Solian 800 i przestawienie dawkowania leku
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Solian 800 i przestawienie dawkowania leku
Czesc
Biore 800 solianu i 600 kwetaplexu. Po solianie czuje się psychicznie przymulony, otępiony, nic mi się nie chce, sedacyjny a brałem go 400 rano i 400 w południe. Postanowiłem za zgodą lekarz przestawić dawki. Lekarz się zgodził. I od dzisiaj biore 200 w południe i 600 wieczorem solianu plus 600 kwetaplexu wieczorem. Narazie jest to obiecująco. A jak to jest u was czy wy tez tak próbujecie(oczywiscie za zgodą lekarza)???
Biore 800 solianu i 600 kwetaplexu. Po solianie czuje się psychicznie przymulony, otępiony, nic mi się nie chce, sedacyjny a brałem go 400 rano i 400 w południe. Postanowiłem za zgodą lekarz przestawić dawki. Lekarz się zgodził. I od dzisiaj biore 200 w południe i 600 wieczorem solianu plus 600 kwetaplexu wieczorem. Narazie jest to obiecująco. A jak to jest u was czy wy tez tak próbujecie(oczywiscie za zgodą lekarza)???
- Bratnia dusza
- zaufany użytkownik
- Status: Rencista
Re: Solian 800 i przestawienie dawkowania leku
Witam, mój lekarz zgodził się na dawkę 800, choć dowiedział się o niej gdy ją sam zwiększyłem. Największą jaką brałem to 1200. Tylko ze tylko w czasie kryzysu i nie długi czas. Na dawce 800 i 1200, szybko ostra faza mijała a ja wchodziłem w pustkę i miałem zespół niespokojnych nóg. Szybki wzrost dawki tez potrafi spowodować dyskinezy, choć one u mnie były w najlżejszej postaci z wszystkich dyskinez jakie w swym 16 letnim stażu choroby doświadczyłem. Najsilniejsze miałem po Trilafonie.
Ogólnie nie polecam dawek 800 a tym bardziej większych. Solian to średni w mocy neroleptyk i jak nie wystarcza to lepiej jest go wymienić na inny lub dodać drugi. U mnie sprawdził się jako drugi Ketipinor 3x po 100 i Tisercin na noc - usypia mnie doskonale ale to też neuroleptyk. Dzieki temu dawka 3x po 100 Solian mi wystarcza. Czasem tylko doraźnie i sam od siebie biore w jednej z dobowych dawek 150 lub 200 Solian. Najczęściej gdy mnie temat magii fascynuje to zwiększam dawkę bo dla mnie to objaw zwiastunowy ze będzie zle. Zaraz po ustopięniu wiem ze to początek urojeń i wracam do normalnej dawki. Pozdrawiam
Ogólnie nie polecam dawek 800 a tym bardziej większych. Solian to średni w mocy neroleptyk i jak nie wystarcza to lepiej jest go wymienić na inny lub dodać drugi. U mnie sprawdził się jako drugi Ketipinor 3x po 100 i Tisercin na noc - usypia mnie doskonale ale to też neuroleptyk. Dzieki temu dawka 3x po 100 Solian mi wystarcza. Czasem tylko doraźnie i sam od siebie biore w jednej z dobowych dawek 150 lub 200 Solian. Najczęściej gdy mnie temat magii fascynuje to zwiększam dawkę bo dla mnie to objaw zwiastunowy ze będzie zle. Zaraz po ustopięniu wiem ze to początek urojeń i wracam do normalnej dawki. Pozdrawiam
- jak mogę im przebaczyć?
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości
- gdybyś ich nie potępił nie musiałbyś przebaczać
de mello - minuta mądrości
-
- zaufany użytkownik
Mhm... Po pierwsze odgrzewany kotlet sprzed 3 lat. Wprawdzie nikt mi nie odpisał tylko teraz ty ale ja już solianu nie biore bo to badziewie. I nie zamierzam nawet myśleć o powrocie na ten na solian. Jeden z najgorszych leków jakie brałem...
- piotrs
- zaufany użytkownik
odgrzewamy kotlety do bólu lubimy kotlety
800 mg/d solianu mialem czesto LĘKI malo spalem sedacja straszna dawka ale troche bardziej pobudzony niz na 400 no nudnoscii straszne
400 mg/d solianu i amisanu to to samo prawie rzadko LĘKI bo mniejsza dawka duza nasennosc duzo spalem nawet 10-12 h sedacja i caly czas lezalem na lozku nic nie robilem
200 mg czuje ja juz wiem ze PEWNEGO DNIA zejde do nieodczuwalnych podtrzymujacych sladowych
wspolczuje objawy POZYTYWNE MUSZA ustac ODMAWIAJ KORONKE DO MILOSIERDZIA BOZEGO popros Boga o 15 h
800 mg/d solianu mialem czesto LĘKI malo spalem sedacja straszna dawka ale troche bardziej pobudzony niz na 400 no nudnoscii straszne
400 mg/d solianu i amisanu to to samo prawie rzadko LĘKI bo mniejsza dawka duza nasennosc duzo spalem nawet 10-12 h sedacja i caly czas lezalem na lozku nic nie robilem
200 mg czuje ja juz wiem ze PEWNEGO DNIA zejde do nieodczuwalnych podtrzymujacych sladowych
wspolczuje objawy POZYTYWNE MUSZA ustac ODMAWIAJ KORONKE DO MILOSIERDZIA BOZEGO popros Boga o 15 h
- piotrs
- zaufany użytkownik
ale 800 mg Solianu na dobe to KOSMICZNA dawka KONSKA musi wystarczyc na pozytywy nie wiem po co dodatkowo ten kwetapleks
-
- zaufany użytkownik
A jak ktoś ma urojenia? Nie da rady wtedy brać 100 mg czy 200 mg solianu... A kwetaplex ja np. dostawałem wtedy na depresje i stabilizacje.
