neuroleptyki a alkohol
Moderator: moderatorzy
neuroleptyki a alkohol
Miałem jumprezke poszły dwie butelki 0,7 aktualnie biorę jeden lek wcześniej kiedy balowałem miałem niezłe loty znaczy np śmiałem sie bez powodu po jumprezie. Teraz doszło do tego ze mogę sobie z kumplami pochlać a objawy mam wyciszone kontroluje sie. Moje pytanko co może powodować neuroleptyk z połączeniem z alkoholem jeśli chodzi o sporadyczne picie alkoholu.
I'm just the man in the middle
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: neuroleptyki a alkohol
Różnie może być...
Alkohol może potęgować działanie leku, albo niwelować. Może to być niebezpieczne przy mocnym alkoholu, o dużych ilościach nie mówiąc.
Alkohol może potęgować działanie leku, albo niwelować. Może to być niebezpieczne przy mocnym alkoholu, o dużych ilościach nie mówiąc.

Re: neuroleptyki a alkohol
Przy sporadycznym piciu alkoholu przy neuroleptykach mogą pojawiać się nieprzewidziane reakcje na alkohol,np. problemy z krążeniem albo z oddychaniem lub patologicznie ciężkie upicie się. Ale też cokolwiek innego. Przecież nikt tego nie testuje, nie sprawdza.
Jak "sporadycznie" pije się zbyt często to można sobie tego alko "uskładać" na stłuszczenie wątroby.
Jak "sporadycznie" pije się zbyt często to można sobie tego alko "uskładać" na stłuszczenie wątroby.