KK
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
- JudasHonor
- moderator
Re: humor forumowiczów
Wierzą, że nie są tylko kupą mięsa i kości. Wierzą, że jest w nich jakaś duchowość, że istnieje życie po śmierci, jest Bóg. Wiara nadaje większy sens ludzkiemu życiu. Poza tym, motywuje ludzi do moralnego postępowania. Religia, obrzędy i święta są bardzo ważnym elementem kultury narodu. Religia wzbogaca kulturę danego narodu.
Zachód Europy, w większości już laicki, stał się nudny, szary, sztuczny. Nastąpił tam upadek wartości moralnych, hołduje się zboczeniom, eutanazji, aborcji, legalizacji narkotyków, prostytucji, materializmowi, hedonizmowi. Jedyne czego im nie brakuje to kasy, ich nowego Boga. Poza tym, to siano z butów wystaje.
Zachód Europy, w większości już laicki, stał się nudny, szary, sztuczny. Nastąpił tam upadek wartości moralnych, hołduje się zboczeniom, eutanazji, aborcji, legalizacji narkotyków, prostytucji, materializmowi, hedonizmowi. Jedyne czego im nie brakuje to kasy, ich nowego Boga. Poza tym, to siano z butów wystaje.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
- JudasHonor
- moderator
Na logikę rzecz biorąc, opady może kontrolować tylko jakaś siła wyższa. A jeśli wierzmy prawdziwie w Boga, to modlitwa o deszcz wydaje się bardzo na miejscu, no bo kto miał by te opady spowodować ? Minister Środowiska ?
Myślę, że katastrofą była by modlitwa o zmniejszenie bezrobocia, inflacji, zwiększenie PKB.
Zresztą, prawdziwą hipokryzją było niedawne podpisanie przez członków rządu deklaracji przeciw dopalaczom !!! To tak jakby rząd walczył z dopalaczami wpisami na FB. Prawdziwy obraz pogardy jaką władza darzy naród i jednocześnie jak jest bezsilna.
Myślę, że katastrofą była by modlitwa o zmniejszenie bezrobocia, inflacji, zwiększenie PKB.
Zresztą, prawdziwą hipokryzją było niedawne podpisanie przez członków rządu deklaracji przeciw dopalaczom !!! To tak jakby rząd walczył z dopalaczami wpisami na FB. Prawdziwy obraz pogardy jaką władza darzy naród i jednocześnie jak jest bezsilna.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
W seminarium z taką gadką przyjmą Cię z otwartymi rękoma - to podobna propaganda jak z ambony - nie myślałeś o profesji księdza?JudasHonor pisze:Wierzą, że nie są tylko kupą mięsa i kości. Wierzą, że jest w nich jakaś duchowość, że istnieje życie po śmierci, jest Bóg. Wiara nadaje większy sens ludzkiemu życiu. Poza tym, motywuje ludzi do moralnego postępowania. Religia, obrzędy i święta są bardzo ważnym elementem kultury narodu. Religia wzbogaca kulturę danego narodu.
Tak się jednak składa, że ta "pełna miłości religia" skłóca, jątrzy i dzieli - na czele tej religii stają degeneraci moralni pokroju Michalika i Rydzyka a bardziej normalni są eliminowani.
Niestety Judas ale nawet nie wiesz jakich zwrotów używasz i jakie mają znaczenie - siano z butów wystaje nowobogackim, którzy jeszcze wczoraj srali pod chałupą cytując Tuwima - czyli wydostali się z biedy, z niskiej warstwy społecznej - chłopskiej - robotniczej i stali się nagle panami a byli parobkami - i teraz epatują tym, chcą się za wszelką cenę odciąć od dawnego życia - wymazać je jak coś niechcianego i wstydliwego - pogardzają sferą do której jeszcze niedawno należeli a sami o sobie mają wielkie mniemanie - taki prawdziwy opis pasuje idealnie do Polski jako kraju post - feudalnego, gdzie kontrasty są bardzo jaskrawe - nie ma klasy średniej obecnej na Zachodzie - nie ma całego przekroju społeczeństwa. Co tu będę pisał - Twoje myślenie jest zwyczajnie głupie.
