Leczenie schizofrenii CBD
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Leczenie schizofrenii CBD
edit
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
-
- bywalec
Jaką masz odmianę na myśli?karuna pisze: śr lut 01, 2017 3:34 pm
W sumie to za 40 zł można mieć nasiono, i w ponad miesiąc zapas na rok medycznej, jeśli stosowanie medyczne.
-
- zaufany użytkownik
EDIT
-
- bywalec
...
Ostatnio zmieniony śr lut 01, 2017 5:09 pm przez Pawelz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
nieważne, nie musisz ludzi straszyć
-
- bywalec
Chciałem wypróbować olejki CBD innych firm. Kupiłem 30mil 1200mg CBD firmy Cibdol. Niestety sie roczarowałem. Wcześniej używałem olejek z cannabigold i był dużo lepszy. Chyba nie bedę dalej szukał chyba że ktoś coś poleci.
-
- zaufany użytkownik
Zajrzyj tutaj:
https://ukryteterapie.pl/
to są olejki pochodzące z Austrii, strona ta oferuje dobrej jakości produkty.
https://ukryteterapie.pl/
to są olejki pochodzące z Austrii, strona ta oferuje dobrej jakości produkty.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
-
- bywalec
Wielkie dzięki seebek. To może być to czego szukam od dawna. Z opisu wynika że może to być bardzo dobry produkt. Trzeba przetestować. Tylko teraz nie wiem czy im zaufać i kupić wiekszą butelke bo wyjdzie bardziej ekonomicznie czy kupić 10ml na test.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Rencista
Od doby stosuje CBD w formie suszonych kwiatów konopi siewnej i zaparzam sobie herbatkę. Kupiłem na próbę 200 gram suszu z plantacji ekologicznej - kraj pochodzenia Słowacja.
Herbatkę robię z 1 grama kwiatostanów. Po wnikliwej lekturze przeczytałem, ze więcej jak 5 gram suszu na litr wody, nie wpływa juz bardziej na CBD, bo uzyskuje się roztwór nasycony, z względu na bardzo słaba rozpuszczalność CBD w wodzie. Tu są wyniki badań chromatografem cieczowym https://cannabigold.pl/baza_wiedzy/nier ... perymentu/
Jedna herbatka z 1 grama suszu zawiera około 10-30mg CBD, bo zawartość CBD w szuszu to 1-3% (średnio 1,5%.) Taka ilość już jest odczuwalna po wypiciu herbatki i przynajmniej ja zjadam rozmoczone w herbacie kwiatostany wraz z nasionkami co wyskoczą z kwiatostanów. Konopie są jadalne i jak dla mnie bardzo smaczne.
DZIAŁANIE:
Bardzo kojące na ciało i psychikę. Przypomina mi w działaniu melisę, lecz wiele razy silniejsze. Melisy by trzeba było bardzo dużo wypić by odczuć coś podobnego. Dla mnie to działanie jest jak balsam dla duszy i bardzo mi odpowiada.
Herbatkę robię z 1 grama kwiatostanów. Po wnikliwej lekturze przeczytałem, ze więcej jak 5 gram suszu na litr wody, nie wpływa juz bardziej na CBD, bo uzyskuje się roztwór nasycony, z względu na bardzo słaba rozpuszczalność CBD w wodzie. Tu są wyniki badań chromatografem cieczowym https://cannabigold.pl/baza_wiedzy/nier ... perymentu/
Jedna herbatka z 1 grama suszu zawiera około 10-30mg CBD, bo zawartość CBD w szuszu to 1-3% (średnio 1,5%.) Taka ilość już jest odczuwalna po wypiciu herbatki i przynajmniej ja zjadam rozmoczone w herbacie kwiatostany wraz z nasionkami co wyskoczą z kwiatostanów. Konopie są jadalne i jak dla mnie bardzo smaczne.
DZIAŁANIE:
Bardzo kojące na ciało i psychikę. Przypomina mi w działaniu melisę, lecz wiele razy silniejsze. Melisy by trzeba było bardzo dużo wypić by odczuć coś podobnego. Dla mnie to działanie jest jak balsam dla duszy i bardzo mi odpowiada.
- jak mogę im przebaczyć?
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości
-
- bywalec
Dzięki za podzielenie się własnymi doświadczeniami. Małe sprostowanie... z tabelki wynika że tylko 0,6% cbd przedostanie sie do naparu po 5 min i około 50% cbda. Czyli z grama suszu 10-30mg cbd do naparu przejdzie 0.6% z tego czyli bardzo mało.
Najwiecej w naparze bedzie cbda które ma inne działanie niż cbd.
Najwiecej w naparze bedzie cbda które ma inne działanie niż cbd.
-
- zaufany użytkownik
Tak, ale zjadam zielenine która jest bardzo smaczna, wiec przechodzi wszystko do organizmu.
-
- zaufany użytkownik
konopie sa juz legalne w aptece zalegalizowane
ja nie wierze w nic tylko
PSYCHOTROPY tabletki neuroleptyki
ja nie wierze w nic tylko
PSYCHOTROPY tabletki neuroleptyki
-
- bywalec
Bratnia dusza, i jak się czujesz kolejny dzień, jak zjesz? Działa?Bratnia dusza pisze: śr sty 31, 2018 10:46 pm Tak, ale zjadam zielenine która jest bardzo smaczna, wiec przechodzi wszystko do organizmu.
Czy zażywasz ten specyfik w sytacji, gdy jesteś w remisji?
