.
Of a complicated plan.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
- piotrs
- zaufany użytkownik
spacer wysiłek zmeczyc się orzechy magnes na sen lepszy i depresje
Na mnie ten lek w ogóle nie działał , jadłem go przez trzy miesiące i ani nie zmniejszył lęków ,ani mnie nie usypiał . Pamiętam że strasznie się po nim pociłem i miałem wysuszone drogi oddechowe. Ketrel lepiej smakuje i do tego te sny...
Sami widzicie ze nie moge wziąc tego leku nawet lekaz mnie troche żle zrozumiał
bedzie troche pomyslunku co tu dalej

Of a complicated plan.
Of a complicated plan.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Brałem go kiedyś ale na depresje i akurat na to jest niezły. Co do snu to nie pamiętam gdyż nigdy nie miałem takich problemów. Ja tylko zauważyłem że od kiedy biore mniej przymulacza alpragenu(afobam) to właśnie mam bardzo dobry sen i wstaje w sumie rześki. Bo alpragen niby usypia ale to jest taki "sztuczny" sen i człowiek wcale nie wstaje rano wypoczęty.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Z mojego doświadczenia. Nie działa. Zresztą żadne leki nie działają. Bardziej się liczy to, co spotyka nas każdego dnia, kształtuje, nastawia, czasem powoduje niewyobrażalną kvrwicę i ataki lęków.
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
-
- zaufany użytkownik
A na co konkretnie u ciebie nie działa? Bo ja nie moge się zgodzić z tą opinią. Bo jeśli szukasz złotego środka... no to faktycznie nie zadziała.
Trittico jest lekiem przeciwdepresyjnym i przeciwlękowym. Wg mnie nie usypia, bo brałam go 3 razy dziennie i nie czułam się senna ani przymulona.
Moim zdaniem po leku typowo nasennym będzie wstawał rześki, ponieważ te leki mają krótkie działanie, kilkugodzinne.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
Po jakim czasie zaczyna dzialac ten lek od pierwszej tabletki czy po czasie
Of a complicated plan.
Of a complicated plan.
-
- zaufany użytkownik
Taa...od pierwszej tabletki, nie żartuj... Tak jak każdy lek psychotropowy to mózg człowieka musi wchłonąć i nasycić się substancją(czyli lekiem) a to wymaga czasu. Dla świeżaka to min. 2 tygodnie a dla osoby dłużej biorącej leki nawet miesiąc.
Z ulotki:
Lek TRITTICO CR tabletki o przedłużonym uwalnianiu zawiera trazodon, który działa przeciwdepresyjnie i przeciwlękowo. Jest stosowany w zaburzeniach depresyjnych różnego pochodzenia, w tym w depresji przebiegającej z lękiem i zaburzeniami snu. Działanie terapeutyczne leku występuje już po ok. tygodniu stosowania.
Wskazaniami do stosowania leku TRITTICO CR są zaburzenia depresyjne różnego pochodzenia, w tym depresja przebiegająca z lękiem.
Lek TRITTICO CR tabletki o przedłużonym uwalnianiu zawiera trazodon, który działa przeciwdepresyjnie i przeciwlękowo. Jest stosowany w zaburzeniach depresyjnych różnego pochodzenia, w tym w depresji przebiegającej z lękiem i zaburzeniami snu. Działanie terapeutyczne leku występuje już po ok. tygodniu stosowania.
Wskazaniami do stosowania leku TRITTICO CR są zaburzenia depresyjne różnego pochodzenia, w tym depresja przebiegająca z lękiem.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
- Demon_Lilith
- bywalec
Na mnie też ten lek nie działał. Tzn. spałam jak wcześniej, do 10 rano. Nie poprawiał samopoczucia. Powodował u mnie omdlenia, zawroty głowy i wymioty. Odstawiłam bez konsultacji z lekarzem.
"Ja pokażę ci coś, co różni się tak samo
Od twojego cienia, który rankiem podąża za tobą,
I od cienia, który wieczorem wstaje na twoje spotkanie.
Pokażę ci strach w garstce popiołu.”
T. S. Eliot, Jałowe ziemie
Od twojego cienia, który rankiem podąża za tobą,
I od cienia, który wieczorem wstaje na twoje spotkanie.
Pokażę ci strach w garstce popiołu.”
T. S. Eliot, Jałowe ziemie
-
- zaufany użytkownik
No to może po tygodniu, ale nie po jednym dniu !!!!!!Newt pisze: ↑pt maja 26, 2017 11:28 am Z ulotki:

-
- zaufany użytkownik
Jeszcze dodam że trittico jest tutaj wyjątkiem skoro zaczyna działać już po tygodniu. Ogromna większość neuroleptyków i antydepresantów działa dopiero po kilku tygodniach a niektóre nawet miesiącach. Wyjątkiem są leki antylękowe jak benzodiazepiny czy hydroxyzyna które działa w pełni po godzinie. Nawet niektóre leki nie-psychotropy jak np. leki na nadciśnienie pełne działania ma po kilku tygodniach.