JudasHonor pisze:Na logikę rzecz biorąc, opady może kontrolować tylko jakaś siła wyższa. A jeśli wierzmy prawdziwie w Boga, to modlitwa o deszcz wydaje się bardzo na miejscu, no bo kto miał by te opady spowodować ? Minister Środowiska ?
Na logikę to jeśli Bóg jest, to nie ingeruje w ten świat- na logikę to ludzie w obozach śmierci modlili się o ocalenie i nie wymodlili - modlitwa o deszcz to zwyczajny zabobon i ciemnota.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.
" May your love of the form culminite in the love of
the formless."
https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
the formless."
![Flying :angelic-flying:](./images/smilies/angelic/flying.gif)
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2015 12:27 pm przez ocean, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
W poście Judasa też nie było humoru tylko polityka ale jednak to do mnie się przyczepiłeś bo boIi Cię, że mam inne poglądy - że krytykuję religijną propagandę którą Ty łykasz. Po prostu nie czytaj i nie rób z siebie masochisty. Moje poglądy są moje własne - dla katolika to jest oksymoron - własny pogląd. Tak samo argumenty są konkretne - fanatyka i tak nigdy nic nie przekona.
A to ile mam kwasów to sam dobrze wiem - tylko na evocie spotykam się z dezaprobatą i argumentami ad personam - bardzo ciekawe prawda? Bo gdzie indziej piszę dokładnie to samo. Co nie świadczy o mnie ale o niektórych osobach na evocie, które nie potafią przyjąć, że ktoś ma inny pogląd.
A to ile mam kwasów to sam dobrze wiem - tylko na evocie spotykam się z dezaprobatą i argumentami ad personam - bardzo ciekawe prawda? Bo gdzie indziej piszę dokładnie to samo. Co nie świadczy o mnie ale o niektórych osobach na evocie, które nie potafią przyjąć, że ktoś ma inny pogląd.
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2015 12:52 am przez Kamil Kończak, łącznie zmieniany 2 razy.
the formless."
the formless."
![Flying :angelic-flying:](./images/smilies/angelic/flying.gif)
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2015 12:28 pm przez ocean, łącznie zmieniany 3 razy.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Niech przenosi - i mój i Judasa. Pozdrawiam serdecznie ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
the formless."
the formless."
- JudasHonor
- moderator
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Re: KK
Dlaczego podpisałeś tytuł moimi inicjałami? ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
the formless."
the formless."
-
- zbanowany
- Status: magazynier i brukarz i kopacz rowów
- Gadu-Gadu: 5473221
- Kontakt:
Pieniądze ktoś musi wypracować! Relatywizm moralny i nadmierna konsumpcja! Dziki kapitalizm przegnity i rosnąca liczba samobójstw! Zachód śmierdzi spalinami i marnotrawieniem jedzenia jak to robi na wschodzie Putin! Sztuczne uśmiechy bogaczy na prozac'ku i życie bez rozwoju psychiki i osobowości! Szybkie tempo życia i zrujnowane środowisko naturalne! System stwarza bezpieczną kopułę szczęścia! Od dobrobytu wyimaginowanego przewraca się ludziom w głowach! Najważniejszy jest człowiek! To takie proste!
Bubba i redneck zawsze będzie wieśniakiem i burakiem czy zostanie biznesmenem czy tam prywaciarzem! I tak będzie wykonywał proste prace, bo IQ ma niskie! Co z tego, że se kupi auto jak się z niego wszyscy inteligenci będą śmiaki! Status społeczny to nie dom czy grat na czterech kółkach tylko dobre geny! Zresztą każdy człowiek jest inny! Wiochersi gadają o roli i tym żyją! Robole pracę tylko w mózgach mają! Wariatkowo i pierdel to zbiorowisko patologii największej i wszelakiej! Co z tego, że rolaf więcej skonsumuje jak ma gadkę rolniczą i przy ziemniakach lub alkoholu i żelaztwie pracuje to i tak nie ma głowy do studiowania! Klasa robotnicz to ponad dwoje dzieci! Parobas ma często starszą córkę od syna! Wiejski schemat!
