Czy szpitale psych. są bezpieczne ?

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Matt
moderator
moderator

Czy szpitale psych. są bezpieczne ?

Post autor: Matt »

Umorzone śledztwo ws. strzałów w szpitalu psychiatrycznym
Umorzeniem z powodu niewykrycia sprawcy zakończyło się śledztwo w sprawie usiłowania zabójstwa pacjenta przebywającego w szpitalu im. Babińskiego w Krakowie - poinformował rzecznik Prokuratury Apelacyjnej w Krakowie prok. Piotr Kosmaty.Śledztwo dotyczyło zdarzenia z 28 listopada 2013 roku, kiedy personel Szpitala Specjalistycznego im. dr. Józefa Babińskiego w Krakowie zawiadomił policję o odgłosach przypominających wystrzały z pistoletu. Podczas oględzin w jednej z łazienek znaleziono dwie przestrzeliny w szybie. Jak ustalono, strzały padły z zewnątrz budynku i oddano je z broni palnej; w łazience znajdował się wtedy 38-letni Janusz K., który nie doznał obrażeń.
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/umorzo ... znym/w7eck

Kurcze aż strach myśleć że tacy ludzie trafiają do szpitali psychiatrycznych - nie ciekawie !
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Awatar użytkownika
devil89
zaufany użytkownik
Status: Anioł Stróż

Re: Czy szpitale psych. są bezpieczne ?

Post autor: devil89 »

Czytałem to, straszne. Ja jak byłem 2 raz w szpitalu to pacjent rzucił się na mnie ze szczoteczka ale zawołałem sanitariusza, trochę go przytrzymałem i wzięli go w pasy do izolatki; D.
"Nieważne jak zaczynasz ważne jak kończysz..."
Awatar użytkownika
Mickey
zaufany użytkownik
Status: pracuję

Post autor: Mickey »

Z tego wynika że strzelał ktoś z zewnątrz, czyli nie pacjent. Albo jakiś furiat, albo jakieś porachunki.
miki666
zarejestrowany użytkownik
Status: zawodowy drapacz pierza...

Post autor: miki666 »

Matt pisze:Umorzone śledztwo ws. strzałów w szpitalu psychiatrycznym
Umorzeniem z powodu niewykrycia sprawcy zakończyło się śledztwo w sprawie usiłowania zabójstwa pacjenta przebywającego w szpitalu im. Babińskiego w Krakowie - poinformował rzecznik Prokuratury Apelacyjnej w Krakowie prok. Piotr Kosmaty.Śledztwo dotyczyło zdarzenia z 28 listopada 2013 roku, kiedy personel Szpitala Specjalistycznego im. dr. Józefa Babińskiego w Krakowie zawiadomił policję o odgłosach przypominających wystrzały z pistoletu. Podczas oględzin w jednej z łazienek znaleziono dwie przestrzeliny w szybie. Jak ustalono, strzały padły z zewnątrz budynku i oddano je z broni palnej; w łazience znajdował się wtedy 38-letni Janusz K., który nie doznał obrażeń.
http://wiadomosci.onet.pl/krakow/umorzo ... znym/w7eck

Kurcze aż strach myśleć że tacy ludzie trafiają do szpitali psychiatrycznych - nie ciekawie !
Albo się straszy wszystkich w jakimś konkretnym celu. Kolega był i nie narzekał.
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Nie są bezpieczne przynajmniej nie w Polsce.
AcidHouse
bywalec
Status: Stara szkoła

Post autor: AcidHouse »

najgorzej jest kogoś uderzyć w brzuch, po tym jak ten ktoś chodził za tobą non stop po korytarzu.
TY pójdziesz w pasy za pobicie, a on dostanie większe dawki leków.
Hehi.
a co zrobić jak ktoś odkręcił kurek w łazience.
Raz miałem taką sytuację, a był to późny wieczór, gdzie już nikt nie wchodził pod prysznic, a woda by się lała i lała.
To ja mówię, wodę zakręciłem i tyle chyba.
Awatar użytkownika
lasta
bywalec

Post autor: lasta »

jak odwiedzisz wzmocniony to mnie już tam nie będzie ale pamiętaj że to lekarze zrobili krzywdę i to oni powinni się wieszać
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Szpitale są bardzo niebezpieczne. Zagrożenie stanowią inni pacjenci ale też personel który za telefon pod 112 potrafi zapiać w pasy
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Uważam, że są dość bezpieczne. Oprócz pielęgniarek są silni fizycznie sanitariusze którzy szybko okielznaja agresora.
Damian77777
zaufany użytkownik

Post autor: Damian77777 »

No nie wiem czy jest bezpiecznie w szpitalach psychiatrycznych wkoncu jak 8 chłopa lezy w jednej sali jak u mnie bylo na Nowowiejskiej i do tego kazdy chory psychicznie to rozne sytuacje sa mozliwe.Ja tam ciesze sie ze wyszedlem stamtad w jednym kawalku i wracac narazie nie zamierzam
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Damian77777 pisze: ndz wrz 11, 2022 12:45 am No nie wiem czy jest bezpiecznie w szpitalach psychiatrycznych wkoncu jak 8 chłopa lezy w jednej sali jak u mnie bylo na Nowowiejskiej i do tego kazdy chory psychicznie to rozne sytuacje sa mozliwe.Ja tam ciesze sie ze wyszedlem stamtad w jednym kawalku i wracac narazie nie zamierzam
U mnie w szpitalu są osobne salę.
Nikt nie jest w jednej... A co dopiero mówić 8 chłopa.
Personel ma takie "zegarki" - jeśli pojawi się jakaś bójka czy coś w paręnaście sekund przybiega ochrona i pacyfikują takiego delikwenta.

Wróć do „placówki służby zdrowia”