Jak będzie się czuć zdrowa psychicznie osoba zażywająca neuroleptyki ?
Moderator: moderatorzy
Jak będzie się czuć zdrowa psychicznie osoba zażywająca neuroleptyki ?
Witam
Chora psychicznie osoba która ma np: schizofrenie bierze neuroleptyki działają one na dopamine i serotonine obniżają oba te składniki. Neuroleptyki powodują też zmęczenie,senność,niepokój itd
Jak będzie się czuć zdrowa psychicznie osoba która przyjeła lub przyjmuje neuroleptyki ?
Chora psychicznie osoba która ma np: schizofrenie bierze neuroleptyki działają one na dopamine i serotonine obniżają oba te składniki. Neuroleptyki powodują też zmęczenie,senność,niepokój itd
Jak będzie się czuć zdrowa psychicznie osoba która przyjeła lub przyjmuje neuroleptyki ?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Jak będzie się czuć zdrowa psychicznie osoba zażywająca neuroleptyki ?
.
przepraszam
przepraszam
Ostatnio zmieniony ndz sty 31, 2016 3:57 pm przez the end, łącznie zmieniany 1 raz.
nic
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Ja jestem osoba zdrowa psychicznie - pseudopacjentka, ktora wbrew woli zmuszano do zazywania neuroleptykow na schizofrenie, ktorej nie ma. Potwierdzam, ze osoby zdrowe odniosa wylacznie negatywne skutki uboczne tak samo dotkliwie jak pacjenci ze schizofrenia lub innymi zaburzeniami psychicznymi. Zalecam tez przeszukanie informacji od koncernow farmaceutycznych testujacych srodki neuroleptyczne na zdrowych ochotnikach - byl rowniez watek o tym gdzies tu na forum.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
I to pisze osoba w stanie permanentnej psychozy, która wierzy że jest prześladowana przez innych, podsłuchiwana i padła ofiarą kontroli umysłu, na skutek której ma omamy słuchowe.Unknown pisze:Ja jestem osoba zdrowa psychicznie - pseudopacjentka, ktora wbrew woli zmuszano do zazywania neuroleptykow na schizofrenie, ktorej nie ma.(...)

Zdrowych nie zamykają w szpitalach psychiatrycznych, może to się zdarzy raz, ale nie wielokrotnie.
Oczywiście Unknown, jak każda osoba będąca w stanie paranoi i psychozy, wojuje z systemem i nawet nie zdaje sobie sprawy z tego, jak bardzo jest chora.
Wracając do tematu, osoba zdrowa szybko odczułaby liczne skutki uboczne...
Moja Mama raz przez nieuwagę zażyła klonazepam, na szczęście ,,tylko pół" tabletki, a nie całą, bo pomyliła go z hydroksyzyną, którą mogą brać również osoby zdrowe, mające problem z zaśnięciem... I czuła się bardzo skołowana, głowa jej się przechylała na jedną stronę, na szczęście jej to szybko przeszło... Potem tak schowałam klonazepam, że moja Mama już więcej go nie znajdzie...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Jojo, dlaczego wypisujesz takie absurdy pod moim adresem? Nigdy nie mialam zadnego typu omamow, ani psychoz i nigdzie nie pisalam o byciu celem eksperymentow mc, czyli kontroli umyslu testowanej przez wojsko oraz inne sluzby. Mam stalkerow i jestem antypsychiatra, a tematyka mc interesuje sie z innych powodow. Oczerniasz mnie piszac bzdury nie majace odzwierciedlenia w rzeczywistosci - to objawy twojego gorszego samopoczucia czy zwykla zlosliwosc?
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
-
- bywalec
ludzie nie bierzcie tego gówna -neuroleptyków, bądzcie sobą!! Nie pozwólcie by ktokolwiek mówił Wam jak macie postępować by mieścić się w tych utartych "normach" i "schematach", jeśli macie ochotę na jakieś "dziwactwo" co nie mieści się w głowach tych "normalnych" to po prostu zróbcie to!! Wszyscy jesteśmy wolnymi ludźmi i możemy robić wszystko dopóki to nie szkodzi drugiemu człowiekowi!!!
Władza absolutna państwa będzie funkcją absolutnej swobody każdej jednostkowej woli.
Unknown, tak się składa, że gdzieś się pytałaś czy za pomocą kontroli umysłu można wywołać omamy słuchowe. Ty sama czasem coś słyszysz, gdzieś o tym pisałaś.
Zapewniam Cię, nie masz żadnych stalkerów i nie jesteś osobą zdrową- dowodzą tego Twoje częste pobyty w szpitalu, oczywiście to do Ciebie nie dociera.
I oczerniasz psychiatrów, którzy niejednej osobie pomogli odzyskać utracony kontakt z rzeczywistością.
Więc przestań pisać o sobie, jako o osobie zdrowej, bo taka na pewno nie jesteś.
Zapewniam Cię, nie masz żadnych stalkerów i nie jesteś osobą zdrową- dowodzą tego Twoje częste pobyty w szpitalu, oczywiście to do Ciebie nie dociera.
I oczerniasz psychiatrów, którzy niejednej osobie pomogli odzyskać utracony kontakt z rzeczywistością.
Więc przestań pisać o sobie, jako o osobie zdrowej, bo taka na pewno nie jesteś.