- piotrs
- zaufany użytkownik
kwetaplex
Preparat jest wskazany w leczeniu:
· schizofrenii
· choroby dwubiegunowej, w tym:
leczenia epizodów maniakalnych o umiarkowanym lub ciężkim nasileniu w przebiegu choroby dwubiegunowej
leczenia epizodów ciężkiej depresji w przebiegu choroby dwubiegunowej
zapobiegania nawrotom choroby dwubiegunowej (epizodom mieszanym, manii lub depresji) u pacjentów, którzy reagowali na wcześniejsze leczenie kwetiapiną.
Leczenie epizodów ciężkiej depresji w przebiegu choroby dwubiegunowej.
Dorośli. Podawać 1 ×/dobę, wieczorem.
50 mg/dobę w 1. dniu, 100 mg/dobę w 2. dniu, 200 mg/dobę w 3. dniu i 300 mg/dobę w 4. dniu. Zalecana dawka wynosi 300 mg/dobę; zależnie od odpowiedzi pacjenta dawkę można zwiększyć do 600 mg/dobę. Dawki powyżej 300 mg/dobę powinny być wprowadzane przez lekarzy posiadających doświadczenie w leczeniu zaburzeń afektywnych dwubiegunowych. W przypadku pacjentów z możliwą nietolerancją leku istnieje możliwość zmniejszenia dawki do 200 mg/dobę.
https://bazalekow.mp.pl/lek/67909,Kweta ... -powlekane
brales troche za duzo kwetapleksu chyba
na ciezka depresje i dwubiegunowa
Preparat jest wskazany w leczeniu:
· schizofrenii
· choroby dwubiegunowej, w tym:
leczenia epizodów maniakalnych o umiarkowanym lub ciężkim nasileniu w przebiegu choroby dwubiegunowej
leczenia epizodów ciężkiej depresji w przebiegu choroby dwubiegunowej
zapobiegania nawrotom choroby dwubiegunowej (epizodom mieszanym, manii lub depresji) u pacjentów, którzy reagowali na wcześniejsze leczenie kwetiapiną.
Leczenie epizodów ciężkiej depresji w przebiegu choroby dwubiegunowej.
Dorośli. Podawać 1 ×/dobę, wieczorem.
50 mg/dobę w 1. dniu, 100 mg/dobę w 2. dniu, 200 mg/dobę w 3. dniu i 300 mg/dobę w 4. dniu. Zalecana dawka wynosi 300 mg/dobę; zależnie od odpowiedzi pacjenta dawkę można zwiększyć do 600 mg/dobę. Dawki powyżej 300 mg/dobę powinny być wprowadzane przez lekarzy posiadających doświadczenie w leczeniu zaburzeń afektywnych dwubiegunowych. W przypadku pacjentów z możliwą nietolerancją leku istnieje możliwość zmniejszenia dawki do 200 mg/dobę.
https://bazalekow.mp.pl/lek/67909,Kweta ... -powlekane
brales troche za duzo kwetapleksu chyba
na ciezka depresje i dwubiegunowa
-
- zaufany użytkownik
A skąd możesz wiedzieć jaką miałem depresje? Może ciężką? I w dodatku z elementami dwubiegunowymi?
Wiesz co, piszesz tak jakbyś znał mnie na bank kim jestem, co mnie boli i co mi potrzeba... A co o mnie wiesz? Nic.
Wiesz co, piszesz tak jakbyś znał mnie na bank kim jestem, co mnie boli i co mi potrzeba... A co o mnie wiesz? Nic.
- piotrs
- zaufany użytkownik
ale zwiekszona dawka leku czesto nie sprzyja na jej SKUTECZNOSC a zagraza zdrowiu i zyciu
omowic z psychiatra
solian czy amisan w dawce 50 mg czy 100mg na dobe dobry na depresje i dziala od razu a nie jak leki ssri
ja jak wiekszosc tez mam dni lepsze i sa gorsze czesto depresja popsychotyczna anhedonia
omowic z psychiatra
solian czy amisan w dawce 50 mg czy 100mg na dobe dobry na depresje i dziala od razu a nie jak leki ssri
ja jak wiekszosc tez mam dni lepsze i sa gorsze czesto depresja popsychotyczna anhedonia
-
- zaufany użytkownik
Ale ja nie moge brać 50mg czy 100 mg solianu bo mam urojenia, rozumiesz???? Dotarło???? Domyślam się że taka dawka działa antydepresyjnie ale nie działa na urojenia. I koło się zamyka. Zaraz się zastrzele...
- piotrs
- zaufany użytkownik
dodatkowo do tego co bierzesz
wiekszosc nowych psychotropow jest antydepresyjna tylko ze w malych dawkach
odpisz mi jaki jest apetyt na kwetaplex i sulpiprydzie czy jest tycie bo mysle o zmianie
cos zmienic zmniejsze minimalnie amisan 200 a dodam sulipryd
tylko ze nie chce tyc przytylem ponad 20 kg a apetyt normalny tylko zatrzymuje wode w organizmie
-
- zaufany użytkownik
Ale ja mam zarówno urojenia jak i depresję i biorąc pod uwagę to pierwsze nie mogę brać małych dawek. Poza tym ja biorę sulpiryd, kwetaplex i zypsile i na tym zestawie nie chce mi się jeść. Chudnę. I w życiu nie wrócę do solianu który zamiast pomagać to szkodził mi.