Bubba i redneck zawsze będzie wieśniakiem i burakiem czy zostanie biznesmenem czy tam prywaciarzem! I tak będzie wykonywał proste prace, bo IQ ma niskie! Co z tego, że se kupi auto jak się z niego wszyscy inteligenci będą śmiaki! Status społeczny to nie dom czy grat na czterech kółkach tylko dobre geny! Zresztą każdy człowiek jest inny! Wiochersi gadają o roli i tym żyją! Robole pracę tylko w mózgach mają! Wariatkowo i pierdel to zbiorowisko patologii największej i wszelakiej! Co z tego, że rolaf więcej skonsumuje jak ma gadkę rolniczą i przy ziemniakach lub alkoholu i żelaztwie pracuje to i tak nie ma głowy do studiowania! Klasa robotnicz to ponad dwoje dzieci! Parobas ma często starszą córkę od syna! Wiejski schemat!
Ostatnio zmieniony sob sie 08, 2015 2:48 pm przez brain_dead666, łącznie zmieniany 2 razy.
PSN ID: dead_brain-666
Moje gg to 5473221
Picca und hlep and czisburger i spagetti + lazanja i kebab i gyros i zapiekanka oraz zimna Pepsi!
鉄拳
Kochaj Virtua Fighter i Mortal Kombat i Tekken! https://mordobicia.fora.pl/
Moje gg to 5473221
Picca und hlep and czisburger i spagetti + lazanja i kebab i gyros i zapiekanka oraz zimna Pepsi!
鉄拳
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Jeśli chodzi marnotrawienie jedzenie to Polacy są w czołówce Europy, w czołówce także jeśli chodzi o biedę - to pokazuje nasz dziwny charakter.
the formless."
the formless."
-
- zbanowany
- Kontakt:
Partie polityczne z sejmu taki kraj zrobił! State dziady rozpijaczone na stołkach! Polandia cudlandia nasza zadłużona i rozćpana! Nigdy nie głosowałem, bo nie miałem na kogo!
Moje gg to 5473221
鉄拳
Moje gg to 5473221
鉄拳
cieszę się na tego posta Honor
a najbardziej nienawidzę jak niemiecka wycieczka przyjedzie do mojego miasta i w katedrze uważają mnie za eksponat podczas mszy fotografując ja wiem że oni poprzerabiali swoje świątynie na muzea i teraz każdemu snobowi z zachodu wydaje się że jest mecenasem sztuki
ta dekadencja może było w niej coś w latach sześćdziesiątych ale teraz to już tylko pustka konsumpcjonizmu nic więcej
MARANATHA przyjdź panie Jezu
a najbardziej nienawidzę jak niemiecka wycieczka przyjedzie do mojego miasta i w katedrze uważają mnie za eksponat podczas mszy fotografując ja wiem że oni poprzerabiali swoje świątynie na muzea i teraz każdemu snobowi z zachodu wydaje się że jest mecenasem sztuki
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
ta dekadencja może było w niej coś w latach sześćdziesiątych ale teraz to już tylko pustka konsumpcjonizmu nic więcej
MARANATHA przyjdź panie Jezu
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Jednym słowem Polacy, którzy skaczą sobie do gardeł i nieustannie się skłócają - są lepsi niż mieszkańcy Zachodu - schizofreniczny pogląd.
the formless."
the formless."
-
- zbanowany
- Kontakt:
Co do pokarmu to Putin kazał zniszczyyć sporo jedzenia sprowadzonego z zachodu nie tak dawno jeszcze, a na świecie tyle ludzi głoduje!
Moje gg to 5473221
鉄拳
Moje gg to 5473221
鉄拳
- JudasHonor
- moderator
Ta marionetkowa władza w Polsce to sługusy zachodnich elit. Podziękuj zachodowi, za ten rząd, biedę, bezrobocie, itd.
