Teatr
Moderator: moderatorzy
Teatr
Chodzicie do teatru? Stwarzam ten temat dla osób które kochają teatr tak jak ja i tam chodzą. Piszcie o swoich doświadczeniach z teatrem, spektaklach, eventach i co wam się podoba a co nie. Ja warszawskie teatry znam. Swego czasu bardzo często brylowałem na widowni, oglądając większość spektakli. Także piszcie i jeszcze raz piszcie.
Może na początek rzucę Wam na pożarcie sztukę "Psychoterapia" która miała premierę w czerwcu 2013 roku. A na której dziś byliśmy.
Krótki opis:
"To więcej niż komedia. To śmiechoterapia!
Profesjonalna psychoterapeutka i nieprofesjonalna, ale wielce urodziwa praktykantka, prowadzą wspólne sesje terapeutyczne. Na przysłowiową kozetkę trafiają m.in. neurotyk obawiający się morderczego rowerzysty i ekspedientka stoiska rybnego po kilku fakultetach. W trakcie poznawania losów bohaterów fabuła pęcznieje jak dobrze wyrobione ciasto rękami Hitchocka, by wystrzelić (dosłownie!) w końcowym, kulminacyjnym momencie.
Sztuka, osadzona we współczesnej rzeczywistości, błyskotliwie ukazuje ponadczasowe zagadnienia ludzkiej psychiki. Specyficzny, absurdalny humor przeplata się ze znamionami nadchodzącej katastrofy czy też happy end’u?…
Aby zapomnieć o własnych problemach warto czasem spojrzeć na cudze z przymrużeniem oka;-)"
Może na początek rzucę Wam na pożarcie sztukę "Psychoterapia" która miała premierę w czerwcu 2013 roku. A na której dziś byliśmy.
Krótki opis:
"To więcej niż komedia. To śmiechoterapia!
Profesjonalna psychoterapeutka i nieprofesjonalna, ale wielce urodziwa praktykantka, prowadzą wspólne sesje terapeutyczne. Na przysłowiową kozetkę trafiają m.in. neurotyk obawiający się morderczego rowerzysty i ekspedientka stoiska rybnego po kilku fakultetach. W trakcie poznawania losów bohaterów fabuła pęcznieje jak dobrze wyrobione ciasto rękami Hitchocka, by wystrzelić (dosłownie!) w końcowym, kulminacyjnym momencie.
Sztuka, osadzona we współczesnej rzeczywistości, błyskotliwie ukazuje ponadczasowe zagadnienia ludzkiej psychiki. Specyficzny, absurdalny humor przeplata się ze znamionami nadchodzącej katastrofy czy też happy end’u?…
Aby zapomnieć o własnych problemach warto czasem spojrzeć na cudze z przymrużeniem oka;-)"
Ostatnio zmieniony pt sty 23, 2015 8:40 am przez Ralf, łącznie zmieniany 1 raz.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Re: Teatr
Witam.Bardzo fajny temat.Staram się o warsztaty teatralne.Ciekawe co z tego wyjdzie.U mnie w mieście byłem ostatnio na sztuce z podkładem muzycznym bardzo mi się podobała.Grają co jakis czas jakies sztuki ale jakos nie mam za wiele razy bywac na nich choć lubie np Szekspira.
Chodzę do teatru.
Ostatnio, jakoś w przeciągu miesiąca, byłam na:
- Werter - na podstawie Cierpień młodego Wertera
- Martwe wesele - współczesna mistyczna i mroczna sztuka bałkańska
- Stara kobieta wysiaduje Różewicza z Anną Dymną
- Matka Witkacego.
Ostatnio, jakoś w przeciągu miesiąca, byłam na:
- Werter - na podstawie Cierpień młodego Wertera
- Martwe wesele - współczesna mistyczna i mroczna sztuka bałkańska
- Stara kobieta wysiaduje Różewicza z Anną Dymną
- Matka Witkacego.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
A co sadzicie o musicalu?Ktos chodzi na taka formę teatru?Kiedys jeden musical ogladalem z Merlin Monroe.Jej postać na pewno nadała wyrazu całemu filmu.Kiedyś zaczalem jeden musical jednego znanego rezysera ale nie skończyłem go.
Niedługo będzie fajna inicjatywa w teatrach. Bilet za 250 groszy. Idzie ktoś z Was? Udało się komuś kupić bilety? 

-
- zbanowany
- Status: piekarz i melorant
- Gadu-Gadu: 5473221
- Kontakt:
Zycie to teatr! Kazdy czlowiek jest aktorem filmowym i gra w zyciowych filmach! Zyciowka!
Moje gadu-gadu to 5473221 Ferox fetus! simian raticus and piskus absorbus und frater gemini! Subrufus!
https://mordobicia.fora.pl
https://starszegranie.fora.pl/
https://mordobicia.fora.pl
https://starszegranie.fora.pl/
underholdsbidrag dobrze napisane! 
Ja gdybym mógł to bym chodził do teatru nawet 1 w tygodniu na większość sztuk. Bardzo lubię tą formę rozrywki. Niestety jest dość droga nawet jak się miejsce na daleko od sceny.

Ja gdybym mógł to bym chodził do teatru nawet 1 w tygodniu na większość sztuk. Bardzo lubię tą formę rozrywki. Niestety jest dość droga nawet jak się miejsce na daleko od sceny.

JESIEŃ w pełni czyli sezon TEATRALNY znów OTWARTY. Wybiera się ktoś z Was na deski teatrów warszawskich lub innych? Może coś polecicie?
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
A demonstracje pod Teatrem Polskim w sprawie sztuki "Śmierć i dziewczyna"? Czy sztuka ma mieć tylko jedną, prawą wykładnię, zgodną z tym, co o sztuce myśli min. Gliński?Gehenna pisze:
Nie wierzę, że to się dzieje naprawdę.
Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
To najprostsze rozwiązanie i nie rozumiem, dlaczego ktoś nie chce z niego skorzystać? Dlaczego ktoś boi się, że ja zostanę zdemoralizowana, czy że zostaną obrażone moje uczucia religijne?
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
moi tu bardziej chodziło o to że to teatr PUBLICZNY i dotowany jest z publicznej kasy. Jakby to był teatr prywatny to byłaby inna bajka. A widziałaś może przedstawienie skoro jesteś na miejscu? 

- moi
- moderator
- Kontakt:
Niestety, nie widziałam. Słyszałam tylko, że na premierze aktorzy dostali owacje an stojąco i że sztuka jest dobra.
Ralf, no i co z tego, że teatr publiczny? Czy to oznacza, że z tego powodu nie będzie wolności w sztuce? Że ma być cenzura obyczajowa, światopoglądowa?
Pozdrawiam.m.
Ralf, no i co z tego, że teatr publiczny? Czy to oznacza, że z tego powodu nie będzie wolności w sztuce? Że ma być cenzura obyczajowa, światopoglądowa?
Pozdrawiam.m.