Wasze sposoby leczenia

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Wasze sposoby leczenia

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

Wierze w ludzi, wierze w ich geniusz i że oprócz wiedzy oficjalnej jaką dysponują lekarze jest jeszcze wiedza nieznana, szeptana, wiedza ludzi, którym udało się wyjść w życiu z niejednej choroby i niejedno zło pokonać. Nie pisze się o tym w podręcznikach dla lekarzy ani nie stosuje oficjalnie.... Jakie Ty znasz sposoby przeciw schizofrenii, a jakie dla Zdrowia ogólnego ?
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Re: Wasze sposoby leczenia

Post autor: hvp2 »

Nie wolno "dusić w sobie". Należy "się otworzyć".

Kochaj bliźniego swego jak siebie samego.

Nie czyń drugiemu co tobie niemiłe.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Uspokojenie umysłu, świadomość emocjonalna.
Dobrzy znajomi i przyjaciele, albo w ogóle bez nich lepiej.
nic
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Sposoby leczenia:

[youtube]bAXPUN2z2CE[/youtube]
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

spodsztancy pisze:Sposoby leczenia:

Rewelacyjny wideoklip :!: :!: :!: :!:

...i... hmmm... mroczny świat przegłosowanego :?:
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Nie szukaj uzdrowienia u uzdrowicieli i wszelkiej maści szamanów i tym podobnych. To jest złe i demoniczne. Ja swoje uzdrowienie odnajduje w kościele katolickim. Odkąd zacząłem chodzić do kościoła, przyjmować sakramenty moje życie uległo poprawie ale biorę też leki. Widzę że mi pomagają choć już robiłem próby odstawienia, zmniejszenia dawek.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Tak ? A może daj linki do jakiejś spoleczności koscielnej, żeby poznać ludzi z tamtąd. Zobaczymy czy są dobrzy, czy pomogą, itd. Bo jakoś wątpie. Tam tylko takie chorągiewki powiewają: "my dobro", "uzdrawiamy" a zmarnują ci życie, wyciągną od ciebie pieniądze, a dobro w jakimś wyśnionym Niebie to też nic pewnego.... Wcale przy tym nie mówie, że ezoteryka polska jest lepsza. Świat lat 90 byl lepszy, ludzie dobrzy to i wszystko bylo dobre.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Ja mówię o chodzeniu do kościoła nawet do swojej parafii i przystępowanie do spowiedzi i komunii. To mi wiele daje ale wspólnoty też są ważne. Wspólnot jest wiele poszukaj jak chcesz w swojej okolicy. Ja chodzę do wspólnoty w Warszawie. Nie mówię że ktoś ze wspólnoty nałoży na Ciebie ręce pomodli się i od razu będziesz zdrowy choć taki scenariusz też jest możliwy. Są wspólnoty i spotkania gdzie są modlitwy wstawiennicze i modlitwy o uzdrowienie i to nic nie kosztuje.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Znam osoby, które należą do rozmaitych wspólnot przykościelnych i generalnie chwalą to sobie. Jednak żeby należeć do takiego czegoś trzeba przecież akceptować Kościół katolicki, a to już nie każdy jest w stanie.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

A to promocją kościoła katolickiego się zajmujecie. Panowie od marketingu, hahahaha :lol: :lol: :lol: Oświecę was: to nie jest nieznana szkoła, każdy wie jacy ludzie chodzą teraz do kościoła, co sobą kościół obecny reprezentuje, jacy ludzie w nim pracują, i co to za wiedza i wartości, które szerzy itd.

Piszcie na temat. Temat brzmi: :Wasze sposoby leczenia
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

hvp2 pisze:
spodsztancy pisze:Sposoby leczenia:

Rewelacyjny wideoklip :!: :!: :!: :!:

...i... hmmm... mroczny świat przegłosowanego :?:
O dziękuję, że rewelacyjny. Nie mój. U mnie wygląda to tak, że zapamiętaem go wcale nie wiem dlaczego chyba z Vivy Zwei, która działała w kablówce w latach 2000. ;)
Wstyd mi było, kiedy zdałem sobie sprawę, że życie to bal kostiumowy, a ja przyszedłem z prawdziwą twarzą.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Ty Mniszek chyba liczysz, że ktoś Ci da namiary na jakiegoś uzdrowiciela czy szamana który Cię cudownie uzdrowi ? Nie bądź naiwny. Żaden uzdrowiciel który twierdzi że ma w sobie moc uzdrawiającą nie da Ci prawdziwego uzdrowienia bo takie osoby same są moim zdaniem często zniewolone duchowo i potrzebują sami uzdrowienia. Ja Ci napisałem że dla mnie uzdrowienie jest w Bogu i kościele a Ty szukasz jakiejś wiedzy tajemnej chyba ?
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

pawel534 pisze: Ja Ci napisałem że dla mnie uzdrowienie jest w Bogu i kościele a Ty szukasz jakiejś wiedzy tajemnej chyba ?
Uzdrowienie może być wskutek odnalezienia w życiu obiektu miłości
i obcowania częstego z tym obiektem :!:

