Leki a wahania masy ciała...

Moderator: moderatorzy

anonim_xd
bywalec

Leki a wahania masy ciała...

Post autor: anonim_xd »

Witam !
Jestem na lekach psychotropowych od ponad czterech lat, jak zaczynałem się leczyć ważyłem 60 kg a najwięcej po pierwszym roku leczenia ponad 100 kg. Ale do czego zmierzam a mianowicie moja waga teraz waha się ok 90 kg lecz były takie dni, że np rano waga pokazywała te 90 kg a na drugi dzień 95 kg. Na szczęście teraz wszystko się ustabilizowało. Co według was było powodem rozbieżności takiej wagi ?? Czy to mogło być spowodowane zatrzymaniem płynów w organizmie ??
leonidas
zaufany użytkownik

Re: Leki a wahania masy ciała...

Post autor: leonidas »

Aż 5 kg? Na pewno z waga wszystko w porządku. Moja potrafiła mi pokazać różnicę pomiędzy pierwszym, a drugim ważeniem 2 kg, może i twoja waga szwankuje.
anonim_xd
bywalec

Post autor: anonim_xd »

Właśnie może coś z wagą mam nie tak.
Nie brałem tego pod uwagę...
leonidas
zaufany użytkownik

Post autor: leonidas »

Najprostszy sposób żeby to sprawdzić to zrób jak ja. Zwarz się raz, zaczekaj chwilę i zwarz się drugi raz. Nie jest to rozwiązanie które na pewno Ci pokaże że waga jest zepsuta, ale może bedzie jak na mojej, czyli pokazuje różnie.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

anonim_xd a czy dużo pijesz? Bo jeśli tak to to jest normalne że są takie wahania. Ja bardzo dużo pije tak minimum 3 litry dziennie i też mam takie wahania. A najlepiej się ważyć rano po sikaniu i wykupkowaniu a przed jedzeniem i piciem. Masz wtedy najlepszy obraz tego ile ważysz.

P.S.

Jeszcze dodam że dobra waga to podstawa. Ja polecam japońskiego OMRONa.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”