benzodiazepiny
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
benzodiazepiny
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:15 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: benzodiazepiny
Benzodiazepiny nie wpływają na intelekt.
Jeśli się bierze benzodiazepinę na noc to jest niezwykle ważne, aby benzodiazepinę z powodzeniem "odespać". Inaczej można mieć problemy z zapamiętywaniem bieżących zdarzeń. Benzodiazepiny brane wieloletnio, w dużych dawkach mogą spowodować demencję. Ponadto benzodiazepiny mogą nasilać lub wywoływać stany depresyjne. Osłabiają siłę mieśniową.
Jeśli się bierze benzodiazepinę na noc to jest niezwykle ważne, aby benzodiazepinę z powodzeniem "odespać". Inaczej można mieć problemy z zapamiętywaniem bieżących zdarzeń. Benzodiazepiny brane wieloletnio, w dużych dawkach mogą spowodować demencję. Ponadto benzodiazepiny mogą nasilać lub wywoływać stany depresyjne. Osłabiają siłę mieśniową.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Z ta pamiecia to prawda niestety. Benzo powinno sie brac maksymalnie miesiac i potem brac co raz mniej. A najlepiej to brac raz na tydzien, dwa, w razie ataku lękowego. Jesli ktos ma ciezkie napady to codziennie max 2 tygodnie. Lepiej probowac hydroksyzyne, a jak to nie daje rady to chyba zostaja male dawki jakiegos nlp, bo ssri nie zawsze sa dobre. Ogolnie trudno jest dopasowac lek, bo kazdy ma inna chemie mozgu i zadziala inaczej.
Milosc to iluzja
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:15 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie jestem tego pewny, ale może gdybyś chodził na spacery i podczas nich się też nieco zmęczył...
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony wt wrz 06, 2016 8:34 am przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Nie pomoże mi już nic
Spacery na zespół niespokojnych nóg? Ale jak spać spacerując?
Przyznam że niezbyt dobrze wiem co to "zespół niespokojnych nóg",
być może pomyliłem go z akatyzją.
Czy jak ja leżąc cały czas poruszam stopami to tez mam "zaspół niespokojnych nóg"

być może pomyliłem go z akatyzją.

Czy jak ja leżąc cały czas poruszam stopami to tez mam "zaspół niespokojnych nóg"

Normalnie. LunatykującGehenna pisze:Spacery na zespół niespokojnych nóg? Ale jak spać spacerując?

- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony wt wrz 06, 2016 8:33 am przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
Jak długo już nie bierzesz lekówPiotrek007 pisze: odkąd nie biorę żadnych leków problem przestał istnieć

Jaką masz diagnozę

- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony wt wrz 06, 2016 8:35 am przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony wt wrz 06, 2016 8:32 am przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
Życzę Ci żeby Ci się udało żyć bez leków!!!
Teoretycznie psychiatrzy twierdzą, że jak człowiek odstawi leki to ma duże szanse na nawrót w ciągu pierwszego roku od odstawienia, ale przecież każdy człowiek jest inny, te leki to straszliwe paskudztwa, więc masz święte prawo spróbować żyć bez nich. Zycie na lekach to pół-życie, a potem zaczyna przybywać chorób somatycznych, również od leków właśnie.
Teoretycznie psychiatrzy twierdzą, że jak człowiek odstawi leki to ma duże szanse na nawrót w ciągu pierwszego roku od odstawienia, ale przecież każdy człowiek jest inny, te leki to straszliwe paskudztwa, więc masz święte prawo spróbować żyć bez nich. Zycie na lekach to pół-życie, a potem zaczyna przybywać chorób somatycznych, również od leków właśnie.
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
.
Ostatnio zmieniony wt wrz 06, 2016 8:32 am przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Nie pomoże mi już nic
Nie pomoże mi już nic
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Rozumiem Cie, Piotrek007.
Ja po odstawieniu mam ten zespol. Moze wczesniej tez mialam, nie pamietam. Troche sie czuje jakbym miala akatyzjepolekowa lekka.
Ja po odstawieniu mam ten zespol. Moze wczesniej tez mialam, nie pamietam. Troche sie czuje jakbym miala akatyzjepolekowa lekka.
Milosc to iluzja