Leki, suplementy, diety, terapie.... +WASZE OCENY SKUTECZNOŚCI
Moderator: moderatorzy
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Leki, suplementy, diety, terapie.... +WASZE OCENY SKUTECZNOŚCI
.... no brakuje takiego tematu. Wszyscy wielce piszą o różnych sposobach leczenia a brak w tym oceny skuteczności, opisu własnych doświadczeń .... Opisujcie tutaj leki, terapie, diety, itd. z DODANIEM WŁASNEJ OCENY, opisu skuteczności. Temat dla Wszystkich, zapraszam.
Re: Leki, suplementy, diety, terapie.... +WASZE OCENY SKUTECZNOŚCI
Biore witamine d3zeby pozbyc sie depresji,od dzis biore silice na wzmocnienie wlosow,biore blonnik na trawienie,esentiale Max na watrobe ,wiecej nic nie biore
Stosowałem dietę warzywno-owocową E. Dąbrowskiej, w 10 dni schudłem ok. 3 kg więc polecam. Teraz biorę lecytynę na poprawę myślenia, pamięci czy na co tam może działać ale nie widzę chyba zauważalnych efektów.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Optymizm - optymiści żyją dłużej.
Dbanie o umysł podstawą, później świeże warzywa, zielona herbata na przykład.
Dbanie o umysł podstawą, później świeże warzywa, zielona herbata na przykład.
nic
Z suplementów diety zażywałam tylko wapno z witaminą C, takie rozpuszczalne i dzięki niemu pokonałam niejedno przeziębienie.
Jeśli chodzi o leki przeciwgorączkowe, to raz się przekonałam że nie pomaga mi w ogóle apap. Gorączkę zbiła mi dopiero pyralgina, którą w nocy kupiła mi moja Mama.
Suplementowałam też kiedyś witaminę C, aby zabezpieczyć się przed przeziębieniem, obecnie tego nie robię.
Aha, jak kiedyś miałam anemię, dawno temu, to zażywałam drożdże z witaminą B12- obecnie nie muszę tego robić. Bo chyba mam zbilansowaną dietę.
Jeśli chodzi o leki przeciwgorączkowe, to raz się przekonałam że nie pomaga mi w ogóle apap. Gorączkę zbiła mi dopiero pyralgina, którą w nocy kupiła mi moja Mama.
Suplementowałam też kiedyś witaminę C, aby zabezpieczyć się przed przeziębieniem, obecnie tego nie robię.
Aha, jak kiedyś miałam anemię, dawno temu, to zażywałam drożdże z witaminą B12- obecnie nie muszę tego robić. Bo chyba mam zbilansowaną dietę.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Odnośnie witaminy C kiedyś brałem witaminę C lewoskrętną w proszku i mi pomogła na przeziębienie bo miałem objawy przeziębienia ale nie miałem wysokiej gorączki, łagodnie przeszedłem przeziębienie.
- Niemamnie
- zaufany użytkownik
- Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu
Moim zdaniem suplementy diety tak jak jest napisane na opakowaniu - nie zastąpią zbilansowanej diety.
Rozumiem jednak ludzi którzy żyją w strasznym pędzie i nie mają czasu na zdrową dietę ponieważ musieliby rzucić pracę, tacy powinni się suplementować.
Witaminy i suplementy kosztują po 20zł, można za to kupić wiele owoców, ryb które naprawdę są lepszym wyjściem niż suplementy diety.
Rozumiem jednak ludzi którzy żyją w strasznym pędzie i nie mają czasu na zdrową dietę ponieważ musieliby rzucić pracę, tacy powinni się suplementować.
Witaminy i suplementy kosztują po 20zł, można za to kupić wiele owoców, ryb które naprawdę są lepszym wyjściem niż suplementy diety.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
- bryczines
- zarejestrowany użytkownik
- Gadu-Gadu: 61742860
Semiwegetarianizm i sport 

Trzeba zaakceptować to, że nie wszyscy widzą świat tak, jak ty go widzisz..
Witaminy i mineraly oraz tran(omega 3).............. i bieganie
I'm just the man in the middle
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
Of a complicated plan.
No one to show me the light.