Leczenie schizofrenii CBD
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Re: Leczenie schizofrenii CBD
A ja znalazłem cos takiego http://dobrekonopie.pl/product/kwiaty-i ... -cbd-100g/
-
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
A ja znalazłem coś takiego
THC w maryśce też zawiera w sobie CBD.
Więc jestem użytkownikiem CBD.
gówno w proszku na kijoszku
-
- zaufany użytkownik
Niby w tych nowych odmianach, w porównaniu z dawnymi, jest ogromna dysproporcja w stosunku do THC-CBD. Pierwszego za dużo, drugiego za mało, więc ludzie schizują. Ale nie wiem, teraz długo nie palę, nie piję, nie biorę, a chyba znów mnie coś bierze.spodsztancy pisze: śr sty 18, 2017 6:54 pm A ja znalazłem coś takiego
-
- bywalec
Aha już wiem o co chodzi. Roślina w formie suszu zawiera głównie CBDa i troszke CBD . Ale pod wpływem dekarboksylacji (na przykład 40min w piecu temp 110 stopni) zamienia sie w CBD. Z THC jest tak samo wytwarza się z THCa.
Masz racje Ćma. Hodowcy tak kombinują żeby było jak najwiecej THC. Thc ma działanie psychotyczne co może być przyczyną schizofreni. CBD znowu ma działanie antypsychotyczne dlatego nadaje sie do leczenia psychoz, schizofrenii nerwic itd itp. Dlatego warto wiedzieć jaką odmianę się pali. Marihuana lecznicza zawiera nawet 1:1 cbd:thc i nie ma działania psychotycznego bo cbd niweluje Thc.
Masz racje Ćma. Hodowcy tak kombinują żeby było jak najwiecej THC. Thc ma działanie psychotyczne co może być przyczyną schizofreni. CBD znowu ma działanie antypsychotyczne dlatego nadaje sie do leczenia psychoz, schizofrenii nerwic itd itp. Dlatego warto wiedzieć jaką odmianę się pali. Marihuana lecznicza zawiera nawet 1:1 cbd:thc i nie ma działania psychotycznego bo cbd niweluje Thc.
-
- bywalec
Ma ktoś namiar na rolnika lub firmę gdzie można kupić susz z konopi siewnych w kilogramach?
Ostatnio zmieniony czw sty 19, 2017 3:53 pm przez Pawelz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Witam pozostaje chyba tylko Konopie ze sklepu internetowego 70zl za 100gram link masz trochę wyżej
-
- zaufany użytkownik
Od dzisiaj jestem na olejku CBD czuć odrazu różnice jestem rozluźniony i spokojny ale niezamulony
-
- bywalec
Kupiłem susz z wiechów konopi białobrzeskich. Wygląda to tak https://zapodaj.net/e0507a6ef9ab7.jpg.html .
Trochę się zdziwiłem że jest taki brązowy ale chyba jest ok. Mam zamiar włożyć to do piekarnika na 40 min w 115 stopniach, a potem grzanie w oleju kokosowym nierafinowanym w wolnowarze temp nie przekraczająca 100 stopni przez około 20h. Nie wiem czy nie wygotować tego najpierw przez 5 min w wodzie.
Trochę się zdziwiłem że jest taki brązowy ale chyba jest ok. Mam zamiar włożyć to do piekarnika na 40 min w 115 stopniach, a potem grzanie w oleju kokosowym nierafinowanym w wolnowarze temp nie przekraczająca 100 stopni przez około 20h. Nie wiem czy nie wygotować tego najpierw przez 5 min w wodzie.
-
- zarejestrowany użytkownik
- Gadu-Gadu: 61742860
Spozywanie kosmicznych wypiekow mialo wiele pozytywow, ale niestety nasilily sie omamy.. - nie lecze sie srodkami farmakologicznymi 