-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Jojo, moze ci sie tak wydawac, mozesz wierzyc dalej w moje szalenstwo - ja ci niczego udowadniac nie zamierzam. Nigdzie nie pisalam tego co mi zarzucasz, wiec prosze bys sie z tych wlasnych domyslow jakie tu przedstawilas wycofala.
Z niczego nie będę się wycofywać...
Taa, jesteś zdrowa, bo każda zdrowa psychicznie osoba wierzy że jest prześladowana przez innych, oraz że jest podsłuchiwana i jak jest sama w pokoju, to głośno klnie i wyzywa swoich ,,prześladowców".
Taa, jesteś okazem zdrowia, bo każda osoba psychicznie zdrowa czuje się inwigilowana i wyczynia takie rzeczy ze swoim kompem, że potem nie nadaje się do użytku.
Taa, jesteś zdrowa bo każda zdrowa psychicznie osoba kupuje nóż, z zamiarem pocięcia swoich ,,prześladowców", oraz przepełnia ją nienawiść i psychiatrów nazywa konowałami, oraz niemalże zieje siarką z nienawiści.
Nie, nie jesteś zdrowa psychicznie.
Ale z chorymi nie ma co dyskutować, bo często nic do nich nie dociera.
Więc kończę z Tobą dyskutować, bo to do niczego nie prowadzi, bo nawet nie masz wglądu w swoją chorobę.
Wracając do tematu, uważam że pomyłką jest to, że neuroleptyki testują na sobie osoby zdrowe... Bo potem dochodzi do takiej sytuacji, że one są testowane przez psychiatrów na chorych i każdy może odczuwać inne skutki uboczne.
Taa, jesteś zdrowa, bo każda zdrowa psychicznie osoba wierzy że jest prześladowana przez innych, oraz że jest podsłuchiwana i jak jest sama w pokoju, to głośno klnie i wyzywa swoich ,,prześladowców".
Taa, jesteś okazem zdrowia, bo każda osoba psychicznie zdrowa czuje się inwigilowana i wyczynia takie rzeczy ze swoim kompem, że potem nie nadaje się do użytku.
Taa, jesteś zdrowa bo każda zdrowa psychicznie osoba kupuje nóż, z zamiarem pocięcia swoich ,,prześladowców", oraz przepełnia ją nienawiść i psychiatrów nazywa konowałami, oraz niemalże zieje siarką z nienawiści.
Nie, nie jesteś zdrowa psychicznie.
Ale z chorymi nie ma co dyskutować, bo często nic do nich nie dociera.
Więc kończę z Tobą dyskutować, bo to do niczego nie prowadzi, bo nawet nie masz wglądu w swoją chorobę.
Wracając do tematu, uważam że pomyłką jest to, że neuroleptyki testują na sobie osoby zdrowe... Bo potem dochodzi do takiej sytuacji, że one są testowane przez psychiatrów na chorych i każdy może odczuwać inne skutki uboczne.

-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Zdaje sie ze te informacje o moich szpiegach wyciagnelas z mojego prywatnego watku, ktory jest widoczny tylko dla zaufanych uzytkownikow... tym samym zlamalas regulamin forum. Reszty nawet nie warto komentowac. Sprawdzilam teraz i jak sie okazuje pisalam o tym wylacznie w osobistym watku: www.schizofrenia.evot.org/viewtopic.php?f=14&t=23036 Chyba zmuszona jestem powiadomic o twoim wystepie administracje.jojo pisze:Z niczego nie będę się wycofywać...
Ok, przyznaję się, trochę się zagalopowałam... Przepraszam...
Następnym razem nie powołam się na to, co ktoś napisze w prywatnym wątku.
Tym niemniej uważam, że mam rację, że nie jesteś osobą w pełni zdrową.

