Utrwalanie się starych neuroleptyków w organizmie

Moderator: moderatorzy

Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Utrwalanie się starych neuroleptyków w organizmie

Post autor: Miś Uszatek »

Ostatnio dowiedziałem się ciekawej rzeczy. Moja pani doktor wytłumaczyła mi że stare leki neuroleptyki utrwalają się w organizmie(szczególnie jak się je długo bierze) i ich odstawienie może bardzo długo trwać. Przeciwieństwem są tu leki nowej generacji które "wychodzą" już nawet po minimalnym zmniejszeniu. Tak jak ja walczyłem z solianem.
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Re: Utrwalanie się starych neuroleptyków w organizmie

Post autor: pawel534 »

Sugerujesz że z solianu ciężko zejść ? Przecież solian to chyba lek nowej generacji.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Żle mnie mnie zrozumiałeś. Odwrotnie. Jest łatwiej zejść z nowych leków niż ze starych. Przecież sam tytuł tematu mówi "utrwalanie się starych neuroleptyków". Po prostu stare się utrwalają w organizmie. A to że ktoś ma kłopoty z solianem np. ja, to już indywidualna sprawa.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: guile »

Są to kompletne bzdury marketingowe. Nowe leki są jeszcze bardziej toksyczne, niż te stare. Który z dawnych leków powodował cukrzycę? Z czym na bank trzeba uważać, to z litem. Nie można raz postawionego na licie pacjenta od niego odstawiać, bynajmniej oficjalnie wg. podręczników.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

To proponuje wziąść haloperidol(nawet w najmniejszej dawce) albo chloropromazyne czy clopixol to poczujesz co to jest dawne leczenie.
Nowe leki nie są idealne. Ja osobiście bardzo żle znosze abilify. A większość lekarzy go bardzo chwali. Po prostu nie każdy lek na każdego działa jednakowo. Ale przecież to bzdury marketingowe. :icon-mrgreen:
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: guile »

Z czym obaj możemy się zgodzić, to że faktycznie na każdego te środki działają inaczej. Pamiętam pacjenta który mówił że po 15mg chlorprothixenu ma halucynacje wzrokowe.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”