Co lepiej zmniejszyć, kwetaplex xr czy solian?

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Co lepiej zmniejszyć, kwetaplex xr czy solian?

Post autor: Miś Uszatek »

Biore 800 solianu i 600 kwetaplexu xr. Co lepiej zmniejszyć aby odżyć, lepiej myśleć, nie być zamulonym? Bo chce spróbować zmniejszyć kwetapleź xr o 300 mg czyli brać 300 mg. Ale może lepiej zacząć od solianu? Bo też sporo go biore. Tyle że ja solian ogólnie lepiej znosze.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Re: Co lepiej zmniejszyć, kwetaplex xr czy solian?

Post autor: jojo »

To za zgodą lekarza zmniejsz to, co Ci bardziej szkodzi.

Zdecyduj, który lek jest głównym... U Ciebie to chyba solian. Uważam, że bierzesz jego bardzo dużą dawkę. Ja gorzej tolerowałam już 600 mg amisanu/solianu, a jak baba w szpitalu kazała mi brać aż 800 mg solianu, to czułam się jeszcze gorzej i częściej miałam natrętne myśli, by skrzywdzić moją Mamę, albo siebie.

To zależy na jakie cierpisz skutki uboczne.

Co do ketrelu, to nie będę brać dużych jego dawek, bo jest dla mnie lekiem uzupełniającym przy 30 mg abilify.
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Lekarza mam upartego i nie chce słyszeć o zmniejszeniu. Nie wiem czy ich kompletnie powaliło żeby przepisywać tak wysokie dawki???

Zejde o połowe z kwetaplexu xr i zobacze jak będe się czuł. O solianie narazie bym nie myśłał. Bo nie dwie zmiany naraz. Przynajmniej w tym racje mają lekarze.
Awatar użytkownika
jojo
zaufany użytkownik

Post autor: jojo »

Kwetaplex pomaga mi spać... Za dnia się pokładam, ale abilify tak działa, że nie mogę zasnąć. :(

Niektórych kwetaplex przymula, to fakt... Abilify też mnie usypiało, o 21, ale wybudzałam się nad ranem i siedziałam przy kompie.

Aha, wiem że tabletek o przedłużonym uwalnianiu nie wolno dzielić na pół- powiedział mi to mój psychiatra...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. :(
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający

Post autor: guile »

To są cholernie wysokie dawki. Udaj się do innego psychiatry, bo wygląda na to że obecny ma jakiś interes pod stołem z koncernami farmaceutycznymi. Lekarze rodzinni będą cię szprycowali antybiotykami ile tylko wlezie, zamiast w ogóle wpierw sprawdzić czy infekcja jest bakteryjna, więc nie jest to niczym dziwnym.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Narazie docelowo chce do 300 kwetaplexu. Dzisiaj wieczorem wziąłem 450 kwetaplexu. I prosze was o rade. Ile jutro wziąść? Bo chce stopniowo zmniejszać aby nie było tak wielkiego szoku. Czy jeszcze jutro wziąść 450 a pojutrze np. 400?
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

tomsoul pisze:Narazie docelowo chce do 300 kwetaplexu. Dzisiaj wieczorem wziąłem 450 kwetaplexu. I prosze was o rade. Ile jutro wziąść? Bo chce stopniowo zmniejszać aby nie było tak wielkiego szoku. Czy jeszcze jutro wziąść 450 a pojutrze np. 400?
Jak chcesz zmniejszać stopniowo "aby nie było tak wielkiego szoku" to zmniejszaj raz na kilkanaście dni :!:
Na pewno nie codziennie, ani też nie co drugi dzień :!: :!: :!:

...to tak według mnie.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

No masz racje ale ja z drugiej strony nie moge tak długo czekać bo mam ograniczony zapas 50 mg symquel xr(to samo co kwetaplex xr). Zdecydowałem że dzisiaj jeszcze 450 mg. Ale jutro już 400 mg.

I jeszcze jedno. Z solianem nie będe zabardzo kombinował. Może póżniej zjade do 700 ale nie niżej gdyż to jest mój główny lek na halucynacje i urojenia oraz manie.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Dzisiaj biore jeszcze 450 mg symquelu xr. A jutro zobaczymy.
Awatar użytkownika
WnuczkaKępińskiego
zarejestrowany użytkownik
Status: PUA i NLS MASTER

Post autor: WnuczkaKępińskiego »

Miś Uszatek pisze: wt paź 25, 2016 9:27 pm Biore 800 solianu i 600 kwetaplexu xr. Co lepiej zmniejszyć aby odżyć, lepiej myśleć, nie być zamulonym? Bo chce spróbować zmniejszyć kwetapleź xr o 300 mg czyli brać 300 mg. Ale może lepiej zacząć od solianu? Bo też sporo go biore. Tyle że ja solian ogólnie lepiej znosze.
Ty się musisz leczyć. Żadne odstawianie!
Kto mi przyśle grudę? Zapłacę przelewem...
Chad
bywalec

Post autor: Chad »

Znasz autora tematu? Jestes psychiatra?

Wróć do „neuroleptyki”