Zmniejszona dawka olanzapiny a dokładnie zolafrenu...

Moderator: moderatorzy

anonim_xd
bywalec

Zmniejszona dawka olanzapiny a dokładnie zolafrenu...

Post autor: anonim_xd »

Witam ! :)
Od niespełna miesiąca mam zredukowaną dawkę zolafrenu o 5 mg a dokładnie z 25 mg na 20 mg...
Dzięki temu czuję dużą poprawe zdrowia, czuję się tak jakbym miał w pewnym stopniu remisje choroby :).
Przy dawce 25 mg miałem praktycznie codziennie silną zgage a teraz zgagi w ogólę nie odczuwam.
Odkąd mam zmniejszoną dawkę zolafrenu nie mam potrzeby zażywać leków doraźnych.
Jeżeli chodzi o samopoczucie to nastrój mam ustabilizowany.
Chciałem na sam koniec dodać, że poza zolafrenem biorę jeszcze kwetaplex Xr oraz abilify....
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Re: Zmniejszona dawka olanzapiny a dokładnie zolafrenu...

Post autor: Miś Uszatek »

No to gratuluje. Sam kiedyś brałem 25 mg olanzy i pamiętam że ciężko to znosiłem. Na szczęscie już nie chodze do tego lekarza który mi to przepisał w takiej dawce...
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Ja brałem maksymalnie 20 mg olanzapiny ale dla mnie nawet i to było końską dawką. Spałem z tego co pamiętam po kilkanaście h na dobę, miałem zwiększony apetyt, szybko tyłem. Podziwiam jeśli ktoś potrafi w miarę normalnie funkcjonować na takiej dawce.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

A ja musze się szczerze z ręką na sercu przyznać że owszem wieczorami chodziłem spać na 15 mg olanzy o godzinie 22-23 ale rano budziłem się już o 5.30 bo wtedy musiałem wstać bo jechałem na dialize. Nie wiem, może to dlatego że miałem taki obowiązek ale budziłem się bez problemu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”