Następnym razem nie powołam się na to, co ktoś napisze w prywatnym wątku.
Tym niemniej uważam, że mam rację, że nie jesteś osobą w pełni zdrową.

- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
tylko nie zamknijcie jojo jak cos wplace grzywne
- lilithu
- zaufany użytkownik
- Status: copywriter
- Gadu-Gadu: 3275512
- Kontakt:
Co do całej reszty tego postu absolutnie nic nie powiem tu ani nie skomentuje i w ogole nie powiem nic na jego temat bo nie posiadam ani wystarczajacej wiedzy ani pojęcia żadnego by się móc w ogole wypowiadac o tym - ale co do tego tylko jednego zdania powyzej zacytowanego wypowiem się i zareaguje - bo po prostu muszę chcę i czuje na to nieodpartą ochotę i tyle o!jojo pisze:IUnknown pisze:Ja jestem osoba zdrowa psychicznie - pseudopacjentka, ktora wbrew woli zmuszano do zazywania neuroleptykow na schizofrenie, ktorej nie ma.(...)
Zdrowych nie zamykają w szpitalach psychiatrycznych, może to się zdarzy raz, ale nie wielokrotnie.

Tak wiec - wybacz ale autor postu chyba był też w jakiejś cięzkiej pscyhozie i odmóżdżeniu bezdennym gdy pisał tak głubie, idiotyczne słowa jak w zacytowanym zdaniu powyzej, które świadczą o bezdennej ignorancji, głupocie braku jakiejkolwiek wiedzy - a nawet wręcz jakimś braku kontaktu i pojęcia o rzeczywistosci i realnym świecie.... heh!!
Zdrowe osoby bowiem i owszem zamyka sie w psychiatrykach czesto gesto niezmiernie i co rusz zdarzaja sie takie przypadki liczne - zarówno w czasach dawniejszych i historii jak i tez czasach obecnych wspolczesnych nadal wciaz niemal niezmiennie ....
I to nie żadne tam gadanie głupie czy plotki jakies - lecz ot zwykle fakty niezbite realne, informacje potwierdzone w nauce czy historii i zwykle - absolutnie niezbicie udowodnione - no cóz taka jest własnie prawda realna o tej rzeczywistosci, no przykro mi.... ktos w koncu musial ci o tym powiedzieć hehehe

A takie przypadki nie są jedynie wynikiem błędnych diagnoz czy błedów lekarzy, albo tez efektem pomowien czyich czy oskarzen i plotek - a nawet rowniez sa to efekty uknutych perfidnych intryg i manipulacji podłych czlonkow rodziny czy innych takich, takich ofiar niesłusznie zamykanych w psychiatrykach, które są dla tychze np. zbyt niewygodne, uciazliwe czy inne takie wiec chca one/oni i muszą sie tych niewygodnych czy niechcianych ofiar swych jakos pozbyc - a zrobienie z kogos totalnego wariata i zamkniecie go na cale zycie w psychiatryku czy naet i ubezwlasnowolnienie tez -to rzecz niezwykle prosta i najskuteczniejsza metoda pozbywania sie wszelkich niechcianych czy niewygodnych etc osob a do tego znana jak świat stary hehehe

I uwierz mi - warto choc ciut otworzyć te gały i swoj maly ciasny ciemny i pusty rozumek a tez wydobyc sie z tych mrokow zupelnych ignorancji, niewiedzy i zacofania - popatrzec na swiat ,ludzi i calą te rzeczywistosc ale by naprawde to wszystko zobaczyc i widziec faktycznie i realnie bez zadnych urojen ani innych przekłaman czy fałszywych iluzji serio warto!!
A i też warto - zastanowić sie najpierw i ze sto razy zanim sie cos powie i zacznie paszczą kłapać głupio debilizmy jakies - serio warto chocby dlatego by siebie samego tak nie kompromitowac totalnie osmieszac czy sobie nie wystawiac jakiego ujmujacego i bardzo negatywnego o sobie samym "Swiadectwa" - wiec radzę na przyszłosc z dobrego serca zastanowic się wpierw chocby i ze sto czy dwiescie razy nawet zanim cos palniesz, powiesz czy paszczę otworzysz eh!!