Tą prostą manipulację w mediach ja nazywam "prawdziwe kłamstwa". Oszustwo polega na tym, że w kółko pokazuje ci się mały kawałek rzeczywistości, zwykle najgorszy syf i sugeruje, że tak jest wszędzie.
Obrazowo wygląda to tak: Przykładowo, TV robi reportaż o słoniu afrykańskim. Więc wkłada kamerę w jego tyłek, nagrywa i pokazuje jaki to słoń obleśny.
Dlatego, przykładowo, jedyne co potrafimy powiedzieć o Iraku, to to, że tam jest wojna, terroryzm, ISIS, Islam. Nie wiemy nawet co przeciętny Irakijczyk o nas myśli, nie znamy żadnej ich potrawy, żadnego słowa w ich języku, żadnej piosenki, mimo wielu lat reportaży stamtąd !!??
Za dużo TV oglądasz, indoktrynują ciebie jakimiś stereotypami. W sąsiedztwie nie widzę tych waśni, kłótni. No chyba że włączę TV, tam zawsze pokazują najgorszy syf i starają się sugerować, że wszędzie, wszyscy tacy są.skaczą sobie do gardeł i nieustannie się skłócają
Tą prostą manipulację w mediach ja nazywam "prawdziwe kłamstwa". Oszustwo polega na tym, że w kółko pokazuje ci się mały kawałek rzeczywistości, zwykle najgorszy syf i sugeruje, że tak jest wszędzie.
Obrazowo wygląda to tak: Przykładowo, TV robi reportaż o słoniu afrykańskim. Więc wkłada kamerę w jego tyłek, nagrywa i pokazuje jaki to słoń obleśny.
Dlatego, przykładowo, jedyne co potrafimy powiedzieć o Iraku, to to, że tam jest wojna, terroryzm, ISIS, Islam. Nie wiemy nawet co przeciętny Irakijczyk o nas myśli, nie znamy żadnej ich potrawy, żadnego słowa w ich języku, żadnej piosenki, mimo wielu lat reportaży stamtąd !!??
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
JudasHonor pisze:
Za dużo TV oglądasz, indoktrynują ciebie jakimiś stereotypami. W sąsiedztwie nie widzę tych waśni, kłótni. No chyba że włączę TV, tam zawsze pokazują najgorszy syf i starają się sugerować, że wszędzie, wszyscy tacy są.skaczą sobie do gardeł i nieustannie się skłócają
Nie oglądam w ogóle tv - dobrze Ci radzę, idź na księdza. A ja widzę waśnie i widzę polskie zniewolenie mentalne - to, że Polak dla Polaka wilkiem np. w mojej pracy - to są realia.
Masz typowe, zaściankowe myślenie o naszym kraju - zbudowane na katolickiej, obłudnej śpiewce "ptak nie kala własnego gniazda" i na szukaniu winy we wrogach zewnętrznych - tylko nie w nas Polakach. U Ciebie tej winy nie ma żadnej.
the formless."
the formless."
- JudasHonor
- moderator
Takie myślenie narzuca ci zachodni establiszment, abyś przypadkiem nie czuł się lepiej od bezkrytycznych ludzi zachodu. Widzisz, im słoma z butów wystaje ale zadzierają nos do góry sugerując swoją wyższość nad słowiańszczyzną.
W każdym prawym człowieku jest jakaś cząstka samo krytyki. Natomiast ta manipulacja wykorzystuje tą cechę charakteru do granic przyzwoitości.
Ta filozofia ascezy, którą praktykujesz, jest im bardzo na rękę. To filozofia według której koń sam się okłada batem po grzbiecie za to że furmankę ciągnie.
Z drugiej strony nieszczęśnik może z takiej filozofii czerpać swego rodzaju satysfakcję, bo może się poczuć jak męczennik, mesjasz, człowiek czystego charakteru, nieskalany. No bo w końcu do wszystkich grzechów się przyznaje, tych co uczynił i nawet tych, które mu wmówiono.