Pytanie do wszystkich: dlaczego nie można konopii używać wspomagająco w terapii neuroleptykami?
-
- zaufany użytkownik
Stosuje neuroleptyk nadal. Muszę przyznać jednak ze czuje się tak dobrze ze zapominam o neuroleptyku a wcześniej czułem jego niedosyt, często zwiększałem dawki. Teraz mam najmniejszą dla mnie przepisaną i jest dobrze.agat pisze: czw lut 01, 2018 8:52 amBratnia dusza, i jak się czujesz kolejny dzień, jak zjesz? Działa?Bratnia dusza pisze: śr sty 31, 2018 10:46 pm Tak, ale zjadam zielenine która jest bardzo smaczna, wiec przechodzi wszystko do organizmu.
Czy zażywasz ten specyfik w sytacji, gdy jesteś w remisji?
Pytanie do wszystkich: dlaczego nie można konopii używać wspomagająco w terapii neuroleptykami?
Samopoczucie po konopi jest inne jak przed jej stosowaniem:
-jestem wyraźnie spokojny
-czuje takie ukojenie jak balsam na duszy. Jest to podobne działanie do działania melisy w bardzo dużej dawce. Kiedy robiłem napar z melisy z 7-10 torebek na kubek i parzyłem to na dwa razy i piłem x3 na dobe razem nawet 30 torebek to podobnie czułem te ukojenie.
-nie mam gonitwy myśli a moje myślenie jest jak by głębsze
-lepsze sny i bardziej wypoczęty się czuje po przebudzeniu, ale stosuje tez na noc melatoninę 5mg
-
- bywalec
Zastanawiam się zatem, czy kuracja CBD byłaby dobra na lęk wolnopłynący? Jak sądzicie?
Biorę leki. Jestem przed wizytą i pewnie zwiększy mi dawkowanie, gdy powiem, że nie radzę sobie z lękiem a dodam, że nie biorę mało. Trzy leki, w tym pregabalina w dawce 300. Może więc mogłabym się wspomóc CBD? Nie chcę brać xanaxów itp., bo już przechodziłam odstawianie i to było dramatyczne przeżycie. Nigdy więcej tego świństwa. Natomiast jest mi bardzo trudno ostatnio ze względu na utrzymujący się duży lęk, który upośledza moje codzienne funkcjonowanie.
Biorę leki. Jestem przed wizytą i pewnie zwiększy mi dawkowanie, gdy powiem, że nie radzę sobie z lękiem a dodam, że nie biorę mało. Trzy leki, w tym pregabalina w dawce 300. Może więc mogłabym się wspomóc CBD? Nie chcę brać xanaxów itp., bo już przechodziłam odstawianie i to było dramatyczne przeżycie. Nigdy więcej tego świństwa. Natomiast jest mi bardzo trudno ostatnio ze względu na utrzymujący się duży lęk, który upośledza moje codzienne funkcjonowanie.
-
- zaufany użytkownik
Trudno powiedzieć czy na pewno, ale działanie relaksujące odczujesz namacalnie. To odczucie jest i fizyczne i psychiczne. Może przetestuj herbatkę, jedna łyżeczka to około 1 gram ziela konopi siewnej i taką ilość potrafię już odczuć a ważę 105kg.agat pisze: czw lut 01, 2018 9:53 am Zastanawiam się zatem, czy kuracja CBD byłaby dobra na lęk wolnopłynący? Jak sądzicie?
100 gram kwiatów konopi kosztuje 37. Kurierem dostarczyli mi przesyłkę na drugi dzien roboczy. Jakość rewelacyjna bo same kwiatostany a w kwiatostanach jest najwięcej CBD. http://allegro.pl/susz-z-kwiatow-konopi ... MDNhZmU%3D
Znalazłem tez za 12,35 herbatę z konopi 40 torebek. Nie miałem jej więc nie wypowiem się o jakości nic, lecz zastanawiam się nad jej kupnem w przyszłości, ale wiem jedno, tez bym zjadał ją po zaparzeniu oczywiście bez woreczka papierowego. http://allegro.pl/konopia-siewna-sekret ... 20247.html
Smak konopi jest identyczny z smakiem i zapachem konopi indyjskiej. Nawet skusiłem się o posmakowaniu w fajce i otoczenie jednoznacznie stwierdziło ze pale 100% indyjskich konopi. Ten smak i aromat jest jak dla mnie bardzo smaczny.
-
- zaufany użytkownik
Piję herbatkę. Cierpka. Jest ok, ale następnym razem poszukam jakiejś wyższej jakości.
-
- bywalec
Dzięki. A więc zamówiłam. Zobaczymy, czy na mnie też zadziała. Jestem bardzo ciekawa.
-
- zaufany użytkownik
CBD działa w 5 minut i około 4-6 godzin, ja czuje ze 4 na sobie. Piszą ze stosuje się 3 razy na dobę. Jak nie odczujesz żadnego działania to wypij 2 herbatkę bo dawkowanie CBD jest indywidualne ale odczuwa się je namacalnie i dla tego wszyscy co stosowali piszą ze coś działa na pewno.
-
- bywalec
znalazłam, że CBD hamuje metabolizm leków w wątrobie, więc nie wiadomo do końca czy nie osłabia lub potęguje działania leków:
https://elixinol.com/pl/blog/known-and- ... idiol-cbd/
https://elixinol.com/pl/blog/known-and- ... idiol-cbd/