Co proponujecie jako uzupełnienie Psychologii i Psychiatrii ?

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Co proponujecie jako uzupełnienie Psychologii i Psychiatrii ?

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

Psychiatria i psychologia to standardowe leczenie. Rzadko jednak prowadzą do całkowitego wyleczenia i pełni szczęśliwego życia. Są raczej kołem ratunkowym na którym unosi sie każdy chory. Co proponujesz jako uzupełnienie psychiatrii i psychologii by w pełni szczęśliwie żyć i sprawnie funkcjonować ? Słyszałem o wielu chorych którzy wyszli z choroby dzięki nieznany metodom i pracy nad sobą (więcej : http://www.uzdrowionaschizofrenia.pl/)
Jakie sposoby alternatywne Ty polecasz, z których można było by skorzystać ?
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Re: Co proponujecie jako uzupełnienie Psychologii i Psychiatrii ?

Post autor: Unknown »

Jako nie uzupelnienie, a zastapienie proponuje cos w rodzaju skutecznej nowej soterii, bez zysku dla farmaceutycznych koncernow oraz psychiatrow - tych ostatnich zastapiliby psychoterapeuci. Tylko ktoz zgodzilby sie pierwszy w Polsce zasponsorowac takie alternatywne podejscie i odnioslby z tego korzysci finansowe oraz dobra slawe, bo przeciez nie mozna liczyc na nfz?
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Buszra82
moderator
moderator

Post autor: Buszra82 »

Ja proponuję przede wszystkim sport.
Wprost uwielbiam długie spacery z kijkami i napędzają mnie one do dalszego działania, poza tym aktywność typu taniec, orbitrek zwłaszcza przy dźwiękach dobrej muzyki.
Ogólnie uważam, że muzyka ma duży wpływ na nasze samopoczucie, dlatego polecam każdego dnia zaraz z rana włączyć sobie jakieś dobre radio i działać przy dźwiękach muzyki.
Poza tym ja osobiście piję dużo wody mineralnej, lubię różne herbaty liściaste, zioła i piję tego całkiem sporo.
Oczywiście lubię wypróbowywać suplementy, chociaż nie należy z nimi przesadzać.
Gehenna
zaufany użytkownik

Post autor: Gehenna »

Mniszek pisze:Psychiatria i psychologia to standardowe leczenie. Rzadko jednak prowadzą do całkowitego wyleczenia i pełni szczęśliwego życia. Są raczej kołem ratunkowym na którym unosi sie każdy chory. Co proponujesz jako uzupełnienie psychiatrii i psychologii by w pełni szczęśliwie żyć i sprawnie funkcjonować ?
Wielu chorych funkcjonowałoby znacznie lepiej gdyby czuli się bezpiecznie w społeczeństwie. Gdyby będąc w remisji nie musieli wciąż ukrywać choroby ze strachu przed napiętnowaniem, stereotypami, utratą pracy itp.

Terapeutycznie działa praca i ... bezpieczeństwo ekonomiczne. Bezcenne są też relacje z innymi ludźmi, świadomość, że można komuś ufać.
Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Post autor: Unknown »

Tak sie sklada, ze to psychiatrzy rozpowszechniajacy swe pseudonaukowe prolekowe brednie dezinformuja spoleczenstwo oraz stygmatyzuja 'chorych', probuja z pacjentow robic dozywotnich lekomanow, nieswiadomych i oderwanych od rzeczywistosci bezmyslnych, grzecznie lykajacych wszystkie ich teoryjki 'schizofrenikow'.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
leonidas
zaufany użytkownik

Post autor: leonidas »

Ja chodzę od nie dawna do bioenergoterapeuty. Byłem na 4 sesjach, i po każdej z nich czuję się świetnie, niestety nie trwa to dłużej niż 2 godziny.
Przed pójściem do tej terapeutki byłem przeciwny jej, ale poszedłem, bo matka mnie o to prosiła i sama płaciła za to, więc poszedłem.
Co mnie zaskoczyło to potrafiła wymienić wszystkie moje choroby, a w szczególności problemy psychiczne od lat szkolnych.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Mniszek pisze:Jakie sposoby alternatywne Ty polecasz, z których można było by skorzystać ?
Ja bym polecał socjoterapię (posiadanie grupy życzliwych ludzi) oraz ergoterapię (np. praca na 1/2 etatu).

Tak na marginesie to jest mój 3400 post, czyli... pijemy :!:
:obscene-drinkingcheers:
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Na zdrowie.

~~~~
Jako uzupełnienie jak najbardziej medytacja.
nic
Awatar użytkownika
DZIECKO ZDROWIE
zaufany użytkownik

Post autor: DZIECKO ZDROWIE »

Zdrowie jest moje :D :D :D A picie szkodzi zdrowiu, niestety.
ODPOWIEDZ

Wróć do „leki, terapie”