Borelioza jedną z przyczyn schizofrenii!
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Specjalista ds badań klinicznych
Borelioza jedną z przyczyn schizofrenii!
Kochani, jak część z Was wie, pracuję w badaniach klinicznych. Dostałam taką informację, że Pani Doktor z pomorza znalazła skuteczny sposób na leczenie boreliozy, dzieki czemu jest osobą znaną na całym swiecie. Rozmawiałam z nią o moim partnerze na co ona powiedziała mi, że leczyła pacjentke u której była zdiagnozowana schizofrenia. Pacjentka była zamknięta w szpitalu 3 lata, po czym okazało się, że informowała lekarzy, że miała kleszcza i rumień na początku leczenia, na co nikt nie zareagował. Po wyjściu ze szpitala pacjentka przypadkiem trafiła do niej i doktor rzeczywiście zorganizowała boreliozę. W chwili obecnej dziewczyna jest zdrowa i uczy się na uniwersytecie w Mediolanie. Kochani, jak ktoś z Was miał kleszcza i po tem wystąpił rumień, a dziwnie zbiegło się to z pierwszymi objawami schizofrenii, to zbadajcie się na boreliozę! Niestety u mojego kochanego nie występuje borelioza...
Re: Borelioza jedną z przyczyn schizofrenii!
Też pisałem kiedyś na forum chyba na ten temat na możliwy związek boreliozy ze schizofrenią. Niestety nie ma chyba 100% testów na boreliozę ten najpowszechniejszy elisa wykrywa chyba tylko ok. 30% przypadków zakażeń a bardziej dokładne testy są drogie. Jaki test robił Twój partner ?
Miałam kiedyś kleszcza na karku, ale moja Mama szybko go usunęła, bo zauważyła go moja dawna koleżanka... Nie miałam żadnego rumienia... Nie sądzę, abym miała boreliozę- później zawsze w porę wykrywałam kleszcze, które po mnie łaziły...
Zresztą choruję psychicznie prawdopodobnie od urodzenia, jako jedyna w całej rodzinie, więc nie sądzę, że coś wywołało tą chorobę... Taki już mój urok.
Zresztą choruję psychicznie prawdopodobnie od urodzenia, jako jedyna w całej rodzinie, więc nie sądzę, że coś wywołało tą chorobę... Taki już mój urok.

To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

Brak rumienia po ugryzieniu kleszcza nie świadczy o braku boreliozy. Jak ma się rumień to na 100% ma się boreliozę ale jak nie ma rumienia to można zarówno być zdrowym jak i chorym na boreliozę.