Pozdrawiam serdecznie - wasza zagubiona Lillith z Krainy Czarów....
"Śnij w kręgach. Tańcz w ciszy. Wsłuchaj się w wewnętrzny rytm życia. Tonąc w niegaszonym wapnie, łaknij. Nie ustawaj w walce,nie zatrzymuj w tańcu, bo nie usłyszysz muzyki."
W. Wharton
Czy ja wierzę?? nie ja nie wierzę, ja myślę...
W. Wharton
Czy ja wierzę?? nie ja nie wierzę, ja myślę...
Taa, Lilithu, nie ma to, jak wyciągnąć jedno zdanie z kontekstu, z całej dyskusji i osobie w remisji, która uważa że osoby zdrowe psychicznie nie lądują wielokrotnie w szpitalu, zarzucić że pisała to w stanie psychozy.lilithu pisze:(...)Tak wiec - wybacz ale autor postu chyba był też w jakiejś cięzkiej pscyhozie i odmóżdżeniu bezdennym gdy pisał tak głubie, idiotyczne słowa jak w zacytowanym zdaniu powyzej, które świadczą o bezdennej ignorancji, głupocie braku jakiejkolwiek wiedzy - a nawet wręcz jakimś braku kontaktu i pojęcia o rzeczywistosci i realnym świecie.... heh!!jojo pisze:IUnknown pisze:Ja jestem osoba zdrowa psychicznie - pseudopacjentka, ktora wbrew woli zmuszano do zazywania neuroleptykow na schizofrenie, ktorej nie ma.(...)
Zdrowe osoby bowiem i owszem zamyka sie w psychiatrykach czesto gesto niezmiernie i co rusz zdarzaja sie takie przypadki liczne - zarówno w czasach dawniejszych i historii jak i tez czasach obecnych wspolczesnych nadal wciaz niemal niezmiennie ....

Ładnie to tak, może ze mną się nie zgadzasz, ale nie wmówisz mi, że w szpitalach przeważają osoby zdrowe... Wielokrotnie... Że nie dowiodły, że nic im nie dolega... Nie wierzę w takie bajki... Przecież jest coś takiego jak obserwacja psychiatryczna...
Tak się składa, że jestem w remisji od dość dawna, a to że mam odmienne zdanie od Twojego, nie znaczy że mi się pogorszyło...
To Unknown jest w stanie psychozy, o czym świadczy to, co pisała już wielokrotnie.
Nie stawiaj mi diagnoz przez internet.

Są osoby które udają "wariata" żeby nie iść do więzienia i są osoby które tak jak ja wmawiają sobie i innym że "mają" schizofrenie tylko po to żeby uciec od ludzi. Mam fobie społeczną i schizofrenię.
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Jaka szkoda, ze nie potrafisz tej cennej porady zastosowac do samej siebie.jojo pisze:Nie stawiaj mi diagnoz przez internet.
Jeszcze gorzej niż chora, ponieważ chora w niektórych przypadkach w stanie psychozy miewa podwyższone to, co psychotropy obniżają. Zdrowej obniży się hormony mające wpływ na odbieranie świata, więc wywoła się coś na kształt "doła". Żadnych korzyści, dlatego tego się nie ćpa, co piszę tak ogólnie a nie w odniesieniu do kogokolwiek.Jak będzie się czuć zdrowa psychicznie osoba która przyjeła lub przyjmuje neuroleptyki ?
-
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Dodam jeszcze, ze osoba zdrowa, a wiec taka nie majaca stanow psychotycznych, ktorej ci pseudomedycy podadza neuroleptyki popadnie najpewniej w tak zwany parkinsonizm polekowy - tak jak ja kiedys. Poza tym moze rzecz jasna doswiadczyc wszystkich innych negatywnych skutkow owych 'lekow', tak jak osoby bedace w psychozie.
Zależy od leków, ale raczej nic sie nie powinno stać. Co najwyżej lekkie spłycenie emocjonalne oraz senność + ewentualne skutki uboczne.
We barely remember what came before this precious moment
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Choosing to be here right now
Hold on, stay inside
This body holding me, reminding me that I am not alone in
This body makes me feel eternal
All this pain is an illusion
Zapewne apatia, depresja, bezwolność, przymulenie, senność, obniżenie libido.