Co pozwala zmniejszyć dawki Leków ?
Moderator: moderatorzy
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Co pozwala zmniejszyć dawki Leków ?
Co pozwala zmniejszyć dawki Leków ? Może macie jakieś swoje obserwacje na ten temat ? Mniejsza dawka to mniejsze koszty leczenia, mniejsze obciążenie dla wątroby, mniej skutków ubocznych .... Zapraszam.
Re: Co pozwala zmniejszyć dawki Leków ?
brak psychozy? dobre warunki w rodzinie i dookola? zadowalajaca praca, psychoterapia, sprzyjajace srodowisko generalnie
Generalnie potrzeba czasu i wielu prób zmniejszenia dawki przynajmniej tak było u mnie no i mi modlitwa wiele daje i wiara zmieniła moje psychotyczne myślenie.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
niechowanie się w domu, aktywność umysłowa i fizyczna, zdolność do wyrażania swoich myśli, emocji i uczuć, zdrowe odżywianie się, unikanie używek, zdrowy sen, odcięcie się od mediów masowego przekazu czasem, praca, miłość
nic
Nie wiem jak u Was, ale u mnie redukcja leków to proces rozłożony w czasie. I chodzi mi raczej o długie miesiące niż tygodnie. Warto prowadzić regularny tryb życia. Odciąć się od toksycznych relacji, unikać stresu, wysypiać się, nie korzystać z żadnych używek. Mi pomaga modlitwa, lektura Pisma Świętego, życie prawdą. No i wytrwałość oraz krytycyzm bo prędzej czy później objawy mogą wrócić.
Wiem, że w swej niewiedzy wiem mniej niż wie niejeden głupiec, który w swej głupocie wie więcej niż wie niejeden mędrzec.
- piotrs
- zaufany użytkownik
czas i stopniowa redukcja dawki po pol roku jedni mowia ze po 3 miesiącach o solianie amisanie a o zolafrenie nawet ze po 2 miesiącach można przejść do dawki podtrzymującej oczywiście jak nie ma objawow pozytywnych mattajah możesz być wzorem dla innych schizofreników tak dalej dobra postawa
- piotrs
- zaufany użytkownik
az po roku mi się wydaje ze po 2 latach przechodzi się do podtrzymującej śladowej nieodczuwalnej dawki nie wiem nie byłem ale pewnego dnia mam marzenie zejde
oszczędzający tryb życia, życie w zgodzie z własnym sumieniem oraz z innymi ludźmi, unikanie toksycznych relacji...
Spokojne, wspierające otoczenie.
"My mommy always said there were no monsters. No real ones. But there are."
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Nie wiem czy to dobre wyjście ale napewno pomoże w zmniejszaniu dawki leku. Chodzi o tegretol który obniża poziom leków w organizmie o połowe. UWAGA: wszystkich leków.
Ogólnie jest to pomocne w zmniejszaniu dawek leków.
Ogólnie jest to pomocne w zmniejszaniu dawek leków.
Rzucić palenie tytoniu, ponieważ nikotyna przyśpiesza metabolizm leków neuroleptycznych w organizmie. Stąd palacze muszę brać większe dawki leków, aby można było uzyskać u nich pożądany przez psychiatrów efekt.
Ja czytałem, że tegretol jest używany do wzmacniania działania neuroleptyków na organizm i psychikę.
-
- zaufany użytkownik
Spytaj się swojego lekarza. Mi co najmniej kilku w tym ordynator o tym mówiło że tegretol obniża o połowe dawki leków.
Jeszcze dodam że nie chodzi o działanie wzmacniajace jak to określiłeś, tylko fizyczne liczone w mg obniżanie dawki leków.
Jeszcze dodam że nie chodzi o działanie wzmacniajace jak to określiłeś, tylko fizyczne liczone w mg obniżanie dawki leków.
No właśnie!
Skoro ich działanie wzmacnia to w rezultacie dawki mogą być niższe, a efekt jest taki sam.
Skoro ich działanie wzmacnia to w rezultacie dawki mogą być niższe, a efekt jest taki sam.
-
- zaufany użytkownik
-
- zaufany użytkownik
Czyli możemy ogłosić że hvp2 jest naszym nadwornym forumowym lekarzem i jest po studiach medycznych. Jeśli jesteś taki mądry to lecz się sam.(o ile tego nie robisz). Bo wziąłeś coś za pewnik że coś ci napisałem. Ja sam tylko powtarzam ,spytaj się swojego LEKARZA, a nie wymyślasz jakieś teorie o czymś o czym ja sam też w 100% nie jestem ci w stanie wytłumaczyć. Na tym zna się tylko specjalista. A ty jak ja widze za bardzo wierzysz w net. W to co ktoś ci napisze a nie skonfrontujesz tego z rzeczywistością.
-
- zaufany użytkownik
Jeszcze dodam że nie chce być broń Boże złośliwy, tylko naprawde, spytaj się swojego lekarza skoro mi nie wierzysz.