Trzeba zaakceptować to, że nie wszyscy widzą świat tak, jak ty go widzisz..
-
- bywalec
Ja też się nie lecze psychotropami. Dzisiaj próbowałem ten olej kokosowy co zrobiłem. Spodziewałem się takich efektów jak po sprzedawanych olejkach CBD bo miedzy innymi z tej samej odmiany są one robione. Nie wiem czy poszło coś nie tak ale zamiast spokoju i relaksacji było nasilenie omamów
.Tak jakby CBD w tym nie było. Czytałem że dla CBD trzeba gotować 2xrazy dłużej około 20h ja gotowałem 10h.Zjadłem około 20g oleju czyli w przeliczeniu jakieś 5g kwiatów konopi białobrzeskich.

-
- zaufany użytkownik
- Status: Mój kotunio filemon
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: Usunięte
Jestem trochę sceptyczny, żeby leczyło psychoze urojenia itp, takie surowe CBD z konopii. Zwłaszca nie obrabiane jakoś specjalnie.
Ale musiałbym zagłębić się dobrze w temat. W jaki sposób to CBD ma regulować równowage przekaźników.
Marihuana która leczy - jak zawsze brzmi bajecznie
P.S - swoje wyjarałem i źle wspominam trawsko... a było jej trochę
Ale musiałbym zagłębić się dobrze w temat. W jaki sposób to CBD ma regulować równowage przekaźników.
Marihuana która leczy - jak zawsze brzmi bajecznie

P.S - swoje wyjarałem i źle wspominam trawsko... a było jej trochę
Najbardziej niezrozumiałe jest to, że w ogóle cokolwiek daje się zrozumieć - Albert Einstein w odniesieniu do Wszechświata
-
- bywalec
I jak po testach CBD uzywasz dalej ?suszi229 pisze: pt sty 20, 2017 6:04 pm Od dzisiaj jestem na olejku CBD czuć odrazu różnice jestem rozluźniony i spokojny ale niezamulony
-
- zaufany użytkownik
Przy spożyciu dajmy na to 1gieta, i oscylacji tych 4% CBD, to wchodzi w krwiobieg całkiem sporo thc, kilka miligramów nawet. Ja pamiętam, jak kupiłem tą buteleczkę 4%cbd 10ml i na raz spożyłem 1/3 tego ów dekoktu. Do księżyca ani nie wyłem ani do słońca nie piałem. Ale, nasiliło mi ksobne i... miałem je centralnie na kutandze, mogłem nią machać tak mi to zwisało. Widziałem je, rozumiałem skąd się biorą mimo. Trudne to do opisania jest. Być może to po prostu kolejny lek który nie zadziała na wszystkich ale na mnie działał w ten specyficzny sposób, gdyby było mnie stać na pewno leczyłbym się tylko tym.
blablabla
-
- bywalec
- Status: miłosny
Chwast tu chodzi o specjalne odmiany bez THC. Samo cbd prawie.
-
- zaufany użytkownik
No ja wiem ale na buteleczce jest napisane, że zawartość thc to <0,2%. Te zero dwa procenta na 3ml czyli 3g, daje 6mg. Zakładając, że thc jest mniej, np 0.1% to nadal 3mg thc okazać się może, że to nie mało, jak w moim przypadku.
blablabla
-
- bywalec
Chwast może na twoje doświadczenie miały wpływ inne czynniki bo trochę to dziwne że przy propocjach cbd : thc 40:1 (4% i 0,1%) miałeś działanie psychotyczne. A jakiej firmy miałeś olej?
-
- zaufany użytkownik
Chwast a jakie dawki brałeś, bo czytałem że kilka kropel 3 razy dziennie.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
-
- zaufany użytkownik
1/3 butelki na raz. Firma nie pamiętam jaka ale ze sprawdzonej strony. 10ml cbd 4%, thc <0.2%
blablabla
-
- zaufany użytkownik
To przesadziłeś z dawką, bierze się jak pisałem wyżej.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...