Dla jednych osób może to być Bóg i praktyki religijne, a dla kogoś innego coś zupełnie innego.
A jeszcze lepiej jak człowiek w swoim życiu odnajdzie więcej takich obiektów...

To jest możliwe u każdego, tylko że:
1. nie można być totalnie zalekowanym zombie, bo wtedy się takich rzeczy nie zauważa/jest się nie czułym.
2. trzeba zacząć szukać. Żeby coś odnaleźć to przede wszystkim trzeba zacząć szukać... :idea:
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

hvp2 pisze: Uzdrowienie może być wskutek odnalezienia w życiu obiektu miłości
Wierzę że Bóg ma moc mnie uzdrowić. Natomiast nie jestem do końca przekonany aby zakochanie w kobiecie mogło usunąć objawy schizofrenii. Ja jestem zwolennikiem raczej brania małej dawki leków i praca nad sobą nad swoimi objawami. Ciekawi mnie jak wygląda leczenie w ramach Otwartego Dialogu bez leków lub na minimalnej dawce. Sam czasami zastanawiam się czy gdybym całkowicie odstawił i leki i nawet popadł w psychozę czy może byłbym w stanie żyć mimo objawów i czy potrafiłbym sobie poradzić własnymi siłami z objawami. Wiele lat żyłem z objawami, bez leczenia, nawet i pracowałem więc może i teraz by się udało. Poza tym ciekawi mnie jak sobie radzą ludzie chorzy np. gdzieś w plemionach w Afryce gdzie mają dostępu do leków.
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Oni tam mają swoje sposoby. A w Internecie się z nimi nie pogada, więc nie dowiemy się jakie. Prawdopodobnie odpędzają złe duchy od nich ich szamani, okadzają dymem lub stosują inne sztuczki znane z filmów o ludziach z tamtego rejonu.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Mniszek pisze:Oni tam mają swoje sposoby. A w Internecie się z nimi nie pogada, więc nie dowiemy się jakie. Prawdopodobnie odpędzają złe duchy od nich ich szamani, okadzają dymem lub stosują inne sztuczki znane z filmów o ludziach z tamtego rejonu.
Chorym w plemionach pierwotnych w ogóle nie są podawane neuroleptyki, a leczą ich szamani i uzdrowiciele bazując na innej koncepcji istniejących objawów, np. w ogóle nie-medycznej. Ponadto osoba po kryzysie w społeczeństwach pierwotnych nie jest odrzucana na pobocze społeczności, tak jak w państwach wysokorozwiniętych.
pawel534 pisze:
hvp2 pisze: Uzdrowienie może być wskutek odnalezienia w życiu obiektu miłości
Wierzę że Bóg ma moc mnie uzdrowić. Natomiast nie jestem do końca przekonany aby zakochanie w kobiecie mogło usunąć objawy schizofrenii. Ja jestem zwolennikiem raczej brania małej dawki leków i praca nad sobą nad swoimi objawami. Ciekawi mnie jak wygląda leczenie w ramach Otwartego Dialogu bez leków lub na minimalnej dawce. Sam czasami zastanawiam się czy gdybym całkowicie odstawił i leki i nawet popadł w psychozę czy może byłbym w stanie żyć mimo objawów i czy potrafiłbym sobie poradzić własnymi siłami z objawami. Wiele lat żyłem z objawami, bez leczenia, nawet i pracowałem więc może i teraz by się udało. Poza tym ciekawi mnie jak sobie radzą ludzie chorzy np. gdzieś w plemionach w Afryce gdzie mają dostępu do leków.

Pisząc o obcowaniu z obiektem miłości nie miałem na myśli akurat zakochania się w kobiecie, bo od tego czasem można się jeszcze bardziej pochorować, ale obcowanie z jakimkolwiek obiektem miłości np. sztuką, pasją. Co do związków z drugim człowiekiem płci przeciwnej to jeśli te związki są dobre to chorzy wracają w nich do zdrowia, ale jeśli są niszczące (bo i tak się zdarza) to osoba chora zaczyna w takim związku chorować jeszcze ciężej, mimo np. posiadania współżycia seksualnego.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”