W każdym prawym człowieku jest jakaś cząstka samo krytyki. Natomiast ta manipulacja wykorzystuje tą cechę charakteru do granic przyzwoitości.
Ta filozofia ascezy, którą praktykujesz, jest im bardzo na rękę. To filozofia według której koń sam się okłada batem po grzbiecie za to że furmankę ciągnie.
Z drugiej strony nieszczęśnik może z takiej filozofii czerpać swego rodzaju satysfakcję, bo może się poczuć jak męczennik, mesjasz, człowiek czystego charakteru, nieskalany. No bo w końcu do wszystkich grzechów się przyznaje, tych co uczynił i nawet tych, które mu wmówiono.
- Kamil Kończak
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
JudasHonor pisze:Takie myślenie narzuca ci zachodni establiszment, abyś przypadkiem nie czuł się lepiej od bezkrytycznych ludzi zachodu. Widzisz, im słoma z butów wystaje ale zadzierają nos do góry sugerując swoją wyższość nad słowiańszczyzną.
To co piszesz to bzdury wyssane z palca. Pisałem Ci już na czym polega wystawanie słomy z butów - to, że mieszkańcy Zachodu są bezkrytyczni to są po prostu brednie - świadczące o niskim poziomie inteligencji osoby, która wypowiada takie stwierdzenia.
I nie praktykuję żadnej filozofii ascezy - nie korzystam z pewnych rzeczy - np. nie jem mięsa i nie piję alkoholu więc dla osoby z boku, którą ciągnie do takich rzeczy to jest asceza. Bo taka osoba musiałaby sobie czegoś odmawiać, trzymać się w reżimie, walczyć ze sobą. Ja z niczym nie walczę. Takie osoby czują pragnienie tych rzeczy a ja nie czuję - zapytaj siebie czego nie lubisz i do czego Cię nie ciągnie - kogoś np. nie ciągnie do tego aby jeść cytrusy - i ktoś powie "ale z Ciebie asceta" - ale ta osoba po prostu nie ma potrzeby i pragnienienia pewnych rzeczy. Ja sobie niczego nie odmawiam - nie umartwiam się.
Tylko ludzie o słabym ego uznają samokrytycyzm za umartwianie się. Ale to droga do wolności wewnętrznej, bo niszczenie ułudy o samym sobie - niszczenie fałszywej dumy, życie zgodnie z sumieniem, to droga do wyzwolenia i do zbudowania prawdziwego ja.
I nikt mi nic nie wmawia- nikt mi nie robi autoterapii - robię sobie ją sam od wielu lat - polega to na tym aby się nie wywyższać ale jednocześnie aby się nie poniżać i nie umniejszać swoich zalet - to realne spojrzenie na siebie i na rzeczywistość - tezy które przedstawiasz - czyli powielanie kościelnej propagandy - trzymają człowieka w ułudzie.
Ja na szczęście wiem, że to brednie - bywałem na Zachodzie więc wiem. Polacy w ogóle nie mają do siebie samokrytyczymu i dystansu - a Ty tylko potwierdzasz, że cokolwiek napisze się o naszym społeczeństwie - to od razu znajdzie się winny - tylko nie Polak - wróg zewnętrzny. Jesteśmy tak świetni i zajebiści a cały Zachód to zgniłe bagno. Życie w urojeniach...
the formless."
the formless."
- JudasHonor
- moderator
No jak nie praktykujesz ascezy ? Jako Polak jesteś przecież gorszy od człowieka z zachodu ? No już zapomniałeś jacy to my zacofani, kłótliwi, niedoinformowani ? A ta kultura zachodu jaka zaawansowana !!! Zachłysnąłeś się tym cudownym zachodem. Podejrzewam, że gdy znów się tam udasz to pierwsze co zrobisz to pochylisz czoło i nadstawisz im cztery litery na kopa. Tak w geście samoudręczenia, za bycie Polakiem.
A ta nasza zacofana religia to już w ogóle.
A ta nasza zacofana religia to